radek131102 Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Witam posiadam replikę AK-47 S Tactical JG ,jest po tuningu.Problem w tym że nie wiem jakie kulki do niej używać aby nie przekroczyć limitu fps w lesie.Replika ma 430-440 FPS przy kulkach 0.3g czy to nie przekracza limitu FPS do lasu czy mam zwiększyć wagę kulek do 0.31g-0.32g ? Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Lepiej zainwestować w korepetycje z fizyki. Link to post Share on other sites
radek131102 Posted May 1, 2016 Author Report Share Posted May 1, 2016 Lepiej zainwestować w korepetycje z fizyki. nie wiem jakie są limity do lasu chciałem wziąć większe kulki aby zmniejszyć fps. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 (edited) Emcet wyraził się nieprecyzyjnie. Tarcie zmniejsza fps. Po zastosowaniu klejów typu butapren lub metalowych opiłków możemy zmniejszyć fps przy używaniu tej samej sprężyny. Opiłki rozprowadzamy po cylindrze lub sypiemy bezpośrednio przez każdy możliwy otwór w GB (szczypta lub dwie). Nie przekracza, chyba, że na poważniejszych grach to pewnie byś miał semi. Ogólnie jednak mówiąc gracze bez podstawówki/gimnazjum i trolle nie wchodzą na manewry więc po co Ci informacja? Edited May 1, 2016 by mikadorus Link to post Share on other sites
radek131102 Posted May 1, 2016 Author Report Share Posted May 1, 2016 Emcet wyraził się nieprecyzyjnie. Tarcie zmniejsza fps. Po zastosowaniu klejów typu butapren lub metalowych opiłków możemy zmniejszyć fps przy używaniu tej samej sprężyny. Opiłki rozprowadzamy po cylindrze lub sypiemy bezpośrednio przez każdy możliwy otwór w GB (szczypta lub dwie). Nie przekracza, chyba, że na poważniejszych grach to pewnie byś miał semi. Ogólnie jednak mówiąc gracze bez podstawówki/gimnazjum i trolle nie wchodzą na manewry więc po co Ci informacja? Mówimy tutaj o zwykłych strzelankach a nie o poważniejszych grach,ale limity istnieją a ja chcem uniknąć nie potrzebnych kontrowersji przy sprawdzaniu chronometrem ilość FPS z mojej repliki tak jak wspomniałem limitów nie znam dlatego skorzystałem z forum tak jak mi doradzono. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Energia kulki jest w J. FPS to pomiar dokonywany na 0,2g (najczęściej) by były ujednolicone. Energia będzie podobna na kulkach 0,2g lub 0,4g (z różnicami wynikającymi pewnie z podkręcenia kulki itp. - widoczne na chrono). Idąc Twoim tokiem myślenia snajper ma taką samą replikę jak dzieciak z chińskim stockiem. Obydwie mają 450fps - jedna na 0,2g, druga na 0,4g. Link to post Share on other sites
Kopcik Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Przecież to troll. Chyba. Za bardzo wierzę w ludzkość, by uznać, że ktoś to pisze poważnie. Link to post Share on other sites
radek131102 Posted May 1, 2016 Author Report Share Posted May 1, 2016 Jestem amatorem i dopiero zaczynam jeżeli trzeba mnie pouczyć bo coś źle napisałem to chętnie przyjmę poradę. Link to post Share on other sites
argawen Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 .........Replika ma 430-440 FPS przy kulkach 0.3g .......... Czyli ma 526fps przy 0.20g. W mazowieckim przyjeło się do 450fps/0.20 bbs na auto w zielonej. Czyli jak to jest szturmówka, to dużo za dużo.Tutaj masz przelicznik. http://kfor-olsztyn.keed.pl/index.php?p=przelicznik_fps Link to post Share on other sites
radek131102 Posted May 1, 2016 Author Report Share Posted May 1, 2016 Czyli ma 526fps przy 0.20g. W mazowieckim przyjeło się do 450fps/0.20 bbs na auto w zielonej. Czyli jak to jest szturmówka, to dużo za dużo. Tutaj masz przelicznik. http://kfor-olsztyn....przelicznik_fps Dziękuję Argaven teraz już wiem na czym polegał błąd. Link to post Share on other sites
Recommended Posts