Pluton22.pl Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 Zapraszam na www.pluton22.pl i miłej lektury pozdrawiam Pluton22.pl Quote Link to post Share on other sites
arcy_ksiaze Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 W końcu ktoś zrobił Polski miesięcznik AirSoftowy :-) Gazetka jest fajna, tylko troszke za krótka :-) Byle tak dalej!! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 Fajnie fajnie że powstała pierwsza polska gazeta o tematyce ASG ;) Jednak jak dla mnie jak na 1szy numer zdecydowanie zamało jest o samym airsofcie, ale zapewne w następnych numerach będzie po uszy, recęzji/opisów/ oraz listów od czytelników i tym podobnych. Bardzo fajnie że jest komis, bo w końcu gazeta to środek masowego przekazu i dużo ludzi w ten dział będzie zaglądać ;] Wielkim według mnie plusem będzie to że zapewne wiele sklepów zacznie zasypywać redakcje plutonu22 tonami sprzętu do recenzji, a takie źródło jak gazeta będzie ten sprzęt oceniało raczej obiektywnie i niebedzie że każda replika bedzie zawsze "o jeden" lepsza od tamtej bo każdy chwali swoje. Pozdrawiam redakcje plutonu22! PS: Już zapowiedziałem matce że ma mi kupować magazyn "do broni" 8) Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 do tego co napisał Pee Pee dodałbym tylko , że mogliby zdawać relacje ze zlotów itd. wogóle super pomysł. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 Ogolnie bardzo fajnie ale rany boskie wywalcie kolesia od skladu przez okno. Takie byki, ze leb odpada... Rownajcie linijki i swiatlo miedzy lamami na rany chrystusa... Strona 3 i 4 do wymiany. No i recka socoma taka se powiedzialbym, dosyc dziwaczne okreslenia i ogolnie ehem, ktos chyba generalnie mial pierwszy noz w lapie ew. pisal pierwsza recke w zyciu tudziez nigdy zadnej nie czytal. Pozatym takie teksty si epodpisuje, chocby inicjalami czy czymkolwiek bo innaczej to wyglada jak folder reklamowy. Podpisy pod zdjeciami - radze przyjzec sie jak to si erobi np. otwierajac dobrze zredagowany tygodnik, Wprost czy Newsweek. Aha no i wyprawy - nie wiem po co to w gazecie airsoftowej ale mnie osobisci enajbardziej zainteresowalo ;) - kurde panowie, taka wzmianke to sie daje na ostatniej stronie w kolumnie "w nastepnym numerze" a nie udajemy, ze to relacja jakas. Strona 12 - chaos, chaos ramek, rownac, rownac przycinac! Szara ramka z tekstem - lewy margines o ladne kilk apunktow powiekszyc. Ugh tyle, ide spac. Quote Link to post Share on other sites
Gąsior Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 Serdecznie dziękujemy za wszystkie opinie. Obiecujemy, ze weźmiemy je sobie do serca. Już możemy zapewnić, że w najbliższym numerze będzie więcej airsoftu w airsofcie. Oczywiście zachęcamy też do kupowania pisma "Do Broni!". Przede wszystkim z uwagi na fachowość tej gazety. To naprawdę nie są źle wydane pieniądze. Świetna inspiracja dla potyczek, działań i treningów ASG. Wierzę również, że częśc airsoftowców to rekonstruktorzy i odwrotnie. Dzieki naszej współpracy, między tymi grupami może nastepować duża wymiana, co będzie z pożytkiem dla obydwu środowisk. Pozdraiwam, Gąsior Pluton 22 Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 Przejrzałem gazetę pobierznie, bo faktycznie coś mało airsoftu w airsofcie. Pomysł szczytny i wreszcie pojawił się ktoś kto pokazuje produkt a nie tylko o nim mówi, brawo! Z całego wydania liżej przyjrzałem się tekstowi o ALICE, i jest w nim kilka nieścisłości - po pierwsze tabelka o "prawidłowym" montażu ALICE - ALICE to system prawie-że-modułowy, więc mówienie komuś, że musi nosić tak a nie inaczej jest błędem (zręsztą pominięto w ogóle butt-pack). Ja ALICE noszę zupełnie inaczej, bo tak mi wygodniej. No i fotki pasów... USMC i GI-style? Pierwsze słysze. Ten pierwszy to LC-3, drugi to LC-1. Zabrakło jeszcze fotki LC-2. Z niecierpliwością czekam na kolejny numer :) Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 Hmm, tylko dlaczego airsoft jest mylnie nazywany ASG? Na calym swiecie nasza zabawa jest nazywana wlasnie "airsoftem", a u nas z jakims dziwnym i niezrozumialym uporem probuje sie zmienic to na "airsoft gun"??? Airsoft gun = to moim zdaniem okreslenie broni uzywanej w airsofcie, a nie nazwa tego zjawiska/zabawy/sportu i co jak co, ale specjalizowane czasopismo nie powinno wprowadzac zametu w tej materii... :? Quote Link to post Share on other sites
tomson Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 spoko spoko więcej takich rzeczy :D pozdro!!! Quote Link to post Share on other sites
Gąsior Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 Dziękuje za ważną uwagę Pikace. Rzeczywiście panuje pewien zamęt pojęciowy. Na szczęście nikt nie pokusił się dotąd (jak miało to miejsce jeszcze te 20 lat temu) o szukanie na siłę polskiej nazwy dla airsoftu. Z drugiej strony to na pewno byłoby zabawne. Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 Na szczęście nikt nie pokusił się dotąd (jak miało to miejsce jeszcze te 20 lat temu) o szukanie na siłę polskiej nazwy dla airsoftu. Jakto nie? 8) http://www.forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=...t=13419&start=0 Quote Link to post Share on other sites
Gąsior Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 No fakt, miałem jednak na mysli próbę instytucjonalną..., jak drzewiej bywało! :lol: Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted September 27, 2005 Report Share Posted September 27, 2005 Nom fajna sprawa może kiedyś będzie do nabycia w kazdym kiosku. Quote Link to post Share on other sites
TH_Brado Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Witam Narazie jest do nabycia w Empikach w Warszawie, jako dodatek do gazety "Do Broni!" (niestety wersja okrojona). A co do tego, żeby Pluton był dostępny w kioskach to niestety koszty druku sa zbyt wysokie, a gazeta jest darmowa więc nie zarabia na siebie. pozdrawiam Brado Pluton22.pl Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Mięsięcznik taki fajna sprawa. Dobrze ktoś wymyślił Quote Link to post Share on other sites
Andrzej25 Posted September 30, 2005 Report Share Posted September 30, 2005 Może ktoś mi powiedzieć dlaczego nie moge tego zedrzeć?? Plik ma 1,8 Mb a mi się ściąga do ok. 0,8 Mb i staje... Tego wycinka który ściągnołem nie da sie otworzyć. Jakiś błąd wyskakuje. Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 Mnie sie sciągneło z pięknym transferem i normalnie mogłem otworzyc u mnie ok sprobój na innym kompie z innym netem. Quote Link to post Share on other sites
TH_Brado Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 Andrzeju, jeśli masz problemy ze ściągnięciem (choć naprawdę nie wiem czemu, jesteś pierwszym tego typu przypadkiem) napisz do nas maila, a wyślemy Ci gazetę (brado@pluton22.pl) pozdrawiam Brado Pluton22.pl Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 w czynie społecznym poświęciłem pare mb miejsca na dysku i wystawiłem waszą gazetkę w stanie niezmienionym w sieci P2P. Programik EMule (nie wiem czy np Kazzee można ściągnąć - nie znam sie na tym) szukać pod nazwą pluton22. Aktualnie jest dwóch chętnych do ściągnięcia ode mnie. Jakby się komuś to nie podobało to moge usunąć Quote Link to post Share on other sites
Pluton22.pl Posted October 28, 2005 Author Report Share Posted October 28, 2005 Z lekkim opóźnieniem ale już jest! Kolejny numer do ściągnięcia na www.pluton22.pl. miłej lektury Pluton22.pl Quote Link to post Share on other sites
Andrzej25 Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Mam mały problem... ten sam co wcześniej! :( nie wiem dlaczego tak sie może dziac :cry: poprostu gazeta chce mi się otwierać w stronie i chćbym nie wiem jak chciał to się nie otworzy. Proszę o pomoc... Quote Link to post Share on other sites
Bitter Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Może to być kwestia łącza. W pewnym momencie może się na serwerze pojawiać timeout i połączenie zostaje zerwane (zbyt długi czas oczekiwania na odpowiedź). W tej chwili dodałem jeszcze link z Plutonem w pliku zip do pobrania (zapewne uruchomi się domyślny program do ściągania plików). Może to rozwiązanie lepiej się sprawdzi w takich przypadkach. W razie problemów piszcie na poczta@pluton22.pl lub bitter@pluton22.pl. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted November 1, 2005 Report Share Posted November 1, 2005 No to jedziemy. Wstepniak - cos tutyl pofrunal do gory, wyrownac ze zdjeciem jakos bo dziwnie wyglada. Dalej macie problemy ze swiatlem miedzy lamami, szczegolnie przy wklejaniu fot. Na 3 stronie ktos podczas lamania sie oparl lokciem o klawiature chyba ;) Dalej - szkoly pewni esa rozne ale mnie uczono, ze zdjecie podpis musi miec. Na str. 4 mamy male kuriozum, dwie foty nie podpisane a dwie podpisane ale na zdjeciu. Chaos totalny, ja wiem, ze upierdliwe sa podpisy pod zdjeciami bo sam robilem ale kurde no... ;) str. 5- mniejsze czcionki przy podpisach. Margines by sie przydal przy takich ogromnych swiatlach w poziomie. No i ogolnie styl [pracujecie ze stylami prawda? :mrgreen:] podpisow dopracowac. Foty nierowne, moze tylko o pixel czy dwa ale mi przywalilo po galach mocno ;) str.6 rany boskie jak foty cappuccia dajecie to jakis pixel na twarz albo ostrzezenie!! :mrgreen: No i ogolnie to widze rownianie tekstu do siatki czasem "nie nei wcisnelo" ;) ale ja rozumiem ;) Ostatnia strona - ramka prawie bez swiatla, nieladnie... Mozna by bylo z tego zrobic ramke z tlem koloru jakiegos sepiowego ale czytelnego, by pasowalo do ogolu. Tyle na razie bo mi sie spac chce ;) EDIT: ale tak ogolnie to cala reszta jest tiptop. Na dachu swiata super. I w ogole zorientowalem sie, ze najebalem w tym poscie tyle emotek, ze szok, samego siebie nie poznaje, uroki pisani aposta przez 30 minut :> Quote Link to post Share on other sites
Gąsiorro Posted November 2, 2005 Report Share Posted November 2, 2005 Uwagi do wiadomości przyjmujem i dziękujem. Przekażę naczelnemu, bo pewnie śpi... a ja siedzę jeszcze... :luzik: i popijam balsam pomorski (jak się to napisze małymi to nie będzie reklama, co?). :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pluton22.pl Posted November 18, 2005 Author Report Share Posted November 18, 2005 Witamy, Krótki komunikat dla zainteresowanych: Z uwagi na to, że najnowszy numer Plutonu będzie numerem podwójnym (listopad - grudzień 2005), jego wydanie planujemy na 10 grudnia. Z pozdrowieniami Redakcja www.pluton22.pl Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts