MarekMac Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 I Ty śmiałeś oddać karabin po tak zacnej personie? Było się nauczyć strzelać z krzywego :D Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Należało prostować lufę sierpem i młotem. Byłaby lepsza niż fabryczna Quote Link to post Share on other sites
lech Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 znal by się połamał :P Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Chyba nowsze wersje (miałem z 2012 roku) miały własny numer seryjny nad chwytem pistoletowym (BY-tu wstaw dużo cyferek), ale np te z oznaczeniem P&J-a na body czegoś takiego nie mają Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Ano jakieś takie laserowe numerki są. Przy okazji autorze, zaczep zawieszenia na kolbie Ci się obraca i to tylko u mnie, czy chińczyki postanowiły sobie je spawać do kolby? :P http://scr.hu/0a70/6fi4e Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted December 12, 2014 Author Report Share Posted December 12, 2014 A wiesz że nie wiem? Dziś dostane nową replikę to ci powiem ;p Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted December 12, 2014 Author Report Share Posted December 12, 2014 (edited) Tak więc dostałem replikę która w końcu wygląda jak należy i nie strzelał z niej bohater związku radzieckiego. a do tego o dziwo strzela prosto, a myślałem że się tak nie da i to normalne że replika ma rozrzut na 3metry. Karabin wygląda na nowy wszystkie elementy które w moim starym były przetarte tu są pokryte tym pięknym chińskim lakierkiem za 2 złote. Do kolegi który pytał o zawias kolby obraca się i wygląda nawet przyzwoicie. W tym rk co teraz dostałem pokrywa zamka trzyma się sztywno a też myślałem że jest rozjechana jak dziwka na trasie. W każdym razie w końcu jestem zadowolony karabin strzela w miarę prosto no bo nie oczekuje cudu po karabinku za 500zl ale teraz przynajmniej na strzelance nie będę musiał walić poza sylwetkę człowieka aby go trafić. Tylko nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz w tamtym rk bateria wchodziła cała do rury gazowej a tu przeszkadza jej wystający element z środka, czy to normalne? Dodatkowo ta dźwignia obok muszki szczerbniki jest teraz taka że młotkiem trzeba ją ruszać a poprzednia przy poruszaniu karabinem ruszała się razem z nim. Edited December 12, 2014 by Ardici Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Batka normalnie powinna chować się w rurę gazową. Dawaj fotki to obadamy. Co do krzywego kawasza to kojarzy mi się scena z 9 kompanii gdy rusek dostał kałasza po człowieku, który wpadł na minę i lufe wygięło w radosnego banana. Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted December 12, 2014 Author Report Share Posted December 12, 2014 No ten kałach tak wyglądał jak z 9 kompani xd Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted December 12, 2014 Author Report Share Posted December 12, 2014 (edited) Nie wiem jeszcze czy lufa wewnętrzna mi się nie rusza bo jak ide z replikę albo ją w lewo albo w prawo poruszę to czuje jak by coś się ruszało z przodu. Teraz to mnie (...) nie umieją nawet repliki dobrze złożyć, dam to komuś z środowiska w czewie bo to już jaja są. Edited December 15, 2014 by OFF słownictwo Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Ale nie dziw się że może być luz między lufą wewnętrzną a zewnętrzną. Musi być jakiś luz abyś mógł umieścić lufe. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Dajesz oring na lufkę wewnętrzną i po problemie... Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Albo trochę taśmy teflonowej - owijasz lufę wewnętrzną tak żeby ciasno wchodziła do zewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted December 15, 2014 Author Report Share Posted December 15, 2014 (edited) (...) Wyleciały mi przyrządy celownicze ten u góry i pytanie jak to spowrotem włożyć? Chodzi o te część z tymi cyferkami. Żeby mi to było ostatni raz.. Edited December 15, 2014 by OFF słownictwo Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Z tym językiem to uważaj, to nie trzepak pod blokiem. Naprawić twój problem jest bardzo łatwo. Wystarczy wcisnąć je z powrotem z odrobiną siły. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Ardici ogarnij swoje słownictwo, albo wyślę Cię na "urlop". Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted December 15, 2014 Author Report Share Posted December 15, 2014 Nie da się na siłe wcisnąć z muszką wypadła taka mała czarna blaszka gdzie to trzeba zamontować? Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted December 15, 2014 Author Report Share Posted December 15, 2014 Już sobie z szczerbinką poradziłem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts