Sann Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 (edited) Witam, na wstępie chciałbym powiedzieć, że temat chyba powinien znajdować w dziale dla początkujących ale niestety nie mogę tam założyć tematu. Przechodząc do mojego pytania : Poszukuję pistoletu, który ma być bronią główną przy rozgrywkach w pomieszczeniach oraz a właściwie zwłaszcza na polach do paintballu a nie w lesie. rozgrywki: od 1 na 1 do 4 na 4 graczy zbliżone do tych paintballowych. (nikt z nas nie planuje brać udziału w odwzorowaniach bitew, kupowaniu mundurów i tak dalej. Chodzi po prostu o rozgrywki w zamkniętym gronie na opisanych przeze mnie zasadach.) Szukam czegoś na początek dla całej drużyny więc z limitem cenowym jak się domyślacie :icon_wink: kwota ta zamyka się na 300 zł w wypadku kiedy wszystkim przypadnie do gustu zastanowimy się nad lepszym sprzętem. Przeczytałem sporo tematów i poradnik maniaka w którym była wzmianka o znalazłem mk23 stti nad którym się zastanawiam z uwagi na nietypową rozgrywkę zastanawiam się czy nie jest za mocny? Pozdrawiam Edited January 30, 2015 by Sann Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 (edited) Myślę, że Cymoglocki (CM 030 i pochodne) będą ciekawym rozwiązaniem - są względnie tanie (circa 200zł), tanie w utrzymaniu (na batkę, a nie gaz), magazynki do nich są tańsze (pierwsze wyniki z Googla - mag do CM 030 - 30zł, do mk23 STTI - 68zł) i nie mają dużej mocy więc też nie zrobicie sobie dużej krzywdy. Problemy to właśnie niewielka moc (niewielki zasięg) oraz bateria o małej pojemności, ale myślę, że za forsę zaoszczędzoną na dodatkowych magazynkach i gazie szybko oszczędzicie na dodatkowe batki. Edited January 30, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Cymokąsacze najlepiej poprzerabiać na lipo. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Mk23 jest ciche i niemal bezawaryjne gdyż nie ma blowbacku. Dużą moc ma po zamocowania tłumika Quote Link to post Share on other sites
Sann Posted January 30, 2015 Author Report Share Posted January 30, 2015 (edited) Co do elektryków to odpadają bo są strasznie słabe i trzeba je ładować a w gazowych wystarczy nabić/wymienić nabój i z głowy. A jak to mk23 sprawdzi się w krótkich dystansach? Edited January 30, 2015 by Sann Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Co do elektryków to odpadają bo są strasznie słabe i trzeba je ładować a w gazowych wystarczy nabić/wymienić nabój i z głowy. Szczególnie jak magazynek zacznie syfonować :teeth: Mk23 ma ten minus, że jak zechce się komuś dokupić gadżety / kaburę, to będą małe schody - nie jest to najpopularniejszy sprzęt do takich ulepszeń ;) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Yahalom masz rację co do gadżetów, chociaż te na pistolet ach i tak nie są za częste . Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Akurat Glocka (pomijam fakt, że to AEP) da się całkiem spektakularnie przerobić :D Jak ktoś stawia, że to będzie jego podstawowy sprzęt do 'walki', to z czasem takie pomysły przychodzą ;) Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Zdecydowanie cymoglocki. Batkę trzeba ładować, fakt, ale po przeróbce na li-po wystrzelisz na niej więcej kulek niż na gazie, poza tym, nic nie stoi na przeszkodzie dokupić zapasową. Ja robiąc przeróbkę na li-po kupowałem akumulatory po 20zł szt. Biorąc pod uwagę inne czynniki, jak przede wszystkim koszta magazynków, do do beretty kupisz magazynek, a do glocka magazynek z akumulatorem. Więc ogólnie lepiej kupić elektryka. Zasięg na pola paintbalowe i tak wam starczy, a moc będzie w sam raz. Quote Link to post Share on other sites
Sann Posted January 31, 2015 Author Report Share Posted January 31, 2015 Witam ponownie ;) Panowie poczytałem o tym glocku i o ile jakoś do tych baterii się trochę przekonałem to do 200fps na kulkach 0.2 nie. Któryś z posiadaczy skarży się na to że z 20 metrów nie czuć uderzenia kulki co mnie strasznie zniechęciło Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 No to może MP5K, choćby i Galaxy? Nie jest to sensu stricte pistolet, ale na pewno ma lepszą moc, jest kompaktowy, niedrogi i dość tani w eksploatacji. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Witam ponownie :icon_wink: Panowie poczytałem o tym glocku i o ile jakoś do tych baterii się trochę przekonałem to do 200fps na kulkach 0.2 nie. Któryś z posiadaczy skarży się na to że z 20 metrów nie czuć uderzenia kulki co mnie strasznie zniechęciło Znam takich, co mówią, że z 700fps nie czuć uderzenia ;) Jak ktoś nosi na klacie płytę balistyczną to może nie poczuć, ale tak jak wy się będziecie strzelać, to uderzenie będzie czuć, ale nie będzie ono boleć. Chyba, że dostaniesz w palca, to wtedy nawet te 200fps to będzie "za dużo". Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Cymoglock! Na dystansie 30 metrów da się robić uniki jak w matriksie :icon_lol: Spójrz na Berettę od STTi/SRC. Budowa podobna do mk23 z tym, że jest o połowę tańsza, magazynki nie mają pękających szczęk i da się je dokupić za grosze w wersji zarówno na GG, jak i na Co2. Quote Link to post Share on other sites
Sann Posted February 4, 2015 Author Report Share Posted February 4, 2015 Chyba faktycznie skusimy się na beretty tylko czy strzelać na co2 czy na gg? Są strasznie tanie, proste i niezawodne z tego co czytam :) a 8 na 10 strzałów z 20 metrów i 300 fps brzmi super jak na początek. co do galaxy to znalazłem jedną na strychu rozebraną więc jak ją poskładam to się sprawdzi i najwyżej zakupi masowo :) Dziękuję wszystkim za pomoc :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Ty pytasz, My polecamy to co uważamy za najlepsze na początek . Na początek zabawy najlepsze są elektryki. Więc poleciliśmy CM030, jeżeli to ma dla Was za małą moc to może MP5K od Galaxy? Trochę większe, ale o wiele więcej możliwości. Jak już upierasz się na gazówki to Beretta od STTI to dobry wybór, tania i w miarę niezawodna. GG całkowicie wystarczy, replika nie ma BB przez co może strzelać na GG w ujemnych temperaturach. Quote Link to post Share on other sites
piotrstrojek Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Pamiętajcie jeszcze że Glock ma tryb auto ;) w pomieszczeniu taka seryjka będzie dużo skuteczniejsza niż pukanie z beretty - taka chmura kulek robi wrażenie - naprawdę :) Pamiętaj też że beretta ma dość długi skok spustu i po 200 strzałach już boli paluch. Chyba że jak na westernach będziesz przed strzałem kurek napinał... Ja na waszym miejscu wziąłbym glocka - kompaktowe rozmiary magazynków powodują że w miejsce jednego od beretty zmieścisz dwa do klocka... więc jesteś w stanie więcej ammo na raz mieć przy sobie. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Ja jednak radził bym zastanowić się nad MP5K od Galaxy. Wiem że to trochę drożej, ale jakby się wam zachciało postrzelać w szerszym środowisku to byście za bardzo nie odstawali osiągami od reszty. Quote Link to post Share on other sites
Sann Posted February 6, 2015 Author Report Share Posted February 6, 2015 Dziękuje wszystkim za pomoc, która jest bardzo przydatna. Zaczniemy od beretty później może galaxy :) Co do szerszego grona to ciężko z tym u nas bo studiujemy w różnych miastach więc to będzie raczej weekendowe strzelanie :) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Green Gas. Magazynki na Co2 miewają problemy ze szczelnością. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts