Puloman Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 (edited) Masz rację Kopcik większość to BI :icon_wink:. Te BY to można podpiąć pod Made By-Dragon Guns-Model repliki. Jakby komuś się nie chciało uwierzyć w te BI to http://scr.hu/484/98nxy Edited December 20, 2015 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Porównujesz plastikowego Dragona, zrobionego w standardzie TM, do stalowo-znalowego Bojacza, w standardzie VFC? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Nie. Po prostu boyi ma też na pudłach "BY". Quote Link to post Share on other sites
arturziemczyk Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Porównujesz plastikowego Dragona, zrobionego w standardzie TM, do stalowo-znalowego Bojacza, w standardzie VFC? Tak daleko bym się nie zagalopowywał z tym vfc (kabłąk przy chwycie pistoletowym jest bardziej zaokrąglony w palnej wersji - to tylko jeden szczegół bo jest ich więcej). Podejrzenia co do przynależności DG do Boyi są nie tylko względem tych samych pudełek. Bateria, ładowarka dokładnie to samo. Prezentowany w sklepie TM RK-01 jest jeszcze metalowy i tę samą komorę hopup przezroczystą z kompozytu. Jak znikneły wszystkie DG i to nie tylko AK ale i m-ki to Boyi rozpoczął produkcję tak samo budżetowych wersji z plastiku tak dobrze wykonanych i tak samo wyglądających oczywiście w wersji plastikowej, a fabryki DG nie ma. Czyżby zbieg okoliczności. (Sprostowanie poprzedniego postu - kulki 20g) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 (edited) Tak daleko bym się nie zagalopowywał z tym vfc (kabłąk przy chwycie pistoletowym jest bardziej zaokrąglony w palnej wersji - to tylko jeden szczegół bo jest ich więcej). Podejrzenia co do przynależności DG do Boyi są nie tylko względem tych samych pudełek. Bateria, ładowarka dokładnie to samo. Prezentowany w sklepie TM RK-01 jest jeszcze metalowy i tę samą komorę hopup przezroczystą z kompozytu. Jak znikneły wszystkie DG i to nie tylko AK ale i m-ki to Boyi rozpoczął produkcję tak samo budżetowych wersji z plastiku tak dobrze wykonanych i tak samo wyglądających oczywiście w wersji plastikowej, a fabryki DG nie ma. Czyżby zbieg okoliczności. (Sprostowanie poprzedniego postu - kulki 20g) A) Chyba nie wiesz co to jest standard VFC i TM. B) Ładowarki i baterie tłucze pewnie ta sama firma, ale raczej jest to podwykonawca dla obydwu tych firm (przy czym DG to tylko rebrander). C) Następuje kawałek nieczytelnego tekstu, Czym jest niby sklep TM? D)Boyi nie robi budżetowych plastików, robi je Cyma (dla siebie i Spartaca). E) Plastikowe, przezroczyste komory siedzą w chińczykach od przynajmniej dwóch producentów. F) Owszem, DG nie ma prawdopodobnie własnej fabryki, z tego co mi wiadomo to firma amerykańska. G) Świetne sprostowanie.... Edited December 20, 2015 by Kopcik Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 D)Boyi nie robi budżetowych plastików, robi je Cyma (dla siebie i Spartaca). Robi. http://gunfire.pl/pr...inka-DG-09.html Jest też wersja z "drewnem". Niestety już niedostępne w GF i nie wiadomo czy jeszcze będą... Quote Link to post Share on other sites
arturziemczyk Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 A) Chyba nie wiesz co to jest standard VFC i TM. B) Ładowarki i baterie tłucze pewnie ta sama firma, ale raczej jest to podwykonawca dla obydwu tych firm (przy czym DG to tylko rebrander). C) Następuje kawałek nieczytelnego tekstu, Czym jest niby sklep TM? D)Boyi nie robi budżetowych plastików, robi je Cyma (dla siebie i Spartaca). E) Plastikowe, przezroczyste komory siedzą w chińczykach od przynajmniej dwóch producentów. F) Owszem, DG nie ma prawdopodobnie własnej fabryki, z tego co mi wiadomo to firma amerykańska. G) Świetne sprostowanie.... vfc to standart bliższy palnej wersji, tam gdzie piny, kołki a tm skręcany na śruby ( osobiście nie ma to dla mnie żadnego znaczenia w modelach asg). Broń palna to palna. Jeżeli już miałbym mieć replikę ak będącą w 98 % zgodną z orginałem to tylko gaziak i nie na gg tylko co2 ( nie występują problemy temperaturowe). Reasumując nie było moim założeniem twierdzenie że DG-07 to fantastyczna i och ach. Chciałem tylko powiedzieć że nie należy marginalizować tego produktu do zupełnego chłamu w stylu zabawek firmy DE. Szkoda że już się tego nie produkuje bo jest to nie najgorsza opcja dla tych którzy zaczynają przygodę z ASG. Jeżeli ktoś zadaje pytanie czy ten produkt jest dobry na początek jeżeli nie dysponuje wiekszymi zasobami finansowymi to poprostu należy odpowiedzieć że tak. Ma standartowego gearbox-a, magazynki pasują od innych producentów. Jak człowiek stwierdzi że ten sport mu się podoba to opchnie lub odłoży na półkę tego aks74u i kupi bardziej zaawansowany produkt. Jak się zepsuje gearbox na gwarancji to zrobią (12 miesięcy z bani). Ja akurat kupiłem ten produkt bo lubię postrzelać do tarczy a ASG mnie wogule nie kręci. Oczywiście musiałem dokonać upgradu aby postrzelać cięższymi kulkami metalowymi. "replika" wiatrówki crosmana nie podoba mi się więc poszukałem innej alternatywy. Część rzeczy wykonałem sam jak lufa zewnętrzna, tłumik płomienia ze stali, inne kupiłem i wymieniłem, gearboxa zrobiłem w serwisie bo na gwarancji aby uzyskać te 180m/s prędkości wylotowej i nie były to wcale duże koszty. Ale to tylko moja opinia. Pozdrawiam wszystkich i życzę wesołych świąt i nowego roku. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Robi. http://gunfire.pl/pr...inka-DG-09.html Jest też wersja z "drewnem". Niestety już niedostępne w GF i nie wiadomo czy jeszcze będą... Dyskusja się toczy o to, czy Boyi tłukło repliki dla Dragon Guna, a ty wrzucasz replikę od Dragon Guna, twierdząc, że to Boyi... Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Chwila, dobrze rozumiem, że niby masz w tym 180m/s (czyli koło 600fps)? Ciekawe. Quote Link to post Share on other sites
arturziemczyk Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Chwila, dobrze rozumiem, że niby masz w tym 180m/s (czyli koło 600fps)? Ciekawe. Tak. Sprężyna m150, głowica tłoka podwójnie uszczelniona, głowica tłoka to moje rozwiązanie z zastosowaniem skórzanej uszczelki oraz dysza doszczelniona. Takie rozwiązania rodem z wiatrówek. Nie zawsze mocą sprężyny się zwiększa parametry wylotowe. Oczywiście do metalowych kulek musi być stalowa lufa wewnętrzna ze względu na ścieralność materiału. Tak już pisałem wcześniej gearbox v3 który jest tym dg jest spoko ( koła zębate stalowe, łożyska kulkowe 7, tłok z jakiegoś dobrego kompozytu z wstawionymi zębami ze stali, stalowa prowadnica sprężyny). Na obudowach oszczędzali ale na gearboxie nie. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 26, 2015 Report Share Posted December 26, 2015 Tak. Sprężyna m150, głowica tłoka podwójnie uszczelniona, głowica tłoka to moje rozwiązanie z zastosowaniem skórzanej uszczelki oraz dysza doszczelniona. Takie rozwiązania rodem z wiatrówek. Nie zawsze mocą sprężyny się zwiększa parametry wylotowe. Oczywiście do metalowych kulek musi być stalowa lufa wewnętrzna ze względu na ścieralność materiału. Tak już pisałem wcześniej gearbox v3 który jest tym dg jest spoko ( koła zębate stalowe, łożyska kulkowe 7, tłok z jakiegoś dobrego kompozytu z wstawionymi zębami ze stali, stalowa prowadnica sprężyny). Na obudowach oszczędzali ale na gearboxie nie. I czym to zasilasz teraz? na jakim silniku? masz może filmik z chrono? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted December 26, 2015 Report Share Posted December 26, 2015 (edited) Nie uwierzę, że stock silnik Ci to ciągnie, póki nie ukażesz jakiegoś filmiku z chrono. Edited December 26, 2015 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
mati18944 Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Witam wiem ze robie odkop roku i pewnie zaraz dostane złota łopatę odkupu ale mam zamiar kupić właśnie ta replikę dg-07 firmy dragon dla mojej dziewczyny która chce się ze mną postrzelać a ta replika obojgu nam się podoba a oglądając filmy "tych" replik lecz amerykańskiego producenta lancer tactical znalazłem coś takiego i zastanawia mnie czy po zmianie samej bateri na lipo 11.1 rof będzie podobny w stoku czy lepiej zmienić jeszcze sprezynę ? Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Rof będzie podobny jednak długo ta replika nie pożyje w stocku na takiej baterii. Bez takich modyfikacji jak mosfet( najlepiej z ab), porządne wypodkładowanie tłok z pełną metalową listwa zębów oraz korekta aoe raczej nie warto montować lipo 11.1 do repliki bo jak nie spalą się styki, to replika zje zębatki lub ogołoci tłok z zębów. Quote Link to post Share on other sites
mati18944 Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Dzięki za odpowiedź a co sadzisz o wymianie gumki na zieloną g&g i wstawienia słabszej sprężyny m90 lub m100 do cqb powinno być ok ? Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Zielona g&g i m100 dobrej firmy będzie świetne dla zasięgu i przedłużenia życia repliki, ale dużo nie zmieni z zakresie reakcji na spust bardziej poprawi celność. Quote Link to post Share on other sites
mati18944 Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 A co polecisz na delikatne poprawienie rola by nie pomielić gb Lecz powiem że te repliki nie są tak złe znajomy ma m4 cqb od dragon guns w stoku i osiągi są bardzo dobre 45-50 m w kartkę a4 a przerobiła juz 12000 kulek i nic z gb się nie dzieje Poprawiene Rofa ** Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Mosfet dobre wyserwisowanie oraz lipo 7,4 powinno zrobić robote. Quote Link to post Share on other sites
mati18944 Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Wielkie dzięki ☺ Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Ale ten hamulec w mosfecie to mu potrzebny jak psu na budę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts