Golota ;dd Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Witam! Na wstępie dodam ze nie są to repliki super klasy za miliony, lecz dwie propozycje zamiany (wiec proszę bez krytyki) 1 to L96 w której siedzi: Wypolerowane łoże pod cylinder Wypolerowany cylinder Dociążona kolba Wymienione zostały wszystkie na części na Arisoft pro - komora hop up - stabilizatory lufy x4 - zespół spustu - pełny niklowany zespół cylindra (tłok , głowica tłoka, cylinder, sprężyna, łożyskowana prowadnica ) - gumka HU systema energy - Luneta (dokupiona 250zł) - lufa precyzyjna G&G 2. to VSR TM -Tłok Airsoftpro -Komora Airsoftpro -Lufa precyzyjna PDI JAPAN 6.01 RAVEN -gumka KM head niebieska za 80zł najlepsza do vsr-ki -wzmocniona rączka przeładowania -wzmocniony zespół spustowy -sprężyna 170 -stabilizator lufy Szalu nie ma, ale która bylaby lepsza? z góry wielkie dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
asasinmen Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Moim skromnym zdaniem to vsr tm. Lecz jest to dziwne że siedzi tam komora airsoftpro bo nikt raczej nie wymienia komory Marui chyba że jest zepsuta. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Może jakieś ceny? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Wymienia się. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 (edited) Wymienia się. Fakt... no to teraz ja nie doczytałem... Mój błąd, dzięki :icon_wink: No to na wstępie, części ASp są co najwyżej mierne. Musiałbyś napisać czego oczekujesz od takiej snajperki. Edit#1 Ale z drugiej strony ten zestaw ASp jest kompletny... Jak nie zamierzasz nic wymieniać na części innych firm do l96 jest w porządku, nie będzie to szczyt marzeń itd ale da radę. Z drugiej strony jest vsr tm'a ale lufa raven... nie wiadomo po kiego grzyba wymieniona komora... Warto by było spytań jakie to l96 bo założyłem, że mb01 oraz jaka sprężyna siedzi w środku. Edited March 2, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Golota ;dd Posted March 2, 2015 Author Report Share Posted March 2, 2015 Nie oczekuje że trafię w A4 ze 100m, trafienie w sylwetke z 70-90 byłoby wystarczające. VSR dysponuje mocą 600fps (i jak twierdzi sprzedający z 70m bez tornada pewne trafienie w sylwetkę, 600fps na zbitej sprężynie m170 L96 ma obecnie 520 i spręzyne dodaje M170 gdzie ma 620 fps. Zasięg podobny Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 (edited) Ja bym brał l96. Jak na części w środku to mam nadzieję, że wymieniasz się czymś z okolic 900-1000zł. Edited March 2, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Golota ;dd Posted March 2, 2015 Author Report Share Posted March 2, 2015 (edited) Blisko :icon_biggrin: Tez jakoś jestem przekonany do L96 bo ma cały środek wymieniony, ale znowu VSR jest od TM, ale słyszałem niepotwierdzone info że "jest wyruchana w środku". Więc chyba tez wezme to L96 PS Wymieniam za customową cyme 042 -bore up MODIFY -M130 -zębatki SHS -neodymowy silnik -gumka G&G -podkładkowanie -Front RIS aluminowy SUREFIRE -chwyt MAGPUL PTS (oryginał!) -kolba LR -wyeliminowane luzy -5 Magazynków (2 midy reszta Hi) -475FPS (+-2/3) -Lipo 11.1 -kable niskooporowe -pudełko oryginalne -montaż pasa przy kolbie Opłaca się? Edit jeszcze jeden pacjent oferuje mi L96 "robiona u tokarza" cytuję "W MB zespół cylindra robiony przez znajomego który się tym zajmuje, nie żadne chinole, spust wzmocniony 2 stalowymi blaszkami, także przez niego, komora pdi, lufa systemy, optyka 3x12 Edenberg" + wpycha mi stockowe mb01.. Wiec ostatecznie L96 z bajerami od ASP? Edited March 2, 2015 by Golota ;dd Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 (edited) Szczerze mówiąc na tej płaszczyźnie bardziej przeszkodzę niż pomogę ale mogę dodać, że za tą cenę widziałem lepsze oferty... Dość niedawno za 900zł była m14ebr po całkowitym tuningu pod wyborowy, 560fps itd. Edit#1 Chodzi o to? http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/620093 Za 1300zł chodzą pełnoprawne snajperki w komisie. Nawet jak zejdziesz do 1000zł i dołożysz potem 300zł do takiej repliki to na pewno wyjdziesz na tym lepiej niż na replice na częściach ASp. Nie jest to to o czym piszę ale różnice i tak widać: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/618693 Edited March 2, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
asasinmen Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 (edited) Szczerze mówiąc na tej płaszczyźnie bardziej przeszkodzę niż pomogę ale mogę dodać, że za tą cenę widziałem lepsze oferty... Dość niedawno za 900zł była m14ebr po całkowitym tuningu pod wyborowy, 560fps itd. Edit#1 Chodzi o to? http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/620093 Za 1300zł chodzą pełnoprawne snajperki w komisie. Nawet jak zejdziesz do 1000zł i dołożysz potem 300zł do takiej repliki to na pewno wyjdziesz na tym lepiej niż na replice na częściach ASp. Nie jest to to o czym piszę ale różnice i tak widać: http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/618693 Dokładnie. Nawet już tuningowane swd a&k będzie lepsze i wyjdzie taniej. Edited March 2, 2015 by asasinmen Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 (edited) ^ Na 450 fps'ach mam 60 metrów celnego w moim swd. Lepiej dobrze to przemyśleć. Edited March 2, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Golota ;dd Posted March 2, 2015 Author Report Share Posted March 2, 2015 Tylko sprzedaż repliki graniczy z cudem.. A z wymian tez coraz mniej, pełno ofert kupna, ale kupujących zero ;/ LastSniper - trafiłeś z linkiem - to mój kałach :D Z Kasą tez kiepsko, 300 to niby mało, ale tez duzo. Quote Link to post Share on other sites
asasinmen Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Cóż żyjemy w takim kraju... Ale nawet jak sprzedasz kałacha za 1000 to spokojnie zrobisz fajną snajperkę z swd. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 ^ Ale porównywalną z ww l96. Quote Link to post Share on other sites
Golota ;dd Posted March 2, 2015 Author Report Share Posted March 2, 2015 To wpadłem na taki pomysł. Z tego co widze, swojej repliki za wiecej jak 1100 nie sprzedam bo sie nie doczekam... A tą Elke jak liczę za 1000-1100 tez sprzedam (replika swiezo po tuningu). I bajer jest taki, że zamienię się, gdy bede w lepszym stanie finansowym sprzedam, albo ulepszę ;) Tez jest opcja Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Z tym, że z l96 na częściach ASp dużo nie zrobisz... Chyba, że pdi i precka. Ja bym składał od podstaw. Quote Link to post Share on other sites
Golota ;dd Posted March 2, 2015 Author Report Share Posted March 2, 2015 Ja wiecej jak 600 FPS nie chcę, dla mnie to max - takie mamy limity i takie są na większościach zlotów, w przyszłości np lufę tak jak mówisz pdi/promyk i jazda Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 TM VSR, plus serwis Dexa i będzie żyć. L96 nie bierz. Quote Link to post Share on other sites
hardboiled Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 (edited) Apropo komory marujca w vsr, wiadomo od dawna (potwierdzone info), że kulki mają tendencję do skręcania w prawo w vsrkach marui. Jest to spowodowane nierównomiernym dociskiem ramienia wynikającym z wadliwego zaprojektowania komory. Także, nie rozumiem tego "spuszczania się" na TM-y, w stocku są dobre, po tuningu już nie do końca (nigdy nie wiadomo jak tuningowane części wpłyną na oryginalny design). Apropo sprzedawanej vsr-ki, "wzmocniony zespół spustowy", co to oznacza? Czy jest to zero trigger czy normalny drop in lepszego sear-a? Jak wzmocniony sear to wkrótce się sypnie na sprężynie 170. A lufa raven od razu do wymiany, wielkie nieporozumienie. Edited March 4, 2015 by hardboiled Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts