Spirit_ Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 (edited) Szukam metalowej repliki pistoletu z GBB, obojętnie jaki model oprócz glocka i wariacji na jego temat. Miło byłoby gdyby miał możliwość podpięcia magów CO2 do strzelania tarczowego. Bezwzględnie musi być baaardzo wytrzymały ponieważ będzie mi służył do regularnego treningu strzelania bojowego (intensywnego, przynajmniej do uzyskania jakiegoś tam znośnego poziomu), strzelanek jako sub i pistol party kiedy tylko będzie bo jestem zakochany w CQB z krótką bronią. Drugim najważniejszym kryterium jest kopiący jak koń blow-back. Im bliżej mu będzie do broni ostrej tym lepiej, znowu, chodzi głównie o kopnięcie przy CO2 do treningu. Na greengas nie ma znaczenia, byleby był ładny efekt wystrzału i coś tam się ruszało. Kwestia ceny, rozwarze większość propozycji oprócz kombo TM+dodatkowy metalowy szkielet. To jest zdecydowanie za drogie. Wchodzi w grę wymiana większości części wewnętrznych, duży dostęp do zamienników mile widziany. Edited March 15, 2016 by Spirit_ Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Tylko TM + metalowy szkielet, ew. Inokatsu. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Podsumowując... Chcesz pancerną klamkę do intensywnego strzelania, na CO2, z kopiącym blowbackiem, za małe pieniądze i nie ma być to marui? Sorry, ale nie ma czegoś takiego. Chińskie klamki ze znalu prędzej czy później pękają, a wymiana części w tym gównie przyjdzie ciebie zdecydowanie więcej niż w marui + Alu zamek. Polecałbym ci stark armsa match na CO2, ale nie chcesz też glocka. Moja rada dla ciebie- hi capa marui + Alu zamek+ mag co2, od biedy po prostu hi-capa bez reszty. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted March 15, 2016 Author Report Share Posted March 15, 2016 (edited) Nie, wcale nie chcę klamki za małą kasę. Głupio by wyglądało gdybym miał pistolet za 350 zł z lufą PDI :icon_wink: Ujmę to inaczej, może teraz ceny się zmieniły ale jak kilka lat temu patrzyłem na TM + metalowy szkielet to sama klamka kosztowała 800-900 i szkielet co najmniej 400-500 w dodatku trzeba było go ściągać z zagranicy. Wydatek rzędu 1300-1400 zł na klamkę w mojej obecnej sytuacji po prostu nie wchodzi w grę. Gdyby to miałoby być ~1000 zł za świetny, wytrzymały pistolet to mocno bym się zastanawiał. EDIT Do HiCapy Marui sam metalowy zamek? One są dużo tańsze, myślałem że wypadałoby wymienić cały szkielet. To już jest rozsądna propozycja. Edited March 15, 2016 by Spirit_ Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Glock albo Hicapa TM plus metalowe szkielety. Musisz się pogodzić twoim sposobem użytkowania rozpieprzysz w max miesiąc każdą chińską klamkę i koniec. Ty z repliki w dzień wywalisz więcej kulek niż np właściciel WE przez cały rok. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted March 16, 2016 Author Report Share Posted March 16, 2016 Tutaj masz całkowitą rację. W takim razie zaczynam zbierać pieniądze na wymarzony sprzęt. HiCapa TM, metalowy zamek, ze 3 magi, precka PDI/EDGI i pewnie jakieś bebechy. Trochę to trzepnie po kieszeni :/ Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Zresztą o rady proś zawodników od ipcs w wersji asg. Bo szczerze nie jest miarodajnym rada od kogoś kto ma we lub nawet tm ale z repliki w rok wywali tysiąc kulek. Zawodnicy i zapewne ty wywalacie taką ilość amunicji i gazu w tydzień. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted March 16, 2016 Author Report Share Posted March 16, 2016 Są jakieś alternatywy na taki trening? Tak na dobrą sprawę mógłbym kupić dwa oddzielne pistolety, jakiś tańszy do ASG i coś do treningu. No i nie trzeba mi tłumaczyć że ponad 50% skuteczności w strzelaniu to trening na sucho. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted March 31, 2016 Author Report Share Posted March 31, 2016 Co się zmieni jak dopuszczę Glocki i klockopodobne repliki? Jest coś sensownego, bardzo wytrzymałego albo z tanimi częściami? Mogę wszystko sam wymienić, zdolny jestem. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Glock dragonfly od A.P.S. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted March 31, 2016 Author Report Share Posted March 31, 2016 Ende dziękuje, dokładnie czegoś takiego szukałem! Trochę bardziej nowoczesny wygląd, przede wszystkim nie jest nudny jak każdy inny klocek. Części tuningowych pewnie pod dostatkiem, o to się nie martwię. Najwyżej zamówię u tokarza. Ile kulek zazwyczaj taki wytrzymuje czyli kiedy mogę spodziewać się awarii? Co kupić od razu jako części zapasowe (oprócz gumki i preclufy). Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 (edited) Części szukaj na airsoft.tiger111hk.com i ehobbyasia.com. A co do wytrzymałości: nie mam pojęcia, ale znajomy miał takiego klocka pół roku. Cotygodniowe strzelanki nie robiły na nim wrażenia. Strzelał tak samo dobrze jak w dniu zakupu. Sprzedał, bo zbiera na GBBR. Edited March 31, 2016 by EndeBeats Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 25, 2016 Author Report Share Posted April 25, 2016 Wracam do tematu a nie chcę zaśmiecać forum kolejnym. Napisałem w AA IPSC ale mam przeczucie że mało osób tam zagląda. Wybór padł na tego Dragonfly od APS. Co oprócz tego? Poza zestawem kilku magazynków, gazem, odpowiednimi kulasami, sztywnym pasem i regulowaną "kaburą" do IPSC, lufą precyzyjną np. PDI albo EdGi (bo robią 6.00 ;) ) czego jeszcze potrzebuje? Jakieś specjalne tarcze do treningu, części zamienne do repliki? Wolałbym mieć wszystko na stanie i własnoręcznie wymieniać bez czekania na przesyłkę. Co mogę zamontować do niego w kategorii classic czy jakoś tak, tej bez kolimatorów i metrowych kompensatorów ;) Długi magazynek? Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 A jak z częściami do tego Glocka? Kompatybilność z jakim systemem? Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 O dziwo więcej odpowiedzi było w dziale IPSC, kopiuje wszystko dla potomności. Tarcze nie muszą być specjalne. Możesz zamiast oryginalnych,wyciąć sobie np. z pudełka po pizzy podobną w kształcie i wyrysowac pola trafień. Mozna z blachy zrobic krązki wiszące na drucie by symulowały strzelanie do popperów i płytki kończącej.Co dokupić- na pewno części zamienne,jesli takowe są. Przypominam,że dana replika jest tyle warta o ile można do nie kupić części zamienne. Bo po pewnym czasie bebechy zaczna się psuc-to jest pewnik w kazdej replice(dowolnej firmy) przy tak intensywnym uzytkowaniu jakie jest przy zabawie w IPSC AA. O posiadaniu co najmniej 3 magów nie wspominam(jesli chcemy się tym zajmowac na poważnie to co najmniej 5 sztuk). W klasie Standard możesz zamontowac np. połke pod kciuk(bardzo polecam),która ułatwia szybki i powtarzalny chwyt.Mozesz zamontować magwell(kolejne bardzo potrzebne usprawnienie),który pomaga przy szybkiej wymianie magazynków. Długi magazynek jest niedozwolony. Zresztą jest zupełnie niepotrzebny,bo w klasie Standard mozesz mieć tylko po 18 kulek(w niektórych przypadkach po 19)w magu. Sędzia w każdej chwili przed przebiegiem może sprawdzić,czy nie masz więcej. Ogólnie pistolet musi się zmieścić w pudełku pomiarowym. Na szczęście wycofano się z decyzji,że pomiar musi byc dokonywany wraz z włożonym magiem. Dzięki za odpowiedź, wymiary tarcz pewnie znajdę w regulaminie? O kilku magazynkach to wiem, magwell już jest w zestawie. Replika z tego co wyczytałem jest w standardzie Glocka TM także bardziej chodzi o to które konkretne części mam zamówić niż "czy zamawiać". Na pewno warto mieć w zapasie dyszę i wymienic blowback housing na lżejszy i lepiej wykonany np. ten:http://www.a-airsoft.com/index.php?route=product/product&path=65_82&product_id=313 I te sprężynki : http://www.a-airsoft.com/index.php?route=product/product&path=65_82&product_id=134 Wymienił bym też komorę hop up,bo na zdjęciach ta oryginalna wygląda fatalnie, np na taką: http://www.a-airsoft.com/index.php?route=product/product&path=65_82&product_id=627 Ale oczywiście pierwsze to wymiana lufy na precke. Oczywiście cały czas trzymamy się tego,że ta klamka jest w standardzie Glocka od TM. Ja tego nie wiem,przyjmuje że Ty to sprawdziłes przed zakupem. Tak, Dragonfly od APS jest kompatybilny z częściami do TM :) Dziękuje za rady, lufa i gumka pójdą pierwsze do wymiany. Prawdopodobnie EdGI PRO IPSC 6.00. Podejrzewam że zmusi mnie do kupna jakiegoś wynalazku do selekcji kulek. I na koniec jeszcze pytanie, jakie magazynki będą najwytrzymalsze do tego pistoletu? Brać te od APS czy może inne? Które pasują do standardu TM? Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 (edited) Jeżli chcesz się bawić w AA IPSC, to nie bierz nic innego niż Glock lub Hi-Capa od Tokio Marui. Sipap dokładnie opisał dlaczego to najlepsze do tej zabawy. http://forum.wmasg.p...ode-z-ipsc-asg/ Co blow back. Jakkolwiek Tokio Marui jest prawdopodobnie najlepszym producentem pistletów asg, to najmocniejszy ze znanych mi blowbacków w replikach krótkich generują te dwie repliki - innych firm. Stark Arms G17 Match CO2 http://www.airsoftar...Co2-silver/1010 KWC M1911A1 Colt CO2 Full Metal http://zbrojownia.li...roducts_id=1896 Pierwszą z tych replik mam i powiem tyle - pancerna, przemieliła już około 8k kulek i nie miałem z nią żadnego problemu, pomijajac fakt, że trafił mi się lekko pęknięty korpus (wada fabryczna), który został wymieniony przez sprzedawcę. Pozdrawiam. Edited May 12, 2016 by wredny_bo_trzeźwy Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 (edited) Ten Dragonfly jest w standardzie TM a mam od razu metalowy zamek. W razie czego części będę wymieniał stopniowo na lepsze, podejrzewam że z częściami podanymi w poście wyżej będzie strzelał nawet lepiej niż TM. Do TM od razu dochodzi cena metalowego zamka a sama replika tania nie jest. Powiesz coś więcej o tym Stark Arms, w którym standardzie robią? Obecnie wszędzie wyprzedany a ten z linku to i tak custom czyli wychodzi na to samo co z Dragonfly od APS. Edited May 12, 2016 by Spirit_ Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Czemu skoro chcesz pistolet do IPSC zależy ci na metalowym zamku? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Pewnie fetysz :). Mocny BB też nie jest potrzebny. Do tego skraca się drogę zamka i przez to nie zatrzymuje się z tyłu po ostatniej kulce chociaż na upartego można zrobić nacięcie w zamku bliżej. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 (edited) Dziękuje za link. Do IPSC ale na strzelanki też go będę zabierał. Metalowy szkielet głównie dlatego właśnie że do IPSC :icon_wink: Zwiększy masę repliki, będzie stabilniejsza tak jak kompensatory i przedłużenia w klasie open IPSC AA. W naszym hobby nie dają nic innego poza wagą. Fakt, mocny GBB to raczej mój wymysł bo do samego IPSC AA nawet będzie utrudniał szybkie strzelanie. Tylko że dla mnie to tylko przystanek w "karierze", w bliżej nieokreślonej przyszłości przerzucę się na prawdziwe IPSC. Edited May 12, 2016 by Spirit_ Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Tylko że dla mnie to tylko przystanek w "karierze", w bliżej nieokreślonej przyszłości przerzucę się na prawdziwe IPSC. To kup pistolet do IPSC AA na który chcesz się potem przesiąść na ostry. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 Problem jest taki że nie ma dobrej repliki Jericho 941. Drugi w kolejce jest Sig Sauer czyli wybór pada na KJW albo TM plus konwersja. Mógłbym kupić nowego TMa i np. niesprawnego siga KJW jako dawce szkieletu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts