Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika na start

Recommended Posts

Cześć,

chciałbym zacząć się strzelać. Mam jednak problem z wyborem repliki.

Chciałbym taką, która by się nadawała do budynków, jak i "na pole". Mam pomysł na MP5 od CYMY (z serii CM.041) i downgrade do 350fps. Czy to jest dobry pomysł, czy może warto kupić coś innego w okolicy 600-700 zł?

Czy może CM.041k jest lepszym rozwiązaniem?

A może taka replika http://www.taiwangun...&campaign-id=17

A może masz lepszy pomysł?

Będę wdzięczny za pomoc ! :icon_smile:

Edited by odes

Podepnę się

Postanowiłem zdecydować się na zakup pierwszej repliki do CQB. Jako laik przeczytałem sporo tematów i największą uwagę przykuła

Cyma 041 z promocji :icon_smile:. Trzeba by zmienić sprężynę na słabszą tylko nie mam pojęcia jaką(90 czy 100), czy taki zabieg wydłużyłby żywotność gb v2 (piszą, że jest wzmocniony)? Na czym to wzmocnienie polega i rzeczywiście działa?

Z tego co wyczytałem to warto również dokupić do niej gumkę HU (tylko jaką?) i jakąś porządną ładowarkę mikroprocesorową (Mikroprocesorowa ładowarka Redox Alpha V2 nada się?), na początek powinno wystarczyć?

Waszym zdaniem to dobra replika na start czy lepiej w tej cenie kupić jakieś G36?

Proszę konstruktywne wypowiedzi, które pomogą mi podjąć decyzję oraz jestem OTWARTY na jakiekolwiek inne propozycje i pomysły jak zacząć swoją przygodę z ASG

Edited by newUSER

Słabsza sprężyna generuje mniejsze naprężenia, dlatego szkielet GB oraz pozostałe elementy (koła zębate, tłok) ma dłuższą żywotność bo po prostu ich zużycie jest wolniejsze. Jaka ta sprężyna to zależy jaką prędkość wylotową chcesz uzyskać. Wymiana gumki na start to dobry pomysł czy to chińska czy markowa replika. Polecane gumy to zielona G&G i czarta systema energy. Nie wiem czy przedstawiona przez Ciebie ładowarka jest porządna, ale sam już takiej chwile używam i nie narzekam. Jak kupisz ładowarkę to pomyśl o pakiecie Li-Po zamiast stockowego Ni-Mh

Gunfire robi downgrade za friko. Bierz mp5, poproś jeszcze o wymianę dyszy i gumki HU. Jak masz więcej srebrników to pokuś się na mosfet.

Proponuję jeszcze się zastanowić nad RK-01W.

Mógłbym wiedzieć czemu? Jak na moje to raczej marny wybór do CQB. Fatalna ergonomia, problemy do złożenia się do strzału z maską, wielkie i nieporęczne magi...

Mógłbym wiedzieć czemu? Jak na moje to raczej marny wybór do CQB. Fatalna ergonomia, problemy do złożenia się do strzału z maską, wielkie i nieporęczne magi...

Miałem AKS74U i wydaje mi się, że szkieletowa kolba jest niżej od tych pełnych i mi wcale nie przeszkadzała w używaniu maski. W CQB minusem jest brak możliwości łatwego montażu kolimatora, ale za to mi się lepiej strzela z przyrządów bo mniej zasłaniają niż przeziernik i kółko przy muszce. Magazynki do G36 tez nie są cudowne przez te głębokie żebrowanie i zaczepy. Mp5 nie znam.

Z "fatalną ergonomią" trochę przesadziłeś :icon_wink: a replika ma być do budynków, jak i "na pole".

Popieram post o P90 - JG ma możliwość pewnej regulacji mocy przez wkręcanie śruby z tyłu korpusu - o ok. 40-50, ale zawsze. W tej chwili nie mam żadnej repliki powyżej 400 fps, i dla mnie tyle wystarcza. W lesie P90 sprawdza się równie dobrze jak każda inna ergonomiczna replika, a pozwala na prowadzenie ognia z bardzo niskiej pozycji leżącej. Minusem jest brak mid-capów i konieczność zamawiania ładownic molle w miwo lub u krawców, albo korzystanie z udowych.