Jarmoluh Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 Witajcie. Przeglądając ten dział szukałem jakiejś niespotykanej, rzadkiej repliki. Większość tematów tu dotyczy glocków, m9, coltów i wszelkich pochodnych, waltherów, sigów i lugerów. Czy znacie jakieś inne repliki godne uwagi? Pisząc rzadka replika nie mam na myśli np. siga z inokatsu za kosmiczną sumę. Możecie wziąć mnie za wybrednego, ale interesuje mnie coś egzotycznego. Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 FN Five-seveN - miałem w ręku, co prawda w sklepie, ale dobrze leżała w dłoni, jakościowo nie miałem jej nic do zarzucenia. Strzelała co najmniej przyzwoicie. FN FNX-45 Tactical Mam nadzieję, że są wystarczająco nietypowe :P Zawsze możesz też przejrzeć tematy na temat rewolwerów czy Desert Eagla od TM. Ostateczny wybór zależy od tego, czy replika ma tylko wyglądać czy chcesz jej używać również do strzelania. Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 (edited) Patrzyłeś na np. FN Five-seveN, FN FNX .45 Tactical, HK45, Desert Eagle, Wather PPQ, S&W M&P9, Springfield Armory XDM (HS2000), CZ 75 (lub jakieś inne cezetki), może jakieś rewolwery albo repliki historyczne jak TT-33 czy Browning Hi-Power M1935? Producenci różni zależnie od repliki, ale głównie TM, KWA/Umarex, WE, Marushin, VFC. A jeśli nie klamka to może na broń boczną nada się coś w stylu vz. 61 Skorpion, KG-9/Tec-9, B&T MP9, H&K MP7? Albo jakieś customy Glocka albo Colta? :icon_wink: https://www.google.p...ved=0CAYQ_AUoAQ https://www.google.p...t 1911 engraved To już chyba sam musisz określić jakie klimaty Ci bardziej leżą, czy ważniejszy jest wygląd czy działanie i chyba najważniejsze - jaki masz budżet. :icon_razz: Edited May 15, 2015 by B-E-D-A Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 Nie wnikając w jakość wykonania, awaryjność i ogólnie rozumianą sensowność zakupu konkretnych replik, do powyższych dodałbym: Kel-Tec PMR, wszelakie makarowy, taurus pt99 (niby m9, ale brak bezpiecznika na zamku rzuca się w oczy), Ruger, pistolety Bersy, któraś firma produkowała z tego co pamiętam HK VP70, może Beretta Px4? Trudno w sumie stwierdzić co masz na myśli mówiąc egzotyczna i rzadka replika. Rzadka na polu ersoftowym? Wówczas... no Walthera P99 to zbyt wiele nie ma, nie mówiąc już o PPQ czy też PPK. Lugera też raczej mało można spotkać na spotkaniach nie będących w klimatach ASH. USP też raczej, Mk23 (chociaż to częściej, bo jest tani NBB, ale z drugiej strony to duży pistolet). Na razie to tyle, jak sobie coś przypomnę to dopiszę :D Quote Link to post Share on other sites
Jarmoluh Posted May 15, 2015 Author Report Share Posted May 15, 2015 (edited) @ CiV_1994 five seven to wciąż nie moja bajka. Drugi który podałeś, to dość ciekawa propozycja. @B-E-D-A z Twoich propozycji podoba mi się SA xdm. Ogólnie to tylko klamki, bez skorpionów czy mp7. Digl to historia nie na moje dłonie. Zastanawiałem się teź nad danem 6' zastanawiają mnie te fpsy. Edited May 15, 2015 by Jarmoluh Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 Może też coś ciekawego o rewolwerach znajdziesz tu: http://forum.wmasg.p...er#entry2027215 W łuskach były włożone kawałki patyczków po lizakach (patent na obniżenie prędkości początkowej). Miał moc ok 360 fps, więc wszystko z głową. Ponoć są jakieś tam patenty na obniżanie fps-ów, ale sam nigdy nie próbowałem. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 Mój pretendent do tytułu nietypowej klamki : LAPD 2019 blaster http://gadzetomania.pl/25547,zobacz-replike-pistoletu-z-lowcy-androidow-wykonana-przez-pogromce-mitow Jak widać można zrobić samemu :-) Ale był tez chyba w ubiegłym roku pokazany na jakichś targach airsoftowych-nie wiem czy pokazał się już w sprzedaży... No chyba że chcesz być mega extreme i wyrzeźbisz to cos z eXistenZ , strzelającego zębami :-) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 Rewolwer Mateba produkcji Maruzena (rewolwer z Ghost in the Shell), choć to jest naprawdę dla taktycznych hipsterów (bo osiągi są słabe). Z dobrze działających i fajnych klamek to Walther Starka jest OK, choć zdarzają się awarie :(. Quote Link to post Share on other sites
Jarmoluh Posted May 16, 2015 Author Report Share Posted May 16, 2015 A czy znacie i czy wgl istnieje dobra replika Jericho 941? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 To jest naprawdę egzotyczne: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Spring_Guns_KTW_KTW_Flintlock_Pistol_Air_Gun.htm Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 (edited) Z egzotyków to Five-Seven, FNX, P2000, HK45, CZ75, M&P9, Mk23, raczej większość jest wyniemione wyżej. A czy znacie i czy wgl istnieje dobra replika Jericho 941? Tak, ktoś robi Jericho 941 CO2 dla CyberGun, nie wiadomo dokładnie kto i czy jest to dobra konstrukcja, musiałbyś przewertować guugle, Edited May 19, 2015 by zielen Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 (edited) Może Walther P38? Nie wspominając o customowych/spersonalizowanych hi-capach/glockach/1911stkach, chyba nic bardziej osobistego w tej materii nie można mieć :icon_biggrin: No, jest też Obrez. Edited May 19, 2015 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 Może Walther P38? Nie wspominając o customowych/spersonalizowanych hi-capach/glockach/1911stkach, chyba nic bardziej osobistego w tej materii nie można mieć :icon_biggrin: Customowy Five-Seven :D Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 P2000 Istnieje replika P2000? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 Customy od TM. Mój mutant: http://www.evike.com/products/35233/ Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 Istnieje replika P2000? :zastanawia: Racja, sprawdziłem, przeoczyłem, że mowa była o USP Compact które ktoś nazwał P2000. Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted May 20, 2015 Report Share Posted May 20, 2015 Customy od TM. Mój mutant: http://www.evike.com/products/35233/ Dokładnie. Ja mam np. G26 Advance, które jest wystarczająco dziwne by wyróżnić się z tłumu, i wciąż korzystam z magów do G17 i bezproblemowy dostęp do części. Są plusy i minusy bycia specjalnym śnieżynkiem. Quote Link to post Share on other sites
Kryptyk Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 A może Beretta PX4 od Marui? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=11690&name=Tokyo_Marui_-_Px4_Custom_-_GBB Pięknie wykonana, rzadko spotykana, diablo wygodna - spośród wszystkich klamek ta leży mi najlepiej, jakby stworzona pod moją dłoń. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 (edited) Ja bym przemyślał FNX od VFC (na licencji CyberGun). Co prawda nie wiem jak z klamkami od VFC (bo z długimi jest średnio, przynajmniej wewnętrznie) ale replika jak i palny odpowiednik na pewno są warte uwagi. Coś przetestowanego to polecam Five-Seven od Marushina, mam i zachwalam, dobrze wyważona, mocny blow back i dość ekonomiczna giwera (nawet 4 magi czyli 88 kulek na jednej kapsule). Edited May 21, 2015 by zielen Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 A może niech autor tematu powie jakiego rozmiaru powinna być to replika, czy ma to być maleństwo w stylu Glocka 26 czy armata taka jak np. Dan Wesson 8. To znacznie ułatwi podrzucanie propozycji. Quote Link to post Share on other sites
Jarmoluh Posted May 22, 2015 Author Report Share Posted May 22, 2015 Jak wiadomo nie jednego cieszy blow back. Mnie też. Dlatego wielkim plusem w replice, jest jego moc. Szczytem ekstazy byłby Dan 6 z armatnim odrzutem :) Cóż zrobi jak nie "ciepie flyntom". Jeśli rozmiar to coś pomiędzy, nie wiem jak sprecyzować. Przykład: podstawowa 1911 zupełnie mi nie leży, mimo zadowalającej długości. Problemem jest, że jest cienka, pistolet nie jest szeroki. Gdzie przy długich palcach jest to uciążliwe. Do tej pory najlepszym trafem był sig p226. Może to będzie jakimś odniesieniem? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 22, 2015 Report Share Posted May 22, 2015 Przymierz się do Hi-Capy 5.1. Długość taka sama, jednak magazynki dwurzędowe, a co za tym idzie - grubszy chwyt. Tylko trudno HC nazwać nietypową repliką. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 22, 2015 Report Share Posted May 22, 2015 (edited) Albo wymieniony wyżej Socom Mk23, chwyt Hi Capy wydaje mi się od czasu dzierżenia tego kloca bardzo ergonomiczny :icon_biggrin: Edited May 22, 2015 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 To może najzwyczajniej kup P226, wymyśl sobie wzór i daj do graweru zamek czy cały szkielet z zamkiem? Będziesz miał wykątkową i ładną replike? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 http://www.armorytechairsoft.com/we-g18c-classic-floral-pattern-gbb-pistol-ivory-version.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts