Chrupek95 Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Witam, Od pewnego czasu chcę kupić replikę Colta 1911, jednak nie dysponuję dużymi zasobami gotówki. W związku z tym na cel obrałem replikę WELL G191B (górny link) lub replikę od duńskiej ASG, STI Duty One (dolny link). https://www.militaria.pl/well/pistolet_gbb_g191b_g191b_g_p68204.xml https://www.militaria.pl/action_sport_games/pistolet_asg_co2_sti_duty_one_blow_back_16724_p5894.xml#product_info Tutaj moje pytanie, czy ktoś z was posiada/ł lub miał styczność z którąś z tych replik? Jak są wykonane, z czego, jak dobrze (lub nie) działają? Odnośnie drugiej repliki znalazłem na forum stary temat, z 2010 roku, jednak zamieszczone w nim informacje, m. in. waga, ilość fps są inne, niż te podane na Militariach, replika posiada również inny wygląd na zdjęciach. Poniżej link do tematu. http://wmasg.pl/pl/armoury/show/86107 Tak więc, czy któraś z tych replik jest godna uwagi, czy lepiej od razu je odpuścić? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Celowałbym w ARMY (tanie, standard TM to się szybko wyklepie jak klęknie) lub kjw (po wymienieniu dolnych zaworków bardzo żywotne) Quote Link to post Share on other sites
Chrupek95 Posted April 25, 2016 Author Report Share Posted April 25, 2016 Celowałbym w ARMY (tanie, standard TM to się szybko wyklepie jak klęknie) lub kjw (po wymienieniu dolnych zaworków bardzo żywotne) Zastanawiałem się również nad ARMY, jednak nie chcę repliki na GreenGas, tylko co2 i najlepiej wykonany z metalu - w cenie do 350zł niestety nic takiego nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Kup na GG, WE + CO2 to BARDZO słabe połączenie Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
Chrupek95 Posted April 25, 2016 Author Report Share Posted April 25, 2016 Kup na GG, WE + CO2 to BARDZO słabe połączenie Tapnięte. Bo mogę. WE a WELL to dwie różne firmy. Co do GG - bardziej skłaniam się do CO2 ze względu na ekonomię i siłę, kapsuły z dwutlenkiem nie dość, że tańsze, to dają więcej FPS Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 A, well. Jeszcze gorzej. Klamka siada szybko na GG, na CO2 porażka totalna, siadła komuś w przeciągu miesiąca od odebrania. Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
Chrupek95 Posted April 25, 2016 Author Report Share Posted April 25, 2016 Hmm, w takim razie trzeba będzie sobie na razie odpuścić i uzbierać więcej kasy. Chociaż na razie jeszcze poczekam, może ktoś posiada którąś z w/w replik i się wypowie Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Colty wella to syf. Trzymaj się od tego z daleka. Quote Link to post Share on other sites
Chrupek95 Posted May 1, 2016 Author Report Share Posted May 1, 2016 A co sądzicie o tej replice STI? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Sądzimy, żeby tego nie tykać. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 (edited) Chcesz siłę to kup Dan Wessona w wersji z hpoup lub Rugera KJW. Green gas nie koniecznie musi wychodzić drożej. Weź pod uwagę, że jeśli nie wystrzelasz całego CO2 to musisz opróżnić kapsułę. Magazynki na CO2 nie lubią leżeć nabite. Przy GG jest na odwrót. Powinno się przechowywać chociaż częściowo nabite. CO2 ma przewagę tylko w niskich temperaturach. Colt od Army jest ok i jest metalowy. Edited May 1, 2016 by mareq Quote Link to post Share on other sites
Chrupek95 Posted May 2, 2016 Author Report Share Posted May 2, 2016 Dzięki, w takim razie wybór padł na ARMY R27 z tego linku http://www.taniemilitaria.pl/pl,colt-1911-r27-army,0,5,47,50,2594.html#galeria Wedle sklepu ma 350 FPS, zobaczymy ile będzie w praktyce ;D Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Dzięki, w takim razie wybór padł na ARMY R27 z tego linku http://www.taniemili...94.html#galeria Na Gunfire aktualnie ta replika jest w promocji za jakoś ~230pln - za różnicę w cenie możesz sobie np. nakupić gazu do niego ;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Jeśli jeszcze nie zamówiłeś to na taiwangun.com Masz taniej i pewnie przesyłka darmowa. Nie sugeruj się fps-ami. Dużo zależy od gazu, temperatury,... Na klamkę to 270 jest już dobrym wynikiem. Quote Link to post Share on other sites
Chrupek95 Posted May 2, 2016 Author Report Share Posted May 2, 2016 Na Gunfire aktualnie ta replika jest w promocji za jakoś ~230pln - za różnicę w cenie możesz sobie np. nakupić gazu do niego :icon_wink: Tak, widziałem go, jednak na czacie pracownik napisał mi, że ten sam model jest dostępny w kilku wersjach. Zależnie od wersji może mieć mniej lub więcej FPS. Ten z Gunfire ma teoretycznie 250, z Tanichmilitarii ma teoretycznie 350. Napisałem do nich zapytanie ile ma w rzeczywistości. Jeśli wyciągnie 350 to go wezmę, jeśli nie - gunfire Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Za 350zł można dorwać używanego TM, który przetrwa statystycznie dłużej niż przeciętne małżeństwo. Quote Link to post Share on other sites
Chrupek95 Posted May 4, 2016 Author Report Share Posted May 4, 2016 Dostałem dzisiaj odpowiedź z Tanichmilitarii, replika ma 300 FPS, na stronie był błąd. Gość z Gunfire dzisiaj poprawił, że ich replika również ma 300 FPS. Dzisiaj zamówiłem tego z GF, jak działa w praktyce przekonam się w piątek - powinien już przyjechać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts