KowalDrzo Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Witam Z dość nietypowym pytaniem: Można kupić jakieś ochraniacze na tyłek i uda? (Oberwanie nawet z dużej odległości mocno tam czuć) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 (edited) Prócz zbroi rycerskich? Jedyne co mi przychodzi do głowy to doszycie jakiś gąbek. Na tyłek możesz jeszcze zamontować coś takiego. Edited March 9, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Najlepiej to nie wypinać się :icon_biggrin: . A wiesz dla czego tam tak boli? Bo jak masz mięśnie napięte to mundur Ci przylega do skóry i odczuwasz jak by na gołą skórę. Najlepiej unikać takiego napinania mięśni i nosić szerszy mundur który wiszać zatrzyma kulkę. A tak to nie wiem jaki to ból, w zimę na strzelankach miałem drugie spodnie pod spodem, ale teraz jak robi się ciepło to może to poczuję. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Zbroje rycerskie odpadają . Tylek jest niechroniony, bo siedzi w siodle. Najlepszy byłby strój karnawałowy Bałwanka Boulli. Quote Link to post Share on other sites
KowalDrzo Posted March 9, 2015 Author Report Share Posted March 9, 2015 Hahahaha. Czyli po prostu musi trochę poboleć :) Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 (edited) No i doszedłeś do prawidłowego wniosku :-) . Ale jest jeszcze jedna metoda, nie uciekać tylko atakować. Wtedy w tyłek nię dostaniesz. A swoja drogą, nawet o tym o tym nie pomyślałem, że boli. Obawiam się dostać po zębach, lub upaść kolana,i na kamienie, czy beton. Ale dostać w tyłek??? Zaboli i tyle. Może będzie siniak. Mam żonę, a nie żonkosia, to nie muszę jej pokazywać siniaków na tyłku. Edited March 9, 2015 by Cortes Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Kiedyś była taka rymowanka: Kto wypina tego wina :icon_lol: Musisz bawić się tak by nie dać się trafić ot co. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Do ochrony ud - dwa panele udowe + najajnik z przodu. Na tyłek wcześniej pokazana mata. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Zbroje rycerskie odpadają . Tylek jest niechroniony, bo siedzi w siodle. Najlepszy byłby strój karnawałowy Bałwanka Boulli. Zawsze można zamówić takiego customa. :D Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Pytanie brzmi ile chcesz na to wydać. Jeśli chodzi o naprawdę dobrą ochronę ciała, to coś takiego: http://www.latawki.pl/products/372/p/1271 Ale to jednak ponad 300 zł. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Nie ma się co tyłkiem i udami przejmować. Owszem boli ale ten ból bardzo szybko mija i pozostaje tylko czerwona kropka. Raz dostałem w udo z jakiś 30cm (300-350FPS). Byłem w jeansach. Poszło odrobinę krwi ale ból szybko minął. Gorzej jest dostać w czoło, ucho albo paznokieć. Quote Link to post Share on other sites
henrykowy Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Tak ordynarnej kryptoreklamy to już dawno nie widziałem... Osobie odpowiedzialnej za PR w 'promowanym' sklepie należy się ciachnięcie pensji... Y. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts