TornTo Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Witam. Nadszedł czas zakupu 1 repliki. Po kilku strzelankach ze znajomymi stwierdziłem, że najlepiej leżą mi karabinki z rodziny ak , a więc takich poszukuję. Ochronę oczu i mundur już mam. Na replikę nie planuję wydać nie więcej niż 700 zł. Jak dotąd strzelałem z ak ze stałą kolbą, lecz na necie wygrzebałem kilka ciekawych opcji, a konkretnie: http://www.taiwangun.com/rk-05-full-metal-boyi?from=listing&campaign-id=19 http://www.taiwangun.com/rk-08s-boyi?from=listing&campaign-id=20 http://www.taiwangun.com/rk-10s-boyi?from=listing&campaign-id=20 Czekam na jakieś sugestie ze strony zaawansowanych graczy. ;) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Z tej trójki to stanowczo RK-08S. Wszystko poza lufą zewnętrzną powinno być stalowe, ale warto spytać przed zakupem (szczególnie ważne w przypadku obsad). Wewnątrz wszystkie 3 to w zasadzie to samo. RK-08S będzie najbardziej poręczny, a składaną kolbę również można wykorzystać do przechowywania w niej baterii (np. w opatrunku). Quote Link to post Share on other sites
TornTo Posted March 25, 2015 Author Report Share Posted March 25, 2015 Ale to Rk-08S ma krótszą lufę wewnętrzną. To mocno wpłynie na zasięg/skupienie? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 NIE Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Ale to Rk-08S ma krótszą lufę wewnętrzną. To mocno wpłynie na zasięg/skupienie? Nie. Quote Link to post Share on other sites
TornTo Posted March 25, 2015 Author Report Share Posted March 25, 2015 A może ktoś się wypowie dlaczego nie rk 10s, gdyż ten mi się najbardziej podoba. :) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Ja osobiście nie przepadam za tą kolbą, przeważnie ma luzy (ale palna też ma). Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Problem z kolbami typu AKMS itp biorą się z trudno dostępnych zamienników. Do tego lubią się połamać w różnych miejscach. Quote Link to post Share on other sites
zelekosw Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Tez mialem kupowac Ak za okolo 700zl ale stwierdzilem ze lepiej dozbierac te 300-400zl i kupic cos "markowego". Jesli jednak nie planujesz wydac wiecej niz te 700zl bralbym 08s. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Przepraszam za pomyłkę w moim poście #2 Kolby nie sposób użyć w celu przechowywania baterii, nie wiem czemu myślałem o ramowej, stalowej. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Kwestia gustu, mi odpowiadał rk-10s, ale i tak miałem go dosyć. 08 też ma chyba baterię pod deklem Kwestia gustu, mi odpowiadał rk-10s, ale i tak miałem go dosyć. 08 też ma chyba baterię pod deklem Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Jeszcze coś takiego możesz rozważyć, bardzo kompaktowe, i stalowe: http://azteko.pl/boyi-rk-12-full-steel-p-8247.html Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Z tym że stalowe to bym uważał. Coś cena niska jak za full steela, zresztą opis: "Stalowy jest korpus repliki, pokrywa zamka, selektor ognia, kabłąk itp., metalowe są natomiast przyrządy celownicze oraz tłumik płomienia typu KFH Noveske." Wśród stalowych części wymienili wszystko to, co jest stalowe w "normalnych" RK, a już samo wyszczególnienie przyrządów celowniczych jako metalowych nie świadczy dobrze o byciu full steel. Na zdjęciach nie widzę wybitych numerków na suwadle, które powinny raczej być na stalowym. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Mnie osobiście by wkurzały luzy na kolbie w AKMsie :) Ale no jak uważasz. Pamiętaj że nie w pełni stalowe repliki boyi też nie są złe. Mam osobiście RK-02 i bez problemu da się z tego wykrzesać coś porządnego :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts