Miszak Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Jako, że nie ma tematu, a jestem (nie)szczęśliwym właścicielem skrobnę coś o samej replice. Z zewnątrz- cud, miód i orzeszki. Spasowanie- moim zdaniem na poziomie Scara VFC- nic się nie trzęsie, nie telepie. Cała replika jest zwarta i wykonana z solidnego metalu i absu. Fajnym bajerem są tłoczone oznaczenia z Czeskiej Zbrojeniówki :icon_smile: I tyle jeśli chodzi o plusy "prosto z pudła". Jeśli chodzi wnętrze, kupując replikę kosztującą grubo ponad kafla można się spodziewać choćby umiarkowanie dobrych części. Rozbebeszywszy mojego "Krecika" złapałem się za głowę. Okablowanie przypomina druty z cm.028, czerwony plastikowy tłok z jednym metalowym zębem też zaufania nie wzbudza, silnik ma tak "potężne" magnesy, że można nim wirować wokół zwykłej zapalniczki BIC'a, a ta niewzruszona jego zalotami będzie leżeć spokojnie. Spring jest nadnaturalnie długi (1,5 raza zwykły) i daje 390 fps, co ciekawe krótsza sprężyna m130 dała w miarę stabilne 447 fps. Lufa wygląda na zwykłą castorurkę, bez koronki nawet :icon_smile: Po wymianie sprężyny na kulkach 0.3 (nie miałem innych:) i stockowej lufie zasięg, który pozwalał na trafienie w sylwetkę to okolice 60 metrów. O ile na singlu bbsy leciały z względną powtarzalnością, o tyle na serii leciały w losowych kierunkach jak ludzie na promocjach w Media Markt'cie. Po paru zabiegach zewnętrznych replika prezentuje się następująco: Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted September 2, 2016 Author Report Share Posted September 2, 2016 Ad. 1 Nie mam zielonego pojęcia, górne body reaguje na magnes, tyle powiem :) Ad. 2 Silnik krótki, noname gorszy niż stock cymy, porównałbym go do tego co jest w mp5k Ad. 3 Zęby są z logiem KA (King arms?) Ad. 4 Mag to lowcap od TM, stockowy hicap nadaje się do tarcia chrzanu, trzeba podkręcać go po 10 kulkach i grzechocze niemiłosiernie. Quote Link to post Share on other sites
Cebus Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 Czyli trzeba poczekać na modyfikacje producenta jak to było ze Scorpionem :) Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted September 7, 2016 Author Report Share Posted September 7, 2016 Mały update - nie jest tak źle jak opisałem w pierwszym poście :) Po wymianie silnika na neodym, kable okazały się brzydkim kaczątkiem. Może i wyglądają jak druty, ale imponują przepustowością- 2500 kulek wystrzelonych(z czego 2/3 na singlu) zjadło 340 maH z baterii, więc wynik bardzo przyzwoity. Wstawiłem również Steelbulla 455mm i na skupienie/zasięg nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted February 11, 2017 Author Report Share Posted February 11, 2017 Ktoś widział w Polsce magwelle na stanagi ? Szukam szukam i znaleźć nie moge :( Pisałem do Speca, ale oni nawet nie zamierzają sprowadzać. Quote Link to post Share on other sites
HarrisonJones Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 W gunfire mają breny to może sprowadziliby i te adaptery na stanagi. Quote Link to post Share on other sites
KoRn-ik Posted March 24, 2017 Report Share Posted March 24, 2017 Czy da się tam wepchnąć standardowy GB v3? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 24, 2017 Report Share Posted March 24, 2017 Nie żeby standardowy V.3 już tam był... Quote Link to post Share on other sites
SamboR Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 Uszanowanko. Czy ktoś sprawdzał których firm magazynki od G36 podchodzą do Brena? Quote Link to post Share on other sites
UnTiTleD Posted August 12, 2017 Report Share Posted August 12, 2017 I jak z Brenem? Poprawili coś? Jest w końcu dostępny w Polsce magwell na stanagi? Quote Link to post Share on other sites
UnTiTleD Posted September 17, 2017 Report Share Posted September 17, 2017 Jakie baterie używacie? Mógłby ktoś podesłać link do takiej, która by pasowała? Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 W asgshop Bren za 1189 pln. Czyżby zbliżała się v2 czy też ten sklep akurat rozsądnie wycenia ze względu na kurs USD /pln? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
COR3 Posted December 28, 2020 Report Share Posted December 28, 2020 Cześć, czy ktoś z was próbował montować jakąś inną komorę hop up, np. z auga czy g36 ? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć komory cnc, lub po prostu nikt nie produkuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts