gloomer Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Jakby ktoś chciał kupić lipo 11,1 to ostatnio koledze dałem do przymierzania http://gunfire.pl/product-pol-1152198567-Akumulator-Redox-LiPo-1400-mAh-11-1V-20C.html. weszła idealnie. Quote Link to post Share on other sites
otis8 Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 ktoś brał się juz za wzmacnianie jej? mam 7.4 ale chciałbym baterie 11 i cutke się boje że to sie wsio rozpadnie.. Quote Link to post Share on other sites
jackub Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Wracając do prowadnic to: Po kilku reklamacjach (wymiana nowej prowadnicy bez problemu i od ręki) otrzymałem nowa wzmocnioną prowadnicę sprężyny. Nowa prowadnica to nic innego jak ta wzmocniona o której pisałem wcześniej tylko bez łożyskowanych podkładek. Quote Link to post Share on other sites
Kovallo Posted June 20, 2016 Report Share Posted June 20, 2016 hmmm, po pół roku uzytkowania evo postanowiłem skrobnąć coś od siebie, bo to co czytam aż boli. Replikę kupiłem sobie w grudniu 2015r. Od tamtego czasu miałem tyleeee problemu z nią że aż ich praktycznie nie miałem... Przepraszam raz wypadł mi lewy selektor co podobno się zdarza i ukruszyłem zaczep prowadnicy strzelając na M140 na testach. Replikę używałem do tej poru stokowej, poza sprężynami, bo kupiłem m100 do CQB. Na stokowej sprężynie 400-405fps na m100 nie pamiętam, bo dawno nie mierzyłem na niej. Ostatnio zmieniłem standardową lufę na promyka 363mm, co poprawiło zasięg i skupienie replik. Nie wiem gdzie Wy macie te problemy z batkami ja mam 3 różne i wchodzą, 2x 7,4 i jedno 11,1v które podlinkował wyżej kolega http://gunfire.pl/product-pol-1152198567-Akumulator-Redox-LiPo-1400-mAh-11-1V-20C.html dodatkowo jest bateria od producenta, która można zamówić. Z hopem nie mam najmniejszych problemów, strzelam tylko na 0,28g i 0,3g zasięg mniej wiecej ten sam jednak na 0,3g kulka leci wolniej, ale celniej. Magazynki świetne do czyszczenia, pasują do ładownic w JPC, absolutnie nie wypadają latam z nimi po lesie, a mam tendencje do czołgania się, skradania itd. trzymają się dobrze, dodatkowo podobno pasują do ładownic pistoletowych od Templara. Replikę zewnętrznie rozkładana dwoma kluczami. Jest bardzo dobrze spasowana, jedyny luz jaki moja posiada od nowości to ten po wyciągnięciu kolby. Jak na razie nie odnotowałem większych minusów tej repliki poza tym że wypadł mi raz selektor i ukruszyłem na własne życzenie ząbek w prowadnicy, bo sam producent informuje że ta stokowa nadaje się max do M120(ale dalej trzyma się pewnie na jednym zębie). Największa rzeczą jaka mnie zirytowała w tej replice to ten cholerny 18mm gwint na tłumik i konieczność kupowania przejściówki. Z całego serca mogę polecić tą replikę dla porównania ma sporo większy zasięg i dużo lepszą reakcję na spust w stoku niż G&P VLTOR SENTRY w stoku, który jest z podobnej półki cenowej i również posiadam. Z całego serca jako posiadacz różnych replik również z kilkukrotnie wyższej półki cenowej mogę powiedzieć że replika jest warta swojej ceny z pudełka dostajemy coś zajebistego pod CQB i bardzo fajnego pod las. Sam producent zaleca użytkowania evo na 11,1v więc takiej używam. Moja sztuka ma już ponad 20k wystrzelone praktycznie tydzień w tydzień na CQB i 1-3razy w miesiącu w lesie. Komuś może przyda się rozpiska części do EVO http://www.actionsportgames.com/files/asg/products/exploded-drawings/17831_Exploded.pdf Szczerze polecam replikę :) Quote Link to post Share on other sites
Kovallo Posted July 10, 2016 Report Share Posted July 10, 2016 Po zmianie lufy na 363mm promyka, a pozostałych częściach stokowych dziś chrono pokazywało 452-457fps. Quote Link to post Share on other sites
xenioPL Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Jakie jeszcze akumulatory 11,1 V wam pasowały? Quote Link to post Share on other sites
Kovallo Posted July 21, 2016 Report Share Posted July 21, 2016 Dedykowany, który jest w chorej cenie i ten który podlinkowałem u góry. Quote Link to post Share on other sites
Cebus Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Chwila kombinacji z kablami i wtyczką. Pasuje. http://azteko.pl/ipower-akumulator-li-po-1200mah-11-1v-20c-dekiel-ak-beryl-mp5k-amoeba-p-10565.html Quote Link to post Share on other sites
Cebus Posted August 3, 2016 Report Share Posted August 3, 2016 Okazało się, że mój egzemplarz ma w standardzie wzmocnioną i łożyskowaną prowadnicę sprężyny :) Quote Link to post Share on other sites
Kovallo Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 to jest fajne u producenta, bo replika od 1 wersji jaka została wydana na rynek przeszła już szereg modyfikacji i coś tak czułem że kolejne partie mogą mieć już łożyskowaną prowadnicę. Pozostaje tylko się cieszyć z oszczędzonych 85zł :) Quote Link to post Share on other sites
malczos Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Gdyby ktoś chciał to pozbywam się swojego za 900 zł z 4 magazynkami. Przestałem się bawić w ASG Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Pytanie do posiadaczy - jaki tam siedzi cylinder i czy ktoś próbował montować dłuższe lufy wew.? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 12, 2016 Author Report Share Posted September 12, 2016 Zacytuję sam siebie: Cylinder wykonany z czernionej stali, prążkowany. Powierzchnia wewnątrz bardzo gładka, lecz nie jest wypolerowana na lustro. Ciężko ocenić jego typ, otwory znajdują się bliżej niż w standardowych cylindrach typu 1, a dalej niż typu 2. Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Dzięki. W nowszych modelach jest identyczny jak w tych z 2014r? Quote Link to post Share on other sites
Kovallo Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 Co do montowania dłuższej lufy polecam przeczytać moja dość obszerną wiadomość na jednej z poprzednich stron. 363mm promyk w moim siedzi Quote Link to post Share on other sites
otis8 Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 u mnie także 363 promyk. daje rade super Quote Link to post Share on other sites
jackub Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 Jedno pytanie do posiadaczy evo z promykiem w środku. Ile oda wystaje z lufy, jaki tłumnik mam brać żeby to zamaskować. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 11, 2017 Report Share Posted March 11, 2017 Jakby ktoś chciał kupić lipo 11,1 to ostatnio koledze dałem do przymierzania http://gunfire.pl/pr...-11-1V-20C.html. weszła idealnie. Jak wyście to tam wcisnęli? :teethh: Od 15 minut walczę z chwytem przednim żeby go założyć z tym cholerstwem, a kabelki mam przycięte prawie że co do milimetra. [edit] ku potomnym - przeszlifować gdzieś o około milimetr wnętrze chwytu przedniego scorpiona, kable z repliki przyciąć tak, żeby minimalnie wychodziły z miejsca obok suwadła, analogicznie z baterii - ma minimalnie wystawać. Trikas polega na tym, żeby na lufie znajdowała się sama bateria, a wtyczki były wciśnięte do okienka z suwadłem. Po tych modyfikacjach wchodzi ideolo na styk, ale w przypadku awarii lipolki może być śmiechowo :teethh:. Quote Link to post Share on other sites
czarna zojcha Posted April 8, 2017 Report Share Posted April 8, 2017 Pytanie do właścicieli. :) Jak oceniacie EVO, jak awaryjność, trwałość, dostęp do cześci itd. Czy kolejne rewizje zmieniły coś wiecej niż prowadnicę (i zdaje się wadliwą część elektroniki odpowiedzialną za wystrzały repliki na safe gdy w pobliżu znajdowało sie mocne radio)? Quote Link to post Share on other sites
Groszq Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 Wrzucę swoje pięć groszy. Posiadam EVO od 3 miesięcy. Przemieliło dobre 10k kulek i przetrwalo ulewny deszcz na tegorocznym BorderWar9. Kto był ten wie jaka aura panowała w pierwszy dzień. Awaryjności w sumie brak. Jedynie co to miałem problem z wyskakująca sprężyną od bolt catcha (ta odpowiedzialna za powrót wymienionej rzeczy do pozycji wyjściowej), ale 15 minut serwisowania w prywatnym warsztacie pomogło. Dodatkowo miałem raz problem z dźwigienką magazynka do blokowania strzału na pustym magu, ale rozłożenie i ponowne złożenie magazynka pomogło. Mojemu znajomemu pękł mikro-styk od blokady strzału przy pustym magazynku (ten w gearbox) po krótkim czasie użytkowania, ale u mnie działa bez zarzutu. Pojderzewamy, że to była po prostu wada fabryczna. Zawsze gdy mnie ktoś pyta o wrażenia ze strzelania evo (po zmianie gumki i lufy) to odpowiadam wprost. Nie kupuj tej repliki. Istnieje duża szansa, że reszta Twoich replik pójdzie w niepamięć na kilka kolejnych strzelanek. Reakcja na spust, praca gearboxa czy działający bolt catch po ostatniej kulce sprawiają wiele frajdy. Porównywalnie tyle ile mam ze strzelania ze swojego Hk416 od TM. Jedynie do czego mogę się przyczepić to 18mm giwnt na lufie oraz mała ilość miejsca na baterię. Zdaję sobie sprawę, że inaczej się nie dało, ale mimo wszystko jest to mega irytujące. Przypominam. To tylko moja opinia. Na temat mojego EVO. Nie każdy miał tyle szczęścia i może Duńczyk, który składał mój egzemplarz dostał więcej sera za zrobienie repliki ;) Quote Link to post Share on other sites
czarna zojcha Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Dzięki Groszq :) , tak właściwie to szukam swojej pierwszej repliki , niestety wybór na rynku jest ogromny. No i mam spory problem z podjęciem decyzji. Scorpion jest jedną z opcji (obok HK specny , M4a1 E&L albo innego VFC :) i kilku innych :P). Trzymałem go już w łapskach i robi zajebi... wrażenie, dodatkowo przewaliłem w sieci wszyskto co było do przeczytania, obejrzenia itd. Większośc chwali zasięg i ergonomie oraz kulture pracy. Pytanie czy to dobry wybór na pierwszą "giwerke". Używasz może kulek bio ?? No i na dniach wersja "carabine" ehh decyzje decyzje :P Quote Link to post Share on other sites
czarna zojcha Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Wybaczcie nie mogę edytować. W ostatnim zdaniu ofc wersja "carbine" :))))) Quote Link to post Share on other sites
Groszq Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 Zamiast Hk od VFC sprowadź sobie Hk od Marui. Cena ta sama, wygląd gorszy, ale te magiczne osiągi, które są prawdziwe. Używałem kulek BIO, ale Biovali (tych zwykłych, których nikt nie zakazał) i latają tak samo jak G&G. Nawet lepiej. Madbull BIO nie tykaj. Szajs jakich mało. Quote Link to post Share on other sites
czarna zojcha Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 Hk od TM ma kilka minusów ;) (cena repliki, magów itd.), wracając do scorpiona jaką precke i gumke ?? Quote Link to post Share on other sites
Groszq Posted April 17, 2017 Report Share Posted April 17, 2017 Hk od TM ma kilka minusów :icon_wink: (cena repliki, magów itd.), wracając do scorpiona jaką precke i gumke ?? Cena repliki jest mniejsza od VFC ;) W swoim skorpionie mam preckę Prometheus 260mm (zrobiłem sobie tłumik dźwięku na gwint 18mm) oraz gumkę prometheus. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts