Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co2 czy GreenGas?

Recommended Posts

Z góry przepraszam że zaśmiecam forum

Czym się różnią?

Który jest bardziej ekonomiczny?

Sytuacja:

Pistolet Full Metal z Blow back

Temperatura otoczenia 15-25 stopni C

Pytanie do sytuacji:

Na ile wystrzelonych kulek wystarcza green gas a na ile co2.

Zdecydowanie bardziej ekonomiczny (tańszy) jest GG.

Sytuacji jaką opisałeś nikt nie jest w stanie jednoznacznie rozliczyć.

To zależy jaką pojemność ma zbiorniczek GG w replice.

Nabój CO2 też nie ma ściśle określonej liczby wystrzałów. Przeważnie jest to ok 60-70 kulek.

Canis czy cannabis? Bo chyba coś paliłeś i nie doczytujesz albo czytasz to, czego nie ma.

Bardziej ekonomiczny jest CO2, bo idzie doładować za grosze, przy tym więcej :P. Trzeba też pamiętać, że dwutlenek węgla przyciąga komary. A na kwestię ilości strzałów na jednym nabiciu odpowiedział Powała - mój pistolet na GG nówka wywalał ~80 kulek na jednym nabiciu, teraz chyba nawet 50 nie jest w stanie (był serwisowany tak przy okazji). I różne modele różnie pozwolą Ci strzelać.

Zbiornik jest w magazynku... Tak - jakbyś nie wiedział.

Taki jesteś pewien :icon_question:

http://www.militaria...4770)_p5700.xml

http://www.militaria...4872)_p6017.xml

to powiedz mi gdzie do tego magazynka naładujesz gaz :icon_question: :icon_exclaim:

Kolejny WIEDŹMIN... :icon_confused:

Ps

SirHawk, chyba z nerwów i emocji pomyliłeś się:

Bardziej ekonomiczny jest CO2, bo idzie doładować za grosze, przy tym więcej
:icon_biggrin:

Ale wcale się nie dziwię, gdy czyta się te bzdety wypisywane przez nowych WIEDŹMINÓW.

Edited by Powała

Ladna zabawka ze swietnego sklepu za rozsadne pieniadze, Powala. Jeszcze tylko cm022 do kompletu I bieda commando jak sie patrzy. Wybaczcie brak polskich znakow, pisze z angielskiego tableta. A zeby trzymac sie tematu, na green gas jest wiecej dobrych replik I czesci. Jak dla mnie jak pada takie pytanie to znaczy ze kogos nie stac na eksploatacje pistoletu gazowego. C o to jest za problem wydac 40 zl na butle raz na dwa tygodnie?

Edited by KnightMoritz

Jak nie wiedziałem, tak dalej nie wiem. Planuje zakupić Colt 1911 R28 BLACK ARMY FULL METAL Na GreenGas, Prezenter z TanieMilitaria na YT mówił , że magazynek jest wąski, więc gazu starczy na jeden magazynek (29 kulek). Jedna butla GreenGasu zawiera 300ml. Mam też na oku podobnego Colta lecz na Co2. Jedna kapsuła starcza na ok. 60 kulek. Kapsuła 12g kosztuje ok 2zł, zaś 300ml GreenGasu kosztuje ok 20zł. Podsumowując które jest lepsze i ekonomiczniejsze? PS. oba pistolety mają Blow back

Jeżeli mówisz o tamtych 1911 co podałeś w innym temacie, to jest to chłam. Brak części zamiennych, patyczkowate magazynki, albo cena z kosmosu. Przy nich Army to Mercedes. Army jest chińskie bo chińskie, ale w systemie Tokyo Marui - przekłada się to na masę części zamiennych, kilka firm produkujących dodatkowe magazynki.

Nie szukaj ekonomii w gaziakach, bo tam jej nie ma.

Edited by -Otto-

Dobrze gada, polac mu. Pamietaj ze tanie repliki nie sa dobrej jakosci. Bardziej gazozerne I awaryjne od markowych. Zmierzam do tego, ze koszty gazu tak naprawde zaleza od repliki, spasowania itp. Mniej gazu zuzyjesz na TM, wiec patrzac dlugofalowo taniej cie wyjdzie markowa niz chinol. Pomysl najpierw po co ci pistolet, bo jesli chcesz za pare stowek kupic wypelniacz chinskiej kabury za 20zl, to lepiej to przemysl. Tak, czy inaczej, ekonomii w gaziakach nie ma, sa drogie same w sobie, gazozerne, sezonowe I wrazliwe na warunki atmrosferyczne, im tansze tym wieksza loteria. Kup aepa cymy, robia 1911ki, co prawda dwa razy szersze od replik, ale robia. A jak koniecznie chcesz gaziaka, to spokojnie przygotuj minimum 1000PLN na cos ze sredniej polki.

Ladna zabawka ze swietnego sklepu za rozsadne pieniadze, Powala. Jeszcze tylko cm022 do kompletu I bieda commando jak sie patrzy. (...)

Masz rację.

Ja nie polecam tej repliki, wskazałem ją tylko jako przykład, że nie zawsze zbiornik gazu jest w magazynku, żeby uświadomić nowemu WIEDŹMINOWI, jak ograniczoną ma wiedzę... :icon_wink:

SirHawk, gdzie ty zyjesz? W cymolandzie? Jakakolwiek replika TM plus konwersja guardera to jest srednia polka. I kosztuje ze dwa kafle. Zapewne nie slyszales o takich firmach jak ra-tech, ghk gdzie replika kosztujaca 1000$ wcale nie jest niczym niezwyklym? + 23% vat I 4% clo. + przesylka, np z ehobby asia jak zamawialem raptora to mnie wyszlo 150$.

Powala, ja to zrozumialem od razu, po prostu zabawek za 120zl nie nalezy nazywac replikami I brac pod uwage w dyskusji, nawet w tym zoo... tfu, dziale. :F

Edited by KnightMoritz
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...