Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak, chodzi o dobranie montażu do kolimatora bo ten w zestawie ma tylko niski montaż z tego co pamiętam.

M.in. dlatego kolega brał ode mnie wysoki montaż od Vortex'a aby PWS'a założyć na AR'a.

Nie jestem teraz pewien bo chyba nie sprawdzałem wszystkich dostępnych z moim kolimatorem montaży, ale takowy o odpowiedniej wysokości musiałbyś mieć raczej dorobiony.

Tego typu magnifire'y są dedykowane do konkretnych celowników o odpowiedniej wysokości montażu więc może być ciężko.

Sam szukam czegoś odpowiednio niskiego i odchylanego na bok, aby nie musieć dokręcać doubler'a do SPARC'a...

Posted

Mam ten magnifire http://www.aliexpres...2242826982.html i z T1 na typowym chińskim, wysokim montażu poziom trzyma idealnie. Ten z taiwana to nie wiem, montaż powiększacza niemal identyczny, tylko jakoś pod kątem jest ten tubus.

Napisz proszę coś więcej o nim (jakość obrazu, stabilność montażu, regulacja ostrości, itp), bo zastanawiam się nad jego zakupem do M2 G&P na montażu wysokim "Wilcox".

Posted (edited)

Ogólnie jakość na +

Obraz w samym powiększaczu jest nieprzyciemniony, jednak zależnie od tego co zamontujemy przed nim, fotony 'uciekajo' :icon_smile: Przy M2 G&P różnica jest raczej znikoma, a kiedy nie jest przystawiony niemal na styk, to wręcz pomijalna. Gorzej przy kopii T1 ta przepuszcza mniej światła i pojawia się niebieskawy nalot na obrazie. W sumie, no big deal, dzisiaj po 20 wywijałem sobie takim kompletem i problemów z celowaniem nie miałem, chociaż przyciemnienia nie sposób było nie zauważyć.

Najmilszą rzeczą jest szczere, nieoszukane, stałe powiększenie 4x, a nie to chińskie '4x' prezentujące się zazwyczaj tak jak w tym specterze:

4x_side_by_side.jpg

Regulacji ostrości brak, ustawiona na nieskończoność, łapie po około 3m. Trzeba uważać z regulacją kropki, bo przy jaśniejszych ustawieniach pojawia się duch na powiększeniu i nie da się go wyeliminować odsuwając kolimator. Ze złapaniem ostrości na kropce są pewne problemy, ale jak mówię, nie szaleć z jasnością, pobawić się kolimatorem na szynie i regulacją kolby. W końcu znajdzie się ten punkt.

Montaż magnifiera do repliki jest mocny. Ten do odskakiwania, jest luźny. Nie lata, tym bardziej sam nie puszcza, chodzi o to, że nie trzeba specjalnie mocno przyciskać. Ruch paluchem załatwi sprawę, nie trzeba się przykładać, w sumie tak powinno być. Minus to ten srebrny element zatrzasku. Odlany z gównolitu i szybko się ściera. Ja go sobie zwymiaruję i dorobię w zakładzie coś mocniejszego.

Regulacja lewo-prawo faktycznie jest. Góra-dół to półprawda. Po prostu sprężyna katapultująca magnifier podważa go i zależnie od tego jak mocno skręcimy go z podstawą, podbija mniej lub bardziej. Raczej przypadek, niż zamierzone działanie.

No i rozmiar mnie nieco zaskoczył. Na replice wydaje mi się trochę większy niż sugerowały to zdjęcia w aukcji :)

Edited by Emcet
Posted

Powinno się udać. Jeśli ta regulacja z przypadku nie da rady, to zawsze można przekosić magnifier naklejając na przód montażu kilka plastrów izolki. Pierwotnie sam miałem zamontowane M2 GP, co prawda na standardowym wysokim montażu w spadku po trupie ACMa. Przy pierwszym odpaleniu, bez poprawek kropka była nisko w obiektywie powiększacza, więc i na Wilcoxie powinno się udać to zgrać.

• 3 weeks later...
Posted

Mam wersje kz-03, w porównaniu do kolimatorów które macałem w taiwangunie czuć różnice, fajna mała kropka. Mam nadzieje ze uda sie go zgrać z magiem..

Infiriel dzwoniłeś w tej sprawie do producenta? kontakt telefoniczny czy @ z nimi jest bdb. U mnie śruba chodzi bez zarzutów, może trafiłeś akurat na jakaś felerną sztukę.

• 3 months later...
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

dzięki chce sprzedać swoje chinczyki dwa i kupić wlaśnie ten 03 mam nadzieję że się nie rozczaruję nim :icon_wink: używany będzie w ASG przeważnie ale i przy broni ostrej :icon_wink:

Edited by Axel
  • 1 year later...
Posted

Macie jakieś sprawdzone, wytrzymałe i nie zniekształcające/zaciemniające obraz osłonki antykulkowe? W sumie najfajniej jakby były i na przód i na tył. Guns Modify ktoś próbował?

• 4 months later...
Posted

Odpowiem sobie sam - właśnie przyszło do mnie coś, dzięki czemu mogę w końcu używać PWSa na strzelankach, tj osłonka Guns Modify:

58BV3gt.png

Siedzi na kolimatorze bardzo ciasno, nie spadnie samo z siebie. Obraz bardzo ładny, zdjęcia robione na maksymalnym zoomie cyfraka, powychodziło przyciemnienie na krawędziach, normalnie tego nie widać aż tak bardzo, o ile w ogóle.

tv7qC8E.png

99ylfwe.png

• 8 months later...
Posted

Niestety jest jakaś nowsza seria. Trochę innaczej logo nadrukowane, zwiększony zakres regulacji jasności plamki (nadal jest 11 nastaw, ale słabiej świeci na 1 i mocniej na 11) obraz znacznie bardziej pływa w obiektywie oraz... zwiększona jest średnica zewnętrzna tubusa - z 28 na 29mm. Powoduje to, że nie mogę założyć osłonki GM... Szlifuję osłonkę i zobaczymy co z tego będzie.