Teo Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Odpuszczam 3 rundę Łódź Garage Games żeby się do was wybrać. Jakby co to transport z Gdańska. Quote Link to post Share on other sites
Gefrajter Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Panowie namawiam do zrobienia znacznika strzału , zrobiłem najprostszy mozliwy i nic mnie nie kosztował , jakies stare w szyfladzie resztki wykopałem. sklad kable , mikrowłącznik [ sa gotowe od latarek ] dioda niebieska z radiatorem [ a co lubie niebieski , swieci mocno ] zasobnik na 3 baterie od starej latarki i już ............................................................. polutować taśma izolka nie musi migać w takt wystrzału wystarczy naciskając wskazującym spust jednocześnie nacisnąć kciukiem mikrowłącznik .................................................... ................................. ..................................................... ........................................................... Quote Link to post Share on other sites
wish Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 No i o to biega. Należy dodać, że "ozdobę" zawieszamy po zmierzchu, żeby za dnia nie tracić na lansie. Jakby nie patrzeć w naszej branży nie chodzi o robienie z giwery choinki. Quote Link to post Share on other sites
Dolas Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Pytanie. Czy można przyjechać z własnym moździerzem Czy dostarczycie do niego rakiety (jeżeli nie to typ i gdzie kupić ) Quote Link to post Share on other sites
Gefrajter Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Jesli jesteś z Więcborka gdzie jest zajebisty parking nad jeziorem z bocianem na dachu to możesz wziąść możdzierz. Nasze rakiety to klasa niska kaliber poniżej 30mm i takie preferujemy nic jebitnego ale dopuszczenie na 100% po zobaczeniu na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted February 14, 2016 Author Report Share Posted February 14, 2016 Pytanie. Czy można przyjechać z własnym moździerzem Czy dostarczycie do niego rakiety (jeżeli nie to typ i gdzie kupić ) Można wysłać do mnie na PW, lub na maila (fleischer.preuss@gmail.com) ze dwa zdjęcia moździerza - obejrzę i zdecyduję od ręki czy zostanie dopuszczony. Wymogi nie są mierzone co do mikrometra, znośna replika, jak najbardziej przejdzie! ;-) Pozdrawiam Org. Friedrich Fleischer Preuss PS: Info dot. rakiet również doślę w ramach korespondencji. Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted March 1, 2016 Author Report Share Posted March 1, 2016 (edited) Czołem! Kilka aktualności :icon_exclaim: 1 ) Bardzo proszę o wysyłanie wstępnych deklaracji udziału - pozwoli nam to sprecyzować wytyczne scenariusza i oszacować siły. 2 ) Wprowadzamy bezwzględny obowiązek posiadania Tracerów (urządzeń emitujących błysk) na fazę nocną imprezy. Kwestię techniczną oraz instruktarze przedstawi Gefreiter w swojej wypowiedzi. Dodam, że jeśli ktoś nie jest w stanie wykonać takiego tracera, sugeruję zgłosić się do mnie lub Gefreiter'a na PW. Wykonujemy nadstan takich błyskowników, do rozdania dla uczestników, którzy z jakichś powodów nie wykonają ich we własnym zakresie, jednak warunkiem otrzymania takiego błyskownika jest wcześniejsze zgłoszenie o zapotrzebowaniu mailowo/ na PW. (Należy wspomnieć też o gabarycie repliki - rzutuje to na długość okablowania lufa - spust) Instaluje się go przed samą fazą nocną (włącznik pod spustem w celach synchronicznego oddania strzału z błyskiem). Takie urządzenie można wykonać sugerując się także instrukcjami oraz sugestiami sz.kolegów Cortes oraz Wish. Są one przez sztab imprezy Torgau jak najbardziej zarekomendowane ;-) 3 ) W użyciu będą kulki BB Fluo - w połączeniu z błyskownikiem będą działać identycznie jak amunicja smugowa. Tutaj jednak info nt. zasobów i przydziału wrzucimy później. 4 ) Od początku Kwietnia ogłosimy pobór na oficerów i podoficerów. 5 ) Stylizacja: jest to rok 45, a więc wszelakie warianty mundurowe będą odpowiednie. Jeśli ktoś ma pytania lub potrzebuje pomocy, sugeruję pisać w wątku lub do Orgów na PW. /Preuss Edited March 1, 2016 by DerFleischer Quote Link to post Share on other sites
Gefrajter Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Przedstawiając kilka dni temu najprostszy model odbłyśnika [ imitatora strzału ] troszkę się pomyliłem , tej jest jeszcze prostszy i kosztuje 2,50 zł Zaznaczam jednak iż jest to środek dorażny i preferujemy coś bardziej wysublimowanego , gdyż jak wczesniej zaznaczono na wniosek chetnych graczy będzie on obowiązkowy. Wystarczy kawałek izolki i koordynacja prawa lewa ręka podczas strzelania. I znów niebieska dioda :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: Tak brawo odgadliście jest to zwykła zapalniczka z diodą szału nie ma ale lepiej jak ktoś będzie miał taki prymityw niż będzie walil po ciemku do innych. Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 W odpowiedzi na prośbę DerFleischera pozwolę sobie na wpisanie chętnych z Poznania. Nie jestem dżentelmenem więc zacznę od siebie: 1, Matt Baker - USA/ 101Airborne 2. Wish - USA/ 101Airborne 3. Świerzak - USA/ 82Airborne 4. Mattson - USA/ 101Airborne 5. Monika - USA/ 101Airborne 6. Penelopa - USA/ 101Airborne Quote Link to post Share on other sites
Teo Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Fajnie, będę mógł się skonsultować z kolegami z 101Airborne w kilku kwestiach na żywo. :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
kacperolejnik Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Kusicie, a ja taki sprzętowo za współczesny ;P Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted March 16, 2016 Author Report Share Posted March 16, 2016 Radziecką pałatkę, furażerkę/ hełm na rozmiar głowy 57-58 mogę dać Ci od ręki, pas skórzany lub przydziałowy do tego też się najdzie :maniak_luzik: przy odrobinie uprzejmości mojego kamrata - nawet i komplet oryg. ładownic i może jeszcze jakiś szpej - to już połowa sylwetki. Na Niemca znajdzie się nieco więcej sprzętu ;-) Quote Link to post Share on other sites
kacperolejnik Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 kusisz kolego ;) przegadam temat z teamem i może zorganizujemy jakieś fajne repliki pukawek z tamtego okresu + jakieś "biedne" na początek stylizacje i wpadniemy do Was - dam znać. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted March 17, 2016 Author Report Share Posted March 17, 2016 (edited) Miodnie ;-) Zapraszam i trzymam kciuki! Oczywiście służymy pomocą merytoryczną i sprzętową :maniak_luzik: Gruesse! /Fleischer Preuss Edited March 17, 2016 by DerFleischer Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted March 18, 2016 Author Report Share Posted March 18, 2016 (edited) https://postimg.org/image/b1pgce6gp/ https://postimg.org/image/vn484ao1l/ https://postimg.org/image/iwzzr7g3d/ https://postimg.org/image/jlr2tzr65/ https://postimg.org/image/buacvfn0t/ https://postimg.org/image/yx0vuloi5/ My tak spędzaliśmy weekend, a Wy? ;-) /Preuss Edited March 18, 2016 by DerFleischer Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 My tak :) https://www.facebook.com/profile.php?id=100000164151310&sk=photos&collection_token=100000164151310%3A2305272732%3A69&set=a.1272587369423389&type=3 Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted March 21, 2016 Author Report Share Posted March 21, 2016 Link nie działa. Jeśli miały być to zdjęcia z narviku - to i my też byliśmy. PS: Nie sprecyzowałem swojego poprzedniego postu, miałem raczej na myśli " my tak zaczynaliśmy weekend...". Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 DerrFleischer, co to za metalowe skrzynki sztuk dwie widnieją na zdjęciu? Zakupiłem taką, ale nie mam pewności co to. Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted March 22, 2016 Author Report Share Posted March 22, 2016 Gratuluję zakupu! :icon_razz2: Na zdjęciach są 4 skrzynki, po 2 sztuki. Te przypominające walizki, leżące na zdjęciu z okopem pod moździerz (okrągłe zakończenie okopu) są radzieckimi skrzynkami na granaty moździerzowe 82mm. Natomiast na zdjęciach z okopu strzeleckiego (gdzie poddaje się krasnoarmiejec) widać skrzynki na magazynki do DP 28. Pozdrawiam Fleischer Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 (edited) Ślinka cieknie jak widzę co przygotowujecie dla uczestników imprezy. Niestety ale prawie 1000 km drogi w jedną stronę wyklucza mnie z tej imprezy :icon_neutral: Edited March 23, 2016 by wania56 Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Deklaruję udział w grze. USA /82 Airborne Div/ 325GIR Przyjadę w piątek wieczorem, więc liczę na miejsce noclegowe w namiocie. Wpłata na konto wkrótce. Quote Link to post Share on other sites
GREGORMC Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Sławno stawi się w sile trzech niemiaszków Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted March 24, 2016 Author Report Share Posted March 24, 2016 Ślinka cieknie jak widzę co przygotowujecie dla uczestników imprezy. Niestety ale prawie 1000 km drogi w jedną stronę wyklucza mnie z tej imprezy :icon_neutral: W wątku pochwalimy się tylko tym, co wchodzi w ramy niezbędnego minimum, tak więc smaczki pozostaną niespodziankami aż do dnia rozgrywki :maniak_luzik: Szkoda, zawsze bardzo ubolewam w takich kwestiach. My z miłą chęcią ugościlibyśmy wszystkich, im nas więcej - tym weselej! ;-) Deklaruję udział w grze. USA /82 Airborne Div/ 325GIR Przyjadę w piątek wieczorem, więc liczę na miejsce noclegowe w namiocie. Wpłata na konto wkrótce. Dopisany, miejsce w NSie też masz zaklepane. PS: Przy wpisie, z Twoją jednostką musiałem znacznie poszerzyć kolumny w tabelach :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 :-) nie było takiej potrzeby. Chciałem po prostu zaznaczyć, że mimo naszywek 82 Airborne, będę w mundurze piechoty. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 No cóż widać Cortes lubi rozbijać się szybowcami :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts