KarolKaroler3K Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Co sądzicie o tych midach od Battleaxe? http://blacksword.pl/product-pol-9164-Magazynek-mid-cap-70-kulek-do-replik-typu-AK-bakelitowy.html http://blacksword.pl/product-pol-9161-Magazynek-mid-cap-70-kulek-do-replik-typu-AK-czarny.html Ktoś ma? Jak się sprawują? Warte swojej niskiej ceny? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
nocaster Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) Dołączam się do pytania, też szukam midów do ak i te wpadły mi w oko. Edited January 6, 2015 by nocaster Quote Link to post Share on other sites
lech Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 za 20-25zł/szt dostaniecie używane stalowe midy cymy. Sam mam takich 7 i jestem w pełni zadowolony (używany, wyrobiony już mid to najlepszy mid na świecie :D) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Super. Ale nie wszystkich interesują stalowe magi do 74 (tak, zdaję sobie sprawę że są stalowe o krzywiźnie 5.45). Quote Link to post Share on other sites
KarolKaroler3K Posted January 9, 2015 Author Report Share Posted January 9, 2015 Zachęcony niską ceną tych magów nabyłem dzisiaj sztuk 2 na próbę. Pierwsze co rzuca się w oczy to plastik, który jest strasznie błyszczący, jak w tanich zabawkach. Magazynek jest jednak dosyć dobrze wykonany. Załadowałem i rozładowałem go parę razy kulkami G&G i jak na razie bez zacięć :maniak_OK: Jedyną wadą jest to że nie pasuje do mojego kałacha-trzeba spiłować przedni zaczep i będzie ok. Ogólnie jak na 20 zł to spoko i chyba dokupię sobie jeszcze 6 do kompletu ;-) Quote Link to post Share on other sites
Tomek0117 Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Masz możliwość sprawdzenia tych magów w RK od BOYI? Quote Link to post Share on other sites
KarolKaroler3K Posted January 9, 2015 Author Report Share Posted January 9, 2015 Niestety, mam Cymę, ale za tydzień będę jeszcze raz w blackswordzie po resztę magów to może będą mieli i sprawdzę czy pasuje Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Jakieś informację co do kompatybilności ww magów z serią RK ? Quote Link to post Share on other sites
nocaster Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Leży właśnie przede mna magazynek battleaxe a obok mid cymy. Tak jak kolega wcześniej powiedział, BA błyszczy się okropnie, będzie trzeba potraktować go jakimś drobnym wodnym papierem, do tego jest krótszy od Cymy o dobry centymetr, zaczep tylny ma jakiś taki bardzo cienki, zastanawiam się czy się nie ułamie, no i oczywiście nie wchodzi do gniazda, zbyt szeroki z przodu, będzie trzeba piłować. Na plus można powiedzieć, że nie trzeszczy i wydaje się bardzo zwarty. Jak podaje dowiem się w weekend...jednak już teraz wniosek mam taki, że lepiej dołożyć 10 zł do każdej sztuki i kupować midy cymy. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Te midy pasują do RK-02, sprawdziłem. Nie tną się (na 2 strzelanki może z dwa puste strzały), siedzą ciasno. Minusem jest dosyć głęboko osadzony popychacz kulek, stąd zawsze coś w magu zostanie, ale to drobnostka. Jak się je zmatowi to za 2 dychy zdecydowanie warto. Aha, gwoli ścisłości: technicznie rzecz biorąc są to lowcapy ;). Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Tomciaz wielkie dzięki ! Chwała ci za informację :) Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 No i skończył się dobrybyt - teraz chodzą po 3 dychy z groszami. W tej cenie można już dostać Magpul Beta Project od Cymy albo coś równorzędnego. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 A ten beta project jest krótszy czy dłuższy od tych battleaxów? Quote Link to post Share on other sites
KarolKaroler3K Posted April 13, 2015 Author Report Share Posted April 13, 2015 Pozdrowienia dla Gunfire-na dzień dzisiejszy ich cena to prawie 40 zł (WTF?)-nie ma to jak podnieść cenę o 100% a potem zasłaniać się zmianą kursu... Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 Po ponad pół roku używania kilku sztuk jestem w stanie z całym przekonaniem stwierdzić - NIE WARTO, NAWET NA PROMOCJI! ABS z którego są wykonane te atrapy starzeje się szybciej, niż można sobie wyobrazić. Połówki magów rozłazą się podczas ładowania, tuleje wkrętów łączących je obie po prostu się łamią i pękają, podobnie jak każda inna część tego badziewia: obudowa, góra magazynka, przestrzeń nad zębem. Dramat, sprzedając je za 39 złotych trzeba mieć naprawdę bazarowe pojęcie o stosunku cena/jakość, albo żreć gruz na śniadanie. Quote Link to post Share on other sites
trex33 Posted January 21, 2016 Report Share Posted January 21, 2016 potwierdzam, chyba najgorsze magi do ak, sprzedalem szybciej niż kupiłem. Raz to wspomniany świecący plastik który jest po prostu kpiną, do RK oczywiscie nie pasował bez dość sporego piłowania, sprzedawany jako mid mimo pojemnosci 70 kulek, za krótki. Generalnie badziew jakich mało. Dla mnie najlepsze to własnie cymowskie beta projekt, widze że ludzie na nie psioczą że sie zacinają, czego nigdy nie stwierdziłem, chyba ze sie zasypuje jakimij pj'tami to może. Ktoś tam mowił o pourywanych zaczepach ale też pomimo dośc długiej eksploatacji nigy mi sie to nie zdażyło ani nawet nie było temu bliskie. Jedynie co to przemalowałem na czarny mat bo ta przeźroczystość mi sie nie podoba, a poza tym bardzo spoko Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted May 8, 2016 Report Share Posted May 8, 2016 Odkopię trochę temat. Chciałbym się zapytać użytkowników tych magazynków - czy podają i działają wam bezproblemowo? Bo wygląda na to, że z zewnątrz są one liche, ale są to magazynki "właściwego rozmiaru", które chcę wpakować w ostre skorupy, dlatego interesuje mnie tylko ich działanie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts