blackblut Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Witam wszystkich ;) Jako że długo mnie nie było praca delegacje nowe pomysły o których się wkrótce przekonacie :icon_evil: :icon_evil: :icon_lol: Prosił bym o podawanie w temacie pomysłów na części które nie są dostępne na rynku Polskim, bądź są wykonane z słabych materiałów, proszę nie podawać pomysłów w stylu szkielety, zębatki CNC z stali. Lecz wszystkie inne pomysły są jak najbardziej akceptowalne nie zależnie od materiału, czy są to malutkie pierdoły, czy też duże rzeczy. Mogą to być piny do replik, dźwignie selektorów, łuski do kar98 czy nawet całe fronty. Wszystko co byście chcieli a nie możecie dostać. Szukam rzeczy które wam jako użytkownikom nie pasują sprawiają problemy a można by je zmodyfikować. Tak jak np śrubę dociskająca dźwignie selektora w ak przez dodanie łożyska wzdłużnego, bądź dźwignię zwalniania magazynka by działała jak w emce ;) Pomysłów jest multum wy pewnie macie ich więcej niż ja, więc powiedzcie czego byście chcieli, prosił bym o dokładniejsze opisy + ewentualne zdjęcia nawet mogą być z PAINTA boże jak mogłem to napisać hahah, może być paint osobiście wolał bym rysunki na kartce papieru. Jeśli ktoś wstydzi się swoich pomysłów zapraszam na PW Pomysłodawcy których pomysły zostaną zrealizowane dostaną je w wersji prototypowej po kosztach materiału ;) :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 http://forum.wmasg.pl/topic/156031-czesci-customowe-podsun-pomysl/ Ja bym do pełni szczęścia potrzebowałbym takiej złączki dwóch szyn ris jak tutaj. Niby drobiazg, ale jednak od ręki za rozsądne pieniądze lub bez kombinowania nie idzie takiego dostać :P Przydałaby się też adapter do szyny Mk23, bo znowuż - nie idzie czegoś takiego dostać jak się nie chce wydać równowartości repliki. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted February 21, 2016 Author Report Share Posted February 21, 2016 Tak znam tamten temat. Hmm te złączki szyn ris jak najbardziej fajny pomysł i do wykonania sam bym takich potrzebował, dodane do kolejki ;) Adapter jeśli już to zrobić go bardziej uniwersalny by pasował do większej ilości replik pomyślę and tym Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Wysłałem Ci PW :) Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 (edited) Już w jednym temacie podobnego zapaleńca publikowałem :icon_smile: 1. Magwell do AK, taki sam lub podobny: Nie ma nic sensownego na polskim rynku. 2. Składana muszka do AK / szyna RIS pod składaną muszkę do AK / inne muszki do AK 3. Przezierniki do AK Na tą chwilę dodałym taką szynę do AK tylko ze szczerbinką standardowej szerokości, a nie takim kraterem: http://pl.aliexpress.com/item/EMERSON-Tactical-5KU-AK-Rear-Sight-Rail-Mount-For-Hunting-CAGE-66F-66PART-AKPP-Free-Shipping/32435130835.html?spm=2114.010208.3.136.k30ang&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201644_1_10001_10002_10005_10006_10003_10004_62,searchweb201560_1,searchweb1451318400_6148,searchweb1451318411_6448&btsid=281aad6a-f4e7-4bd0-989f-9bf4bb395249 Edited February 21, 2016 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
Bardosos Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 (edited) Za to ja chętnie przygarnąłbym zaślepki do górnej szyny RIS, do G36: http://shop.ehobbyas...ml#.VHT6b8loCZQ Przydałoby się takie coś by móc bliżej dać np. magnifera, albo czyste pole widoku dla nisko zamontowanego kolimatora. :icon_smile: Edited February 21, 2016 by Bardosos Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Adapter jeśli już to zrobić go bardziej uniwersalny by pasował do większej ilości replik pomyślę and tym No właśnie sprawa z szyną do Mk23 wygląda tak, że jest tak niepowtarzalna, że nawet pozostałe, siostrzane produkty HK pokroju USP i USP.45 mają własne :P Może nie ma w tym zbyt dużej klienteli, ale na pewno każdy właściciel Socoma ucieszyłby się jakby za adapter nie trzeba było bulić 150$ Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Łuski do mausera chętnie przygarnę o ile będą w sensownej cenie, czyli żeby opłacało się strzelać, a w to wątpię. ;) Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted February 21, 2016 Author Report Share Posted February 21, 2016 Aktualnie trwają prace nad : Magwell do AK w wersji troszke innej niż kolega wegorz podesłał miał mieć nad spustem mozliwośc zwalniania magazynków, ale można by także zrobić wersję bez tego. Rożne rodzaje selektorów do AK(krótkie, długie, bardziej wygodne by szło je zmieniać jednym palcem) Nowe rodzaje selektorów do M4 Blokady spustu z możliwością regulacji by spust nie latał (szkielety V2) Nowe spusty z możliwością regulacji Śruba dociskowa selektora do AK z łożyskiem by sie sama nie odkręcała i selektor delikatnie chodził Blokada komory hop-up do AK z wbudowaną sprężyną odpychającą. Nowe głowice tłoka (podwójne o-ringi każdy osobno wentylowany, Nowe głowice cylindra z poprawioną amortyzacją Nowe popychacze wykonane z aluminium z cieńszym czołem(możliwość regulacji) by dysza lepiej uszczelniała się z gumką Łuski do mausera wykonane z stali automatowej cenowo nie wiem jak to wyjdzie ale na pewno nie tak drogo jak oryginalne.... Muszka do AK z wbudowaną od dołu szyną ris Podstawa celownika do AK z wbudowaną szyną ris To tyle z moich pomysłów teraz będę rozwijał wasze. Co do adaptera fajna rzecz ale wątpię by się zwróciły koszty produkcji jeśli miałby być przystosowany tylko do np Mk23 Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Te łuski to z uszczelkami będziesz puszczać? Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted February 21, 2016 Author Report Share Posted February 21, 2016 (edited) Tak Zastanawiałem się tez by puścić serie kolorowanych na pomarańczowy Edited February 21, 2016 by blackblut Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Graty do AK rób tak, by pasowały nie tylko do replik - otworzysz się na dwa rynki zbytu. Jak będziesz chciał wysłać coś na testy do przestrzelania na palnym AK to dawaj znać. Zwłaszcza, że nie są to istotne części broni i możesz je produkować na tony. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Jak kolorować to może lepiej na żółto, by były podobne do oryginałów. Znaleźć też będzie łatwiej, nie tak łatwo jak pomarańczowe, ale zyskamy na wyglądzie. http://static.myvimu.com/photo/94/12219423.jpg Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted February 22, 2016 Author Report Share Posted February 22, 2016 Węgorz nigdy w łapkach nie miałem ostrego kałacha by móc się nim pobawić, wiec niestety nie będę się zabierał za coś co nie ma prawa działać. Albo będzie działać nie tak jak zaplanowałem, nie wytrzyma itp itd https://odblaski24.com.pl/data/foto.php?f=/page/19638523/products/1-brelok-led_474_166_635.jpg&w=315&h=400&wo=315&ho=400&znak=0 Myślałem o którymś z tych kolorów: Chciałbym za jakiś czas wsadzić do niego gaz by móc się tym pobawić a nie tylko pluć kulkami... Aktualnie za łuskę tą aluminiową(te aluminium aż gnie się od patrzenia...) strasznie kijowo uszczelniającą się płacimy 16zł Jeśli udało by mi się zejść z ceną do 7-10zł powiedzmy bez malowania poprawić szczelność wtedy ta replika nabrała by sensu. Jeśli bym zgubił powiedzmy 2-3łuski to jeszcze nie jest tak źle przy tej cenie Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Tnij z normalnego aluminium, wytrzyma. Ja na palnego kałacha pod optykę władowałem szyny ASG za 30zł, a przez chwilę miałem nawet tłumik płomienia od ACMu zanim nie kupiłem sensowniejszego kompensatora. Szyna z taiwanguna montowana w miejsce szczerbinki trzyma mi zero już ponad pół roku, nic się nie rusza. Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Bardzo, ale to bardzo sensownym pomysłem byłaby konwersja magazynków m4 do ak, jest za oceanem i teoretycznie ma to zrobić JG ale coś czuję, że nieprędko a rzecz już wchodzi do palnych Beryli w wersji sportowej. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted February 23, 2016 Author Report Share Posted February 23, 2016 Ciekawy pomysł, tym bardziej ze da się już coś takiego wydrukować. Są niestety problemy z wytrzymałością ale gdyby to wyfrezować dało by radę Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Są i drukowane egzemplarze, mniej lub bardziej udane. 1. Egzemplarz seryjny http://www.evike.com/products/56322/ 2. Drukowany Jak masz pilną potrzebę zgłoś się to proto3D i poproś o wycenę. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 @blackblut Co do adaptera STANAG do AK to jak Ci się uda coś takiego sensownego "wystrugać" :), to możesz zrobić karierę nie tylko w ASG: http://www.rosszhengengineering.com/products/unimag Oczywiście do palnej będzie pewnie ciut inny ale warto pomyśleć. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 To ode mnie: zwalniacze magazynka do p90-nie do dostania a czesto padają. przerywacz do p90- prócz badziewnego od bodaj JG- praktycznie niedostepnego i lubiacego sie psuć- jest tylko laylax za 150zl, realnie nie dostępny u nas. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Ameliniowa szybkoladowark do kulek. .. często pękają po dluższym użytkowaniu. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 To ode mnie: zwalniacze magazynka do p90-nie do dostania a czesto padają. przerywacz do p90- prócz badziewnego od bodaj JG- praktycznie niedostepnego i lubiacego sie psuć- jest tylko laylax za 150zl, realnie nie dostępny u nas. Proto3D z forum wydrukował mi taki zwalniacz w dobrej cenie. Projekt dostępny w necie. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 (edited) Ameliniowa szybkoladowark do kulek. .. często pękają po dluższym użytkowaniu. Chyba za bardzo cię ponosi xD Ewentualnie można dorobić do nich amelinowy popychacz kulek i końcówkę... Mam pewien projekt, do którego realizacji potrzebna będzie obrabiarka CNC... odezwę się do ciebie na PW blackblut :) Edited February 25, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Wcale mnie nie ponosi. .. kilku osobom mi znanych juz padły.... Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Kiedy można liczyć na ukończony magwell, selektor ognia i śrubę łożyskowaną selektora do AK? I w jakiej to byłoby cenie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts