FanatykAK Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Witam Czy do ładownic od M4 będą normalnie wchodzić i wychodzić z nich magazynki od AK74, które mają mniejszą krzywiznę od magazynków AK na 7.62? Czy nadal będzie za ciasno, lub nie zmieści sie wgle? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Myślę, że nie wejdą. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Sprawdźmy... Magazynek: standardowy 5,45 oraz Magpul PTS PMAG do AK. Ładownice: podwójna do M4 firmy Flyye, pojedynczy KWADRAT do M4 firmy MIWO P, pojedynczy FASTMAG 5,56. Największy problem to nie krzywizna magazynka, a... wystające zaczepy ;) Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Witam Czy do ładownic od M4 będą normalnie wchodzić i wychodzić z nich magazynki od AK74, które mają mniejszą krzywiznę od magazynków AK na 7.62? Czy nadal będzie za ciasno, lub nie zmieści sie wgle? Pozdrawiam! Może nie rozrysuję tego tak pięknie jak Yahalom, ale od 6 lat gram z rozmaitymi wariacjami AK74, więc niejakie rozeznanie myślę, że mam.;] W skrócie - do podwójnych ładownic to AR15 wejdzie jeden magazynek AK74. Do potrójnych zmieszczą się czasami dwa, a czasami jeden. Jeżeli nie masz w miarę uniwersalnej kamizelki z przyszytymi na stałe kieszeniami (typu Eagle Tac-V, Blackhawk Omega, UTG), to nie kombinuj tylko kup sobie ładownice dedykowane. Naprawdę wyjdzie ci to na zdrowie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Dobrą alternatywą jest wyżej pokazany PTS PMAG - są mniejsze niż standardowe magazynki do AK74 dzięki czemu dwa się spokojnie pomieszczą w kieszeni na 2xM4 :) Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Dobre rozwiązanie, ale za skąpy na to jestem.;] Używam chyba największych loch z dostępnych 5,45 dostępnych na rynku, bo cymowych "tantalowskich". Szajsowaty plastik nie pęka podczas trudów służby, bo ho tam po prostu nie ma.;] Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 A czy próbował ktoś te ładownice od GFC http://gunfire.pl/product-pol-1152200009-Potrojna-ladownica-na-magazynki-typu-M4-M16-oliwkowa.html ? Jak tu siedzą magi do AK? Latają, tłuką ? Gumka daje rade , czy przy pierwszym wypadzie w las zgubie wszystkie magi ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 Przy ładownicach jw. istnieje spore ryzyko, że nie będzie powtarzalności wymiarów. Tj. do jednej wejdzie magazynek, do drugiej dwa, a do trzeciej ani jeden :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 Licze na łut szczęścia, że może ktoś trafił i wypowie sie czy da rade tam upchać 3 magi do 74. Te gumki nie będą spadać ? Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Sprawdźmy... Magazynek: standardowy 5,45 oraz Magpul PTS PMAG do AK. Ładownice: podwójna do M4 firmy Flyye, pojedynczy KWADRAT do M4 firmy MIWO P, pojedynczy FASTMAG 5,56. Największy problem to nie krzywizna magazynka, a... wystające zaczepy :icon_wink: To nie ma żadnej polimerowej ładownicy do której będą pasowały magi od AK74? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Pokusiłbym się o sprawdzenie w takim przypadku polimerów do 7.62 :) http://www.taiwangun.com/ladownice-2/polimerowa-ladownica-na-2-magazynki-7-62-foliage-fma Jeżeli nie będzie pasować to... nie kojarzę innej, typowo plastikowej opcji :) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Może od m14? Na szerokość wejdą, nie wiem jak na grubość, ale będą sporo wystawać. Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Ok, dzięki, sprawdzę te 7.62 i jak coś to napiszę. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Kałachowe (AK74) wchodzą i przyzwoicie trzymają się w ładownicach jak z linku Yahaloma. Kilku znajomych ma i jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 (edited) A jakiej firmy magi? Ja mam Battleaxe'y. Może tu jest "pies" pogrzebany?! :icon_wink: P.S. A czy ktoś używał może tych ładownic? Pasuje to do AK? http://www.taiwangun.com/ladownice-2/polimerowa-ladownica-na-magazynki-5-56-na-pas-dark-earth-fma?from=listing&campaign-id=19 Edited September 27, 2015 by Viader Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 W najbliższą niedzielę spytam chłopaków jakie mają magi i skąd dokładnie ładownice. Wydaje mi się, że nie powinno być problemu z jakimikolwiek do AK74. edit: Magazynki cymy, ładownice kupione w cytadeli. Trzymają się dobrze, zero narzekania. PS. Jeśli można, proszę scalić posty. Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 (edited) W końcu kupiłem to http://www.taiwangun...&campaign-id=21 Niestety Yahalom miał rację, magi nie wchodzą (na szczęści mam klienta na ładownice) i chodzi zarówno o zatrzask magazynka jak i "stopkę" magów. To prostu ładownica jest za mała na szerokość. Teraz zamówiłem już 7.62. P.S. Tak to jest jak się nie słucha bardziej doświadczonych kolegów :( Edited October 6, 2015 by Viader Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 No przecież kilka postów wyżej masz nawet ZDJĘCIA... :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Właśnie dostałem te ładownice 7.62 http://www.taiwangun.com/ladownice-2/polimerowa-ladownica-na-2-magazynki-7-62-black-fma?from=listing&campaign-id=21 i okazuje się, że magi od AK wchodzą bez problemu i siedzą ciasno. Próbowałem "wyrzucić" magi z ładownic, ale bez widocznych rezultatów, mag siedzi ciasno, jedyny mankament to widoczy luz na szerokości mag-ładownica, co może skutkować jakimiś stukami jak będzie mag latał. Szczelina jest dość duża, ale zawsze można to czymś wyłożyć. JAk zrobię zdjęcia to podeślę jak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Właśnie dostałem te ładownice 7.62 http://www.taiwangun...&campaign-id=21 i okazuje się, że magi od AK wchodzą bez problemu i siedzą ciasno. Próbowałem "wyrzucić" magi z ładownic, ale bez widocznych rezultatów, mag siedzi ciasno, jedyny mankament to widoczy luz na szerokości mag-ładownica, co może skutkować jakimiś stukami jak będzie mag latał. Szczelina jest dość duża, ale zawsze można to czymś wyłożyć. JAk zrobię zdjęcia to podeślę jak to wygląda. Masz może jakieś foto? Sam zastanawiam się nad zakupem. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts