hubi162 Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Hej Posiadam replikę colta 1911 ( R29) full metal (okładziny chwytu z absu) , ktoś poleci jakiś dobry GG??jakies opinie na temat pro tech gun bądź smart gas?? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Miałem oby dwa. wydaje mi się, że smart mocniejszy, aczkolwiek wielkiej różnicy nie czułem. Teraz będę kombinował z propan-butanem. Quote Link to post Share on other sites
ColtS Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 (edited) Polecam Abbey, WE Nuprol. Cenowo stoją podobnie, a z doświadczenia wiem, że to najlepsze gazy. Ale jakby nie patrzeć. Gaz to gaz. Edited May 13, 2015 by ColtS Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Miałem oby dwa. wydaje mi się, że smart mocniejszy, aczkolwiek wielkiej różnicy nie czułem. Teraz będę kombinował z propan-butanem. Propan-butan nie nadaje się ;) Co innego z czystym propanem...moc, żadnego syfnego silikonu a co najważniejsze cena. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Poczytaj sobie temat "Jak strzelać z gaziaków prawie za darmo". Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Z gazów na których moje repliki strzelały bez większego problemu, ale bez wdawania się z to czy któryś dawał słabszego kopa itp: WE Nuprol 2.0 WE zwykły (nie wiem czy jeszcze robią) Guarder (chyba mój ulubiony, ale dawno go na specu nie widziałem) Protech duża butla, Enhanced formula HK by Umarlex Ultrair Więcej nie pamiętam. 101 Inc to była porażka, smar syfił całą replikę, bb był bardzo słaby i nie odrzucał zamka do końca. W sumie niektórzy tak Protecha opisują, więc z nim bym uważał. Ja na 2 butlach nie miałem problemu. Z tego co mi wiadomo to te taiwangunowe gazy noname też dają radę. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Od siebie dodam Abbey Ultra Gas - ma kopa! Od siebie dodam Abbey Ultra Gas - ma kopa! A co do Propano-Butanu to jednak lepiej sam Propan techniczny, po prostu jest o wiele czystszy . Nigdy nie wiadomo w jakiej "konfiguracji" mieszają propan z butanem i może wyjść różnie ze stabilnością strzałów. No i Butan śmierdzi chyba bardziej od samego propanu...ale może to już same dodatki w mieszankach żeby było czuć wycieki... Quote Link to post Share on other sites
hubi162 Posted May 15, 2015 Author Report Share Posted May 15, 2015 Kupilem taiwanowski Pro tech Gas od Pro tech gunsa , zobaczymy jak będzie dzialac Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 Na R28 lepiej spisywał się smart gas. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 @Karol_alasz I butan, i propan to gazy absolutnie bezwonne. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 Kopcik ma racje, specjalnie się je uwannia aby można było wykryć ew nieszczelność. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 Dodaje się do nich alkohole aromatyczne (tiole). Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 Ale jakoś inaczej napisałem na końcu swojego postu? Tylko nie miałem 100% pewności niczym zatwardziali wikipedyści... Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 No i Butan śmierdzi chyba bardziej od samego propanu...ale może to już same dodatki w mieszankach żeby było czuć wycieki... No nie wiem, według mnie jest tu jakieś 80 % pewności, że pachną, jakieś 20 %, że nie. :F Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 Ja używam w moich replikach gaz z firmy Walther. Gaz bardzo czysty(podobno produkowany w Niemczech, więc ma trzymać jakość), jest trochę olejku silikonowego, ale nie syfi repliki. W Colt 1911 R27 Army, Glock 17 WE i Beretta 92FS z Umarexu działa bez problemów, blow back mocny, gaz bardzo wydajny. W porównaniu do ProTech o niebo lepszy. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 Ach te procenty... Biorę 40%! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts