Leszy Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 Witam uprzejmie. Chciałem zapytać, co to za osłona twarzy, którą prawdopodobnie podczepia się pod hełm typu FAST? Jaką ma nazwę i gdzie można ją nabyć? Pozdrawiam serdecznie. http://wrzucaj.net/image/TRo7W Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 Coś od nich z tego co można znaleźć w sieci: https://www.cryeprecision.com/ProductDetail/hlmac108000_airframe-chops Quote Link to post Share on other sites
Leszy Posted June 2, 2016 Author Report Share Posted June 2, 2016 Można znaleźć coś takiego w którymś polskim sklepie? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 Ale wiesz, że to kosztuje ~1300 zł? Tu spróbuj : http://www.silenttechnical.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Leszy Posted June 2, 2016 Author Report Share Posted June 2, 2016 Poważnie, 1300 zł za zwykła osłonę z plastiku? Nie szukam oryginału, tylko taniej repliki. Po prostu coś w tym stylu. Znalazłem też taką osłonę, którą zakłada się na hełm po prostu na gumce, jak gogle. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 To jest osłona balistyczna, a nie plastik... Kopii tych osłon do Airframe'ów zdaje się nie robili - za wyjątkiem tej na gumce. Quote Link to post Share on other sites
Leszy Posted June 2, 2016 Author Report Share Posted June 2, 2016 Chodzi mi właśnie o taką imitację osłony, po co mi prawdziwa balistyczna? Musi być gdzieś dostępna, w końcu zdjęcie pochodzi od polskiego airsoftowca i raczej by nie kupował takiej drogiej osłony. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 Zdjęcia nie widziałem, wrzuć to na normalny hosting, albo wrzuć fotkę bezpośrednio na forum. Quote Link to post Share on other sites
Leszy Posted June 3, 2016 Author Report Share Posted June 3, 2016 Proszę: Quote Link to post Share on other sites
Aracz Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 Nie zdziwię się jeśli jest to autentyczna osłona, a nie imitacja. Są ludzie którzy kupują noktowizory i autentyczne optyki, które potrafią osiągać podobne ceny, więc dlaczego ktoś miałby nie inwestować w coś takiego? Jest jeszcze szansa, że ktoś miał odpowiednie przyrządy by samemu coś takiego wyprodukować. Skoro są ludzie składający w domowych warsztatach zbroje płytowe, to czemu ktoś nie mógłby sobie zrobić czegoś takiego? Chociaż i tak stawiam na to, że to oryginał kupiony za duże pieniądze ^^ Quote Link to post Share on other sites
Leszy Posted June 3, 2016 Author Report Share Posted June 3, 2016 No nic, trudno. Myślałem, że może można gdzieś wyhaczyć replikę tej osłony. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 Powiem tak jak masz talent to solid i zrób projekt takiej osłony. Lub sam na bazie arkusza PCV ją wykonaj. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 Albo wydrukuj, tylko koszty wzrosną. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 I tak tańsze od balistyki. Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 http://www.tbairsoft.com/ancient-greece-figter-airsoft-face-protector-tmc1897-p-2075.html Wspomniana gumkowa wersja. Idę o delikatny zakład, że nie ma ani jednej ,,osterj wersji" w Polsce. ;) Quote Link to post Share on other sites
Leszy Posted June 3, 2016 Author Report Share Posted June 3, 2016 O, właśnie o to mi chodziło. Nie orientuje się ktoś, czy można dostać to w Polsce? Albo gdzie najtaniej za granicą? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 (edited) Nie wiem czy na Taiwangunie przez moment nie widziałem. No, może u jakiegoś innego dużego dystrybutora ACMu. Wybacz, taki gadżety mnie zbytnio nie interesują i nie zwracałem na ro dużej uwagi. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Edited June 3, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Angello_PL Posted June 24, 2016 Report Share Posted June 24, 2016 (edited) Na 100% widziałem to na polskiej stronie. Jutro pogrzebię w necie. Stawiam 2 piwa temu kto mi powie co to za maska, kolejne 2 piwa za wskazanie sklepu gdzie mogę taką dostać w MultiCamie a jeszcze kolejne 2 piwa jak to będzie w polskim sklepie :maniak_usmiech: Sorry za post pod postem ale wyżej już nie widzę opcji "Edytuj" Chyba nie ma tu smakoszy piwa, bo byłem szybszy a tak naprawdę to trafiłem na tę maske przed chwilą całkiem przypadkowo. Coś bardzo podobnego nazywa się TMC PDW MESH Mask - Multicam Edited June 25, 2016 by Yahalom Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 25, 2016 Report Share Posted June 25, 2016 Jest taki jutuber MattTheMusketeer, w filmie o szpeju który nosi pada nazwa tej maseczki i w opisie jest link do sklepu w UK gdzie można ją kupić. Pijam głównie IPA/AIPA z polskiego kraftu (coś z oferty Birbanta będzie OK). Adres do wysyłki podam na priv ;). Quote Link to post Share on other sites
Angello_PL Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 Byłem pierwszy ale piwa postawić mogę Ten sklep z linku MattTheMusketeer ma chyba stronę w przebudowie, bo nie da się tam wbić. Quote Link to post Share on other sites
MattTheKing Posted July 1, 2016 Report Share Posted July 1, 2016 Z tego co widzę to w Polsce dostępne są takie osłony do hełmu typu Fast http://azteko.pl/zestaw-oslon-bocznych-do-helmow-typu-fast-czarne-p-7449.html Trochę im brakuje do pełnej ochrony ale przynajmniej uszy są chronione. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 1, 2016 Report Share Posted July 1, 2016 Z tego co widzę to w Polsce dostępne są takie osłony do hełmu typu Fast http://azteko.pl/zestaw-oslon-bocznych-do-helmow-typu-fast-czarne-p-7449.html Trochę im brakuje do pełnej ochrony ale przynajmniej uszy są chronione. Jak trochę pokombinujesz, to uzyskasz pełną ochronę głowy ;) Quote Link to post Share on other sites
egonfirst Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 Ile wydałeś na ten sprzęt? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 FAST + osłona uszu + pokrowiec + wizjer balistyczny. Bez kasku to jakieś +/- 150zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts