Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tylko 430 fps na M150

Recommended Posts

Proszę o pomoc bo już nie wiem co jest nie tak. Problem jest następujący: sprężyna M150 Tornado, cylinder BU typ 0, głowica BU SHS wyciszona, gumka Systema energy, lufa precka 6.03 363mm, zębatki SHS 18:1 szkielet G&G komora HU stock, dysza z podwójnym uszczelnieniem. Test papierka OK. Test strzykawki też (tłok wchodzi ok 1/3 i się blokuje). I efekt jak w tytule. Wszystko zamontowane w M4 SR16. Help bo już nie wiem o co chodzi.

Czytałem ten artykół o długości lufy w stosunku do cylindra.

Po wymianie lufy na 450 stock od AK chrono pokazało 400 fps. więc to chyba nie to.

Jak dziś nic nie wymyślę to w poniedziałęk zawiozę do łodzi i zostawię w serwisie.

Chyba, że jeszcze jest coś co mógłbym sprawdzić.

Zamierzam też dzsiaj założyć inny tłok. Kolega ma mi pożyczyć BU typ 2. Więc zobaczymy czy w tym tkwi problem.

Edited by Tymo170802
Przeczutaj raz jeszcze to co kolega napisal a potem ja. Matematyka się kłania.

Jaka matematyka? Napisał, że tłok mu się blokuje (czyli nie idzie pchnąć dalej ) po tym jak wejdzie na 1/3 długości, czyli znajdzie się w 2/3 długości cylindra (około,oczywiście patrząc od przodu ). Wtedy Ty napisałeś o łapaniu szczelności (nie wiadomo skąd ), czyli o momencie kiedy zaczyna tłok stawiać opór. Nie wiem jak Ty, ale dla mnie jest to różnica.

Jaka matematyka? Napisał, że tłok mu się blokuje (czyli nie idzie pchnąć dalej ) po tym jak wejdzie na 1/3 długości, czyli znajdzie się w 2/3 długości cylindra (około,oczywiście patrząc od przodu ). Wtedy Ty napisałeś o łapaniu szczelności (nie wiadomo skąd ), czyli o momencie kiedy zaczyna tłok stawiać opór. Nie wiem jak Ty, ale dla mnie jest to różnica.

Jak by się blokował tłok to jak by uzyskał 430FPS ?

SR16 to jakiej firmy ?

Zmierz długość dyszy.