archie188 Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Mam pytanko, mam ładowarkę imax B3 czy tą ładowarką będę mógł ładować tą baterie: Li-PO 7,4V 2200mAh 25C Haiyin Jeśli nie to jaką baterię do tej ładowarki mi polecicie? Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Będziesz mógł. Quote Link to post Share on other sites
Karlosh97 Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Nie chcę zakładać nowego tematu więc piszę tutaj. Co do tej ładowarki, chciałbym poznać opinię o niej osoby która miała z nią styczność. Czy w ogóle opłaca się ją kupować jeżeli nie mam forsy na takie cacko, czy może lepiej kupić jeszcze coś innego? PS: Jeżeli to ma jakieś znaczenie to baterie chcę kupić "]taką, a replika to cymka028. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Zamiast przepłacać za lipo Arma Techa, kup akumulator Zippy, albo Turnigy, np. taki: http://allegro.pl/lipo-li-po-7-4v-2s-2200mah-25c-35c-zippy-compact-i4460313357.html lub taki http://allegro.pl/zippy-2200mah-2s1p-20-30c-lipo-7-4v-xt60-i4481985882.html Zaoszczędzoną na tym gotówkę dołóż do kasy na ładowarkę i kup Imaxa B6/Turnigy accucel6/ Redox alpha. Wydasz całościowo +/- tyle samo, a będziesz miał lepszy sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
Karlosh97 Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Dzięki za odpowiedź, co do ładowarki chyba zdecyduje się na redox alpha bo najtańsza z tych lepszych. A jeżeli chodzi o te batki to skąd taka różnica w cenie? Jest jakaś znacząca różnica w ich jakości? Quote Link to post Share on other sites
Bartleby Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Raczej niczym się nie różnią, płacisz więcej bo to specjalne uber pro do asg, czyli np. mają wtyk Tamiya zamiast XT60. Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 To może i ja się podłącze. Jestem Posiadaczem (szczęśliwym bądź nie) TEJ ładowarki oraz TEJ batki. Nie bardzo wiem jak korzystać z tej ładowarki. Może to i głupie, ale nie chciałbym, aby zapalił mi się akumulator. Kiedy podłączam moją batkę do łądowarki to zaświeca mi się dioda podpisana "3 cell" (ta jedna świeci na zielono co jest opisane na łądowarce "pełna, lub stand by", a pozostałe dwie [cell 1 i cell 2] na czerwono, czyli "ładowanie") Cell oznacza ogniwo jeśli dobrze rozumiem, a moja ma dwa, dlatego lekko się zdziwiłem. Ładowarka ma dwa gniazda do podłączenia baterii, ale wtyczka pasuje tylko do jednego. Batka działa w replice, świeża użyta przez kilka sekund. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Moja, trochę inna ładowarka, ale podobna, zachowuje się tak samo. Olać to, przejmować się jeśli batka długo się nie naładuje, zacznie być bardzo gorąca lub zacznie puchnąć, dymić, płonąć. Nie zostawiać bez nadzoru. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Dawno nie miałem ładowarki tego typu w rękach, ale to nie jest przypadkiem tak że ona po prostu ładuje każe ogniwo? Jak podpinasz baterię 7,4 (2-cell) to cell 1 i cell 2 się ładuje, czyli jest na czerwono, a jak się naładuje to na zielono, a cell 3 jest na zielono bo nie ma co ładować. Jakbyś podpiął baterię 11,1 (3-cell) to wtedy wszystkie powinny palić się na czerwono, aż do momentu naładowania. Ja jestem "ryzykantem" i często zostawiałem baterię w ładowarce na parapecie na noc i jeszcze nic nie spaliłem. Ale oczywiście NIE NALEŻY ZOSTAWIAĆ BATERII BEZ NADZORU PODCZAS ŁADOWANIA. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Jest dokładnie tak jak pisze Huba - dlatego napisałem "olać to" świecenie diody przypisanej do trzeciej celi. Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Huba, też tak pomyślałem, ale wolałem, aby ktoś moje domysły "potwierdził". Dzięki wielkie chłopaki, a szczególnie Huba, który pomagał mi już kilka razy. Ps. LiPo się nie rozładowuje po strzelaniu tak? Czy mam ją rozładowywać? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 (edited) Nie rozładowuj. W ogóle pilnuj by napięcie nie spadło poniżej 3V na cele. Edited January 13, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
fincher Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Mam pytanie odnośnie B3. Chciałbym sobie kupić do giety 11.1v a do cymo-łacha 028 7.4v. Czy ta ładowarka będzie spełniała oczekiwania i będzie nią można ładować obie bateryjki? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Mam pytanie odnośnie B3. Chciałbym sobie kupić do giety 11.1v a do cymo-łacha 028 7.4v. Czy ta ładowarka będzie spełniała oczekiwania i będzie nią można ładować obie bateryjki? Tak. Ta ładowarka obsługuje baterie 2 i 3-ogniwowe. Quote Link to post Share on other sites
Bartleby Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Mam pytanie odnośnie B3. Chciałbym sobie kupić do giety 11.1v a do cymo-łacha 028 7.4v. Czy ta ładowarka będzie spełniała oczekiwania i będzie nią można ładować obie bateryjki? Niby oczywiste ale... Tylko nie ładuj obu na raz:) Quote Link to post Share on other sites
fincher Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Mówią że nie ma głupich pytań :) wolę zapytać i co najwyżej sprawić żeby ktoś śmiał się z mojej nie wiedzy, niż wydać w błoto nawet 10zl :p Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Niby oczywiste ale... Tylko nie ładuj obu na raz:) Kurde, nigdy nie próbowałem, ciekawe co by się stało... Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Siema. Mój imax B3 umarł. Po podłączeniu batki było spięcie. Po przemyśleniu sprawy wolałbym kupić coś porządnego. Tak do 200 zł. Polecicie coś? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Weź go otwórz i zobacz, może tam jest jakiś spalony bezpiecznik albo ścieżka. Naprawa może być banalna. Dopiero jak się poddasz to jest sens wydawać pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
Wielki151900 Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Mam ładowarkę IMax RC B3 PRO. Po podłączeniu do prądu wszystkie diody świecą się na zielono. Gdy podłączam akumulator dioda pierwsza mruga i to wszystko nie ładuje ani nic z tych rzeczy. Coś czuję że to bubel, prawda? Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 To powiedzcie mi jeszcze, proszę. Czym różni się ta kosiara, od takiego zwykłego Imaxa B3? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 Przeczytaj opis ładowarki. Nie wiem czemu nazwałeś to kosiarą bo nie jest to kosiara. Kosiarą jest: http://www.elprog.com.pl/polski/?strona=1_firma&pstrona=02/00 Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Dla mnie jest kosiarą w porównaniu do tego imax-a ;) Czyli w zupełności ten imax mi wystarczy. Dzięki, Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Brać TO czy zostać przy B3? Różnica w cenie niewielka więc pytam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Brać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts