Mrozoso Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 (edited) Jak w temacie ... Jakiej firmy glock 17/19 lub HK USP (na green gas) jest warty uwagi? Maks jaki mogę wydać to 1000zł, oczywiście im mniej tym lepiej. Edited December 26, 2014 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Glock 17/19 - WE. HK USP - KWA. Tylko KWA. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Albo KWA\KSC, albo Tokyo Marui z ewentualnym zamkiem Guardera. WE niet. Jeszcze ewentualnie w przypadku Glocka to Taiwan SA. Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted December 26, 2014 Author Report Share Posted December 26, 2014 (edited) A HK Umarex/KWA taki jak tutaj: http://www.specshop....oducts_id=12396 ? WE od razu odpada, wiem jaki to syf :( Edited December 26, 2014 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Albo KWA\KSC, albo Tokyo Marui z ewentualnym zamkiem Guardera. WE niet. Jeszcze ewentualnie w przypadku Glocka to Taiwan SA. Tiaaa KWA sypią się jak domy w Czeczeni.... Teen jak zwykle narzeka na klocka na WE, a nigdy go nie miał.. Paradoksalne :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 G17/19 to albo brać od TM, albo od taiwan-SA (na airsoft armory mają). WE jak i KWA kijem nie tykać, zwłaszcza przy twoim budżecie. Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 (edited) Zdecydowanie pod względem jakości, wykonania i osiągów - Glock 17 WE. Edit: I dostępności części Edited December 26, 2014 by cNR Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Oczywiście przy budżecie 1k polecamy WE a nie Marujca... Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted December 26, 2014 Author Report Share Posted December 26, 2014 Tak sobie poczytałem i wychodzi na to że ludzie chwalą glocki od WE w przeciwieństwie do coltów czy beretta. Na taiwangunie mogę mieć glocka 17 od WE za jakieś 350zł, cena kusząca ... Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 A masz 1000 na wydanie. To trochę jak posiadanie kasy na LCT, a kupienie cm.028... Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 1000zł na replikę, kup WE. :D Jedyne klamki, które wytrzymują tyranie, to TM, ewentualnie niektóre modele KJW (o wiele gorzej). Cuda jak WE i inne badziewia nie nadają się do konkretnego strzelania, treningu. Zależy czego oczekujesz od repliki i jak będziesz z niej korzystał. Jak będzie to replika do wypchania do kabury + ewentualnego strzelenia z niej raz na parę miesięcy, sprawdzi się każda replika. (chociaż też to bywa różnie, bo może wystrzeli, może nie). Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Tak macie w pizdu części do KWA/KSC/WE czy wy ludzie myślicie zanim coś napiszecie? KWA jest ok dopóki się nie spieprzy potem to replika na ścianę, minus glocki bo te są w starym systemie i nie nadają się do niczego. WE 17 to syf i niekompatybilny z TM i nie ma też części do niego. Jak Alexanderexis powiedział tylko TM i może ewentualnie kjw. Ludzie chwalą na zasadzie mam corse, opla astrę itp po dachowaniu i jest ok bo jeździ prosto, a ja mam e46 w 3 litrach i nigdy nie kupiłbym mniejszego samochodu bo pali niewiele więcej od mojego civica a najwięcej do powiedzenia mają osoby, które nie mają czegoś. Co do replik gazowych najwięcej do powiedzenia mają osoby, które miały 1-2 repliki gazowe i nie mają cywilnej odwagi powiedzieć, że kupiłem gówno które się sypie i mam z nimi kłopoty. Mrozoso kup co chcesz i wybierz, która rada była dla Ciebie, ale zanim uniesiesz się tanie i fajne zajrzyj do działu z awariami gaziaków i zobacz ile tam chińskich marek a jak mało TM. http://disco.fleo.se/?name=klamki+od+WE+%3C3+polecam Kurde co z wami ludzie jak napiszę, że mam 50k na samochód i szukam m3 to mi polecicie seicento bo tanie i dobre? Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Miałeś Glocka 17 WE? Bo ja miałem i WE i KJW i Classic Army i KWA i Army. Jeżeli chce mieć replikę METALOWĄ, bo przecież konwersja metalowa TM kosztuje prawie tyle co w/w Glocki to ja radzę kupić Glocka 17 WE (350 zł), 2 dodatkowe magazynki (na CO2 nawet są dostępne - 2x95 zł), dobra kabura (150 zł) gaz (30 zł), kulki 20 zł) i jeszcze 250 zł na latarkę taktyczną wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 (edited) Broń boże WE wystarczyło mi to co widziałem u dexa na serwisie a trochę tego u niego siedzi dzięki kochanemu polecaniu na wmasgu przedmiotów bez kontroli jakości :icon_smile: Koledze glock chodzi nawet ok, a drugiemu lufa pękła przy ryglu i zamek takiej to klasy znal :icon_biggrin: Zresztą kupujcie chińczyki bo dex nie będzie miał co serwisować na TM się nie zarobi bo je się raz robi i potem podsyła po roku pół roku na czyszczenie. Tak samo jak te tłoki shsa co wszyscy polecają bo dobre a nikt nie mówi, że na 10 kupionych to przy 9 trzeba szlifować szkielet/tłok, kleić listwę zębatą, no i sama listwa zębata jest tak dobrej jakości, że pęka, tak pęka a nie zęby gubi tylko najzwyczajniej rozpada się na kawałki. Tak miałem repliki typu sigma, KSC w starym systemie, KJW i glocka 17 TM, zagadka który był ze mną lata? Podpowiem japoński KSC i TM, ale niestety KSC padł i trafił na ścianie bo nie ma części aby go naprawić, TM chodzi po dziś dzień. cNR no super wymieniłeś najgorsze możliwe repliki glocka 17, btw dlaczego aż tyle miałeś tych replik? Echh może czytajcie z zrozumieniem, kolega ma tysiąc na replikę, za tą kwotę ma g17, lufę pdi i gumę km-heada, zapasowy mag, kulki i dobry gaz i taka kombinacja będzie działać u niego latami. Po co metalowy zamek po to aby łapać syfony przy 0 jak można spokojnie używać zadbanej g17 tm przy temperaturach -5 i mniej. Mam 50k na M3 a wy polecacie seicento, bo tani, da się gaz to jeszcze będzie taniej, najtańsze filtry i olej i widzisz też będziesz miał dobrze i zostanie ci w kieszeni dalej 45K no po prostu interes życia prawda? cNR powiedz mi gdzie kupię zapasowe części do WE skoro większość elementów w standardzie TM nie pasuje? Edited December 27, 2014 by samael16 Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Co ty z tym M3 ciągle wyjeżdzasz ?. To jakiś święty Graal wśród samochodów, że dajesz porównanie ? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 M3 ciężko nazwać świętym Graalem, ale za to doskonale pasuje do porównania jakości i klasy WE kontra TM. Za M3 można dać każdy inny samochód podobnej klasy. Jeszcze coś od dexa: "Bierzcie męski narząd rozrodczy klamki ile tylko wlezie bo boję się bezrobocia jak zarazy" Cenzura mojego autorstwa. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Dla mnie nie trafione porównanie. M3 wcale nie psuje się rzadziej od Seicento. Wracając do tematu, jak ma się kompatybilność magazynków do TM ? Bo cena maga TM jest "ciut" większa od WE/KJW itp. Mnie ostatnio udało się kupić maga WE za 45 zł( nówka z polskiego sklepu, ale to akurat fart). Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Mam TM z korpusem Guardera. Łyka TM, Army, WE, KJW z oczywistych względów nie mogę sprawdzić, ale KJW łyka TM. Innych magów nie sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 To już można myśleć o TM. Kupowałem na prezent G17 WE i jak na razie działa bez zarzutu. Ale mało jest używany. Sam zastanawiam się nad gazówką, być może właśnie TM. Tylko to raczej na wiosnę( kasy brak i brak dostępności w polskich sklepach). Jeśli inne magi pasują, to ok. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 (edited) Marui dyktuje standardy. Jeżeli coś nie pasuje do TM, to to jest szajs :icon_wink: I jeśli ma się kasę, to warto dopłacić do magów TM, od 4 lat (czyli odkąd kupiłem) nie musiałem uszczelniać magazynka TM, plus sprzedający od którego kupowałem klamkę, znalazł po 3 latach jeszcze jednego maga, zapewne w nim gazu nie trzymał, a mag idealnie szczelny. Edited December 27, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts