ActionHear Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 Witam serdecznie, Jako że zaczynam przygodę z ASG postanowiłem napisać tutaj by doradzić się was co do zakupu repliki. Póki co mam na oku takie modele jak: 1. ASG - ArmaLite & A.R.M.S. M15 S.I.R. - Proline - 17940 2. Replika karabinka Specna Arms SA-B03 3. Replika karabinka GR15 Raider 4. Replika karabinka CM16 R8-L - czarny 5. Echo1 - Robinson Armament XCR-L - JP-72 Na replikę mogę przeznaczyć coś około 1000 zł. Najbardziej interesują mnie repliki takich karabinów jak, M4 / M16 / AUG / G36 i AK. Tylko tak jak widać w moich wymienionych modelach, nie podobają mi się puste M4/M16 najlepiej gdyby od razu miały szyny R.I.S. Pomożecie mi w wyborze lub też rzucicie mi jakieś swoje propozycje? Mam jeszcze takie pytanie w tych replikach co podałem siedzi gearbox v2, ale w replikach CYMY czy też JG widziałem gearboxy v3 i kompletnie nie wiem jak się do tego ustosunkować. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 (edited) V2 i V3 to rodzaj gearboxa. Ogólnie to V3 jest bardziej wytrzymały i nie znajdziesz go np. w replce m4/m16, jest on za to w replikach AK, g36 i AUG. Edited March 14, 2015 by suharex Quote Link to post Share on other sites
ActionHear Posted March 14, 2015 Author Report Share Posted March 14, 2015 Suharex, właśnie to zauważyłem, ale zastanawia mnie czy żywotność między takim "v2 modyfikowanym" czy też takim V3 w replice AK od CYMY jest duża czy nie? Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 Zależy od producenta. Ogólnie V3 od cymy, czy Jg są dobre i nie pękają w przeciwieństwie do V2 - te potrafią pęknąć nawet w stocku i to w markowych replikach. V3 są po prostu wytrzymalsze, wynika to najprawdopodobniej z ich konstrukcji. Chiński v3 wytrzyma mocniejszą sprężynę, przy której markowy gearbox v2 może pęknąć. (Chiński v2 pęknie na pewno) Polecałbym m4a1 od evolution airsoft, ale teraz każdy musi mieć szyny od razu, a w asg najbardziej przydaje się górna, na której możemy zamontować optykę... Quote Link to post Share on other sites
ActionHear Posted March 15, 2015 Author Report Share Posted March 15, 2015 Czyli najlepiej będzie wziąć coś z tego co podałem czy może jednak pomyśleć o JG0450A - AU-3G [JG] ze względu na gearbox v3? Czy coś polecicie innego w tej cenie dobrego? Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Ja bym Ci przy takim budżecie polecił zwykłe m4a1 od Evolution Airsoft - gearbox v2, ale na spokojnie wytrzyma nawet mocniejszą sprężynę (m120/sp120), która wygeneruje jakieś 400- 450 fps. Polecam Ci poczytać ten temacik. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Jeśli w takiej kasie chcesz emke to weź coś od E. A. Specne opłaca się o ile to słowo pasuje do tej repliki max do 700 zł. Jeśli ak lub g36 to odpowiednIo e&l lub Ares Quote Link to post Share on other sites
ActionHear Posted March 16, 2015 Author Report Share Posted March 16, 2015 Więc jeśli wybrał bym tą replikę (Replika karabinka Specna Arms SA-B03) to raczej nie zawiodę się? A jaka firma kryję się pod nazwą "ASG"? Chodzi mi dokładnie o tą replikę - ASG - ArmaLite & A.R.M.S. M15 S.I.R. - Proline - 17940 Nie mogę nigdzie znaleźć nic o tej replice... Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Action sport games :P Robią przyzwoite repliki. Quote Link to post Share on other sites
86Pietras86 Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 (edited) AUG od ASG jest całkiem przyzwoicie wykonany. Nieźle spasowanie, wydaje się być solidną zbitą konstrukcją, kryjącą szkielet v3. Jak coś na rusznikarnia-ASG.pl jest AUG A3 mocno orisowany w dobrej cenie (w promocji). Także jeśli podobają Ci się AUGi i szukasz czegoś z risami i GB v3 to spójrz tam ;) Edited March 16, 2015 by 86Pietras86 Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 (edited) =&filter_traits[10]=&filter_traits[34]=&filter_traits[20]=&filter_price=&filter_text=&filter_bestseller=&filter_new=&filter_promotion=&filter_instock=&filter_producer=1383559869"]AK od E&L Prosto z pudełka lufa precyzyjna, silikonowa gumka i 450 fps, więc nie trzeba niczego zmieniać ani dokładać. Edited March 16, 2015 by sledz Quote Link to post Share on other sites
ActionHear Posted March 16, 2015 Author Report Share Posted March 16, 2015 Co do AUG to właśnie dość poważnie zacząłem zastanawiać się nad tym od JG. Co do AK od EL - to fakt patrzyłem świetny sprzęt lecz bez baterii i ładowarki musiał bym zdobyć 3 stówki więcej, by był on w moim zasięgu finansowym. Co do tych M4/M16 to już sam nie wiem czy nie lepiej po prostu poszukać czegoś innego z v3, czy jednak któraś z wymienionych replik jest warta uwagi? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Aks74, lub AKS74u od E&L przy rabacie teamowym wychodzi 940zł. Lipol wyjdzie ciebie jakieś 50zł, prosta ładowarka lipo też 50zł. Od siebie polecam e&l. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 (edited) A jak nie masz teamu to w komisie wisi nowe AKS z EL za 899zł. A za 100zł na pewno kupisz do tego lipo i ładowarkę. Magi są od ok 23zł za midy. Pamiętaj, że porównując podobnej jakości gb v3 z v2 zawsze v3 będzie mocniejszy. Miej również na uwadze, że wszystkie szkielety mogą pęknąć nawet te pancerne. Edited March 16, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Aks74, lub AKS74u od E&L przy rabacie teamowym wychodzi 940zł. Lipol wyjdzie ciebie jakieś 50zł, prosta ładowarka lipo też 50zł. Od siebie polecam e&l. Tym bardziej że ładowarkę możesz na początek odpuścić i ładować u kolegi. Do tego biorąc E&L nie musisz kupować precyzyjnej lufy i gumki z silikonu (w sumie 150 zł). Quote Link to post Share on other sites
ActionHear Posted March 16, 2015 Author Report Share Posted March 16, 2015 Przyjrzałem się firmie E&L i ich repliką nie wiem czy to już I klasa, ale w każdym razie mi na taką wygląda, najprawdopodobniej więc zostawię sobie to co mam i odłożę sobie jeszcze kilka złotych i zakupię taką replikę w pełnym zestawie (replika + lipo + ładowarka + gogle) Chciałbym się jeszcze zapytać o gogle, jakie polecacie? Jakie macie? I o replikę do CQB lepiej będzie mieć przy sobie replikę pistoletu (jeśli pistolet to gaziak czy elektryk), czy może G.5 od Galaxy? Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Przyjrzałem się firmie E&L i ich repliką nie wiem czy to już I klasa, ale w każdym razie mi na taką wygląda, najprawdopodobniej więc zostawię sobie to co mam i odłożę sobie jeszcze kilka złotych i zakupię taką replikę w pełnym zestawie (replika + lipo + ładowarka + gogle) Chciałbym się jeszcze zapytać o gogle, jakie polecacie? Jakie macie? I o replikę do CQB lepiej będzie mieć przy sobie replikę pistoletu (jeśli pistolet to gaziak czy elektryk), czy może G.5 od Galaxy? pistolet lub skorpion Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Elektryczny glock cymy za 180 zł. Do budynku w sam raz. Quote Link to post Share on other sites
borbus Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Lepiej już jakieś mp5k galaxy. Quote Link to post Share on other sites
ActionHear Posted March 18, 2015 Author Report Share Posted March 18, 2015 Replika karabinka EL-104 PMC-B tą replikę polecicie? Zwykły AK średnio mi się podoba, ta jest na prawdę fajna jak dla mnie. Jeszcze mam takie pytanie co daje dłuższa lufa wewnętrzna? Quote Link to post Share on other sites
leszczu12 Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Albo cm048 Quote Link to post Share on other sites
Ayyon Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Nie chcę nowego tematu zakładać, znajomy chcę kupić : http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=11186&name=ASG_-_LMT_Defender_RIS_-_Next_Generation_Proline_-_Czarny_-_17392 1.Pyta się mnie czy coś jeszcze do niej kupić, poradziłem mu kupno zielonej gumki G&G. Ja przy zakupie swojej repliki EA, odrazu wymieniłem sprężyną na sp120 guardera, osiągając stabilne 420fps, tutaj stock ma wg opisu 394fps, wg recenzji na wmasg ma 380fps. Wymieniać sprężynę? 2. Jakie zawieszenie kupić? ja mam zwykle 2punktowe bungee z TG, a tutaj kolba SF i nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Wymieniać sprężynę? Tak. Nie. Kryształowa kula dziś słabo działa i nie mogę odczytać co Twój kolega chce osiągnąć więc nie wiem jak pomóc. 2. Jakie zawieszenie kupić? ja mam zwykle 2punktowe bungee z TG, a tutaj kolba SF i nie wiem. My też nie wiemy bo zawieszenie to sprawa dość indywidualna - jedni lubią jednopunktowe, inni dwu, a niektórzy cenią sobie trzypunktowe. O plusach różnych rodzajów zawieszeń z pewnością znajdziesz na forum. Quote Link to post Share on other sites
Ayyon Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 (edited) 1. dobra nie ważne, poprostu znajduję dziwne posty, w stylu "po wymianie gumki mam 420fps", w co wątpie. Ale poszukałem ktoś na sp130 miał nie całe 440fps, więc będzie wymiana na sp120, do lasu w sam raz. 2. Chdzi tylko o 2 punktowe, ja mam takie http://www.taiwangun...&campaign-id=14 ale do kolby w jego replice tego nie założy, bo nie ma drugiego 'zaczepu'. Szukam po sklepach i chyba nie wiem jak to w ogole wygląda, z jednej strony karabińczyk na przód, z drugiej ściągacz na kolbę? hm coś takiego ? http://gunfire.pl/product-pol-1152203333-Dwupunktowy-pas-nosny-Bungee-tan.html i tutaj można te końcówki zmienić ? Edited March 27, 2015 by Ayyon Quote Link to post Share on other sites
mareksuwalek Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Ktoś może polecić jakiś czaderski sprzęt, bo stary już się nieco zużył i znudził? Mam Heckler & Koch HK416 CQB Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts