Kodeks Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 (edited) Hej jestem tutaj nowy ale mam dwa pytania. 1.To jaką snajperke polecacie? 2.Jak Już snajperke polecicie to czy tą snajpe da się ztuningować? Wszystko ogółem niech się zmieści do 1200 lub 200zł wyżej. Myślałem nad http://gunfire.pl/product-pol-1152199640-Replika-karabinu-snajperskiego-SW04-ARMY-z-luneta-i-dwojnogiem-czarna.html http://gunfire.pl/product-pol-1152197840-Replika-karabinu-snajperskiego-MB12D-z-luneta-i-dwojnogiem-.html Edited August 6, 2016 by Kodeks Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Polecamy tematy przyklejone z tego działu. Bez tego ani rusz. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 1200zł nie wystarczy nawet na porządną bazę pod snajperkę Starczy. VSR Tokyo Marui 999zł/VSR G-Spec Tokyo Marui 1199zł. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Wakacje... ile to jeszcze tematów z cyklu "Jakie AWP do xxx zł?" nas czeka? Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 7, 2016 Report Share Posted August 7, 2016 (edited) Tutaj mamy to za 180 dolców (około 650 zł), ale tuning kosztuje 2k, plus trzeba jeszcze doliczyć koszty lunety oraz dostawa z USA nie jest zbyt tania : http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Sniper_Rifles_Tokyo_Marui_Tokyo_Marui_VSR_10_Pro_Sniper_Version.htm Edited August 7, 2016 by V4RCH1AK Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted August 7, 2016 Report Share Posted August 7, 2016 (edited) 1200 na snajperke? Nie problem, tylko trzeba mieć szczeście i troche poszukać Kolega złożył sobie całą snajpere w tej kwocie. Swd a&k 330zl Preca promyka 590(z naszego komisu) 250zl Komora airsoft pro 120zl Guma systema 36zl Sprezyna m175 element 15zl Jaskólka 40zl Luneta 4x32 nie pamintom firmy, ale ja mu ją sprzedałem 70zl Smary mu użyczyłem Do tego dokupił sobie mid capa i pake kulek. Szczęście polegało na tym ze trafił chińską replike która od nowości była szczelna jak strzykawka. Dziala juz 2 lata i strzela wyśmienicie, po drodze tylko zmienił lunete bo trafiła mu sie okazja. Strzela celnie i daleko. Ceny w przypadku tych droższych rzeczy mogą sie różnić o +-20zl bo mogę nie pamiętać, bo było to dawno Da się :) Edited August 7, 2016 by KaXardas Quote Link to post Share on other sites
Wiosło Posted August 7, 2016 Report Share Posted August 7, 2016 (edited) Albo można poskładać SWD tak jak Mendi. Full custom i cirka 6 koła za snajperkę. Edited August 7, 2016 by Wiosło Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 7, 2016 Report Share Posted August 7, 2016 Ja polecam - SWD (Atoz leci na komisie za 500zł, zrobisz go za ok. 800-900zł (liczę z lufą PDI). - Bar-10 jg - tuning wyjdzie 1000zł z precką PDI i gumą km-head. Tak do 470-80fps na 0,4g przy M150 guardera. Sam niedługo będę sprzedawał, bo wkładam siano w M14 G&G. - L96 - to co wyżej + 200zł. Do tego optyka za ok. 300zł (DOC). W barze i SWD masz przyrządy mechaniczne, które choć dość bidne to pozwalają na bezproblemowe strzelanie. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 8, 2016 Report Share Posted August 8, 2016 Jest jedna rzecz którą pominęliście, a kupić jej nie można: Doświadczenie. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 9, 2016 Report Share Posted August 9, 2016 Jest jedna rzecz którą pominęliście, a kupić jej nie można: Doświadczenie. Oczywiście, że można. Kup szajs, sprzedaj za bezcen - wyciągnij wnioski: powtarzaj w miarę potrzeby ;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 9, 2016 Report Share Posted August 9, 2016 (edited) Rzeczową odpowiedź dał ci mikadorus i ja się pod tym również podpiszę. Generalnie jest jeszcze jeden aspekt: jak znosisz porażki. Jeśli nie będziesz się wkurzał, że ciągle lądujesz na respie a za to sam w ciągu kilkugodzinnej strzelanki trafisz powiedzmy 5 razy a tylko 2 osoby przyznają się do trafienia, to kupuj snajperkę. Jeśli jesteś przygotowany na zwiększony wysiłek fizyczny (długie ciężkie wiosło) to kupuj snajperkę. Jeśli stać cię na drogie ciężkie kulki, które czasem się okazuje, że większość trzeba wyrzucić do kosza, kupuj snajperkę. Jeśli lubisz dłubać w sprzęcie aby sporym nakładem czasu i pieniędzy robić poprawki, które poprawią osiągi choćby o 1%, kupuj snajperkę. Jeśli stać cię na zakup dodatkowej repliki bocznej i najlepiej również dodatkowego aeg-a, kupuj snajperkę. Jeśli lubisz leżeć w błocie, podczas gdy inni walą seriami stojąc, kupuj snajperkę. Jeśli umiesz czytać i szukać na forach nie tylko polskich, to bez podpowiedzi innych będziesz wiedział czy chcesz snajperkę, jaką kupić i co do niej wsadzić. Edited August 9, 2016 by mareq Quote Link to post Share on other sites
Wałbrzych Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Ale bełkot... Kodeks, pisze tego posta spacjalnie dla Ciebie hehe. Zaczynałem od snajpy i mam ją do dziś. Na szczęście nie zaczynałem od pytania na forum :). Na respie będziesz lądował tak często jak często dasz się trafić. Raczej przeciętna częstotliwość. Wysiłek fizyczny: VSR real shock z lunetą waży 2700g (zważyłem). M16A4 (G&P)bez żadnych akcesoriów waży 3100g (dane za specshopem). To jak? Kulki: drogie i ciężkie, trudno o porządne. Tylko zużycie kulek na rok liczymy w setkach kulek a nie tysiącach. Kupno paczki dobrych kulek do snajperki i odsianie z nich połowy uszkodzonych daje rocznie mniejszy koszt niż regularne zakupy kulek 0,25g G&G. Dłubanie w sprzęcie: raz postawiona replika (mówię o tej którą mam bo nie wiem jak inne) to sprzęt który trzeba wyczyścić raz-dwa razy w roku. Do tego ogranicza się obsługa i poprawki (haha jakie poprawki?). Oczywiście jak najpierw w to zainwestujemy tzn w tunning. Dodatkowe repliki: mam i zazwyczaj nie zabieram ze sobą a jak zabieram to zwykle sie nie przydają (boczna) lub przydają się sporadycznie (PM). Do lasu, terenów zielonych nie biorę. Jak na terenie mamy budynki/gęste zarośla to czasami zabieram. Lezeć w błocie? Z pozycji leżącej prawie się nie snajpi, przynajmniej tak mi wynika z doświadczenia bo jest za nisko i przeszkadza trawka czy inne rośliny. To nie broń palna gdzie sobie strzelimy przez dolinę, mając przed sobą pusta przestrzeń. Tu strzelimy na 80m więc nie ma co liczyć zwykle na to, ze uda się z leżącej. zdecydowana większość to strzały klęcząc lub stojąc. Kodeks, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak faktycznie wyglada snajpienie w asg, przypuszczam, ze nie. Nie wiem czy masz kasę na sjaperkę, tez przypuszczam ze nie. Ale jak chcesz kierowac sie radami takimi jak powyzej to badz ostrozny i sceptyczny. Bo jedyne co tu sie sensowne pojawilo to o tym, zeby nie kupic szajsu bo to boli po portfelu bardziej niz zakup czegos solidnego. Ogarnijcie sie ludzie i przestancie mitologizowac snajpy w asg. Quote Link to post Share on other sites
Charlie_ Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 (edited) Ja polecam - SWD (Atoz leci na komisie za 500zł, zrobisz go za ok. 800-900zł (liczę z lufą PDI). - Bar-10 jg - tuning wyjdzie 1000zł z precką PDI Mam pytanie. Gdzie kupie PDI dlugosci powyzej 500 mm zeby z reszta tuningu zamknac sie w 900 pln. W uzywkach chyba sie PDI nie pojawilo od 8 mscy a chetnie bym sobie zanabyl. Edited August 10, 2016 by Charlie_ Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Ja akurat pisałem na podstawie własnych doświadczeń. Nie lubię teoretyzować. Mam snajpę, która z lunetą i bipodem waży 6kg do tego kilka kilo dodatkowego szpeju. Kulek zużywam sporo. Czasem do 1000 miesięcznie. Większośc to strzelania próbne po poprawkach. Na samych strzelankach to z 500 rocznie. Już nieraz po kupieniu paczki kulek kupowałem kolejne, na zapas, bo te się dobrze spisywały a po miesiącu się okazywało, że cały zapas nadaje się do śmietnika, bo spuchły. Ja przynajmniej co 2 tygodnie coś koryguję w swoich replikach. Z pozycji leżącej strzelam w conajmniej 60% przypadków. Czołgania też się nie boję. Może jestem dziwakiem ale mnie rajcują trafienia na granicy zasięgu (80-90m). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts