saharxd Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Witam Czy ktoś może powiedzieć co to jest: Zdjęcia ? Jedyne co wiem to to, że ma 450 fps. Pozdrawiam Bartosz Quote Link to post Share on other sites
Terminato Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Wygląda na agm003. Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Ma 450 bo zmierzyłeś, czy tak sprzedawca mówi? :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 450 fps na kulkach 0.12. Quote Link to post Share on other sites
saharxd Posted March 19, 2016 Author Report Share Posted March 19, 2016 Sprzedawca tak mówi... :D Mi też wydaje się że to agm 003 ale oryginalnie nie posiada on okularów w pudełku Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Sprzedawca tak mówi... :icon_biggrin: Mi też wydaje się że to agm 003 ale oryginalnie nie posiada on okularów w pudełku a mnie się wydaje, że jakaś seria posiadała chińskie pingle bez atestu. nie radzę ich używać. Quote Link to post Share on other sites
BBdragon Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Może to mossberg 500 od DE... Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Panowie, nie bardzo rozumiem sens prowadzenia tej dyskusji. To jest iście bazarowy, w pełni plasticzany (poza sprężyną główną i śrubkami, bo te są metalowe), trzeszczący sprężyniak, który jeśli ma 250fps na 0,2g to łoho ho, ale moc. Koszt takiego wynalazku to ok. 40zł, przy czym większość tej kwoty to okulary, nadające się świetnie do prac z wiertarką lub szlifierką, ale nie do asg. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 nadające się świetnie do prac z wiertarką lub szlifierką, ale nie do asg. No to poleciałeś... Nie żeby okulary i gogle BHP właśnie do tego zostały stworzone. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 (edited) Okulary od ASG z atestem nadają się do pracy ze szlifierką i wiertarką, okulary bhp nie nadają się do asg. Mów, że cyma jest lepsza od FC, bo ma więcej fps w stocku, zwracaj uwagę Mendiemu, że nie wie co pisze. :v Edited March 22, 2016 by suharex Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 (edited) No jakoś od sprzętu BHP wymagam trochę więcej niż od sprzętu ASG. Druga sprawa to ze nie widziałem nigdy dobrych okularów BHP przebitych kulką ASG, za to okulary ASG tak. A do szlifierki możesz zakładać sobie nawet foliowy worek na głowę, twoje zdrowie, nie moja sprawa. Też nie bardzo rozumiem, Mendi to jakaś wyrocznia w sprawie sprzętu BHP??? Bo to co napisał to jakaś herezja. Edited March 23, 2016 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Gdzie Ty tu herezję widzisz? Napisałem, że to to z plasticzakiem, to okulary nadające się do szlifierki, czyli jakby bhp i że są najlepszą cześcią tego zestawu. Czemu do asg są słabe, ano dlatego, że akurat te są bardzo niewygodne, są dosyć ciężkie, brak jest silikonowych nosków i lecą z głowy przy bieganiu. A poza tym to co jest w zestawach z replikami, to nie do końca to samo co możesz kupić w sklepie bhp - wyglądają niemal tak samo, ale jak miałem w łapach te dymione, to nie miały bitych atestów i się rozleciały przy rozkładaniu. Czy sprzęt bhp nadaje się do asg - ależ oczywiście, tyle że nie każdy. Sam przez wiele lat używałem okularów uvex, boole czy neo - nie mają często powłok antifog czy antyreflex, lub szpanerskiego wyglądu essów, ale przestrzelić z repliki ich nie idzie. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Napisałem, że to to z plasticzakiem, to okulary nadające się do szlifierki, czyli jakby bhp i że są najlepszą cześcią tego zestawu. Może się czepiam ale właśnie o to mi chodzi. Okulary dołączone w zestawie do chińskiej zabawki to nie okulary BHP. I uwierz mi że odłamki czy druty przy szlifowaniu mogą zrobić więcej szkód niż plastykowa kulka. A poza tym to co jest w zestawach z replikami, to nie do końca to samo co możesz kupić w sklepie bhp - wyglądają niemal tak samo, ale jak miałem w łapach te dymione, to nie miały bitych atestów i się rozleciały przy rozkładaniu. W zasadzie o to mi chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts