cwaniak82 Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Szukam bazy do stworzenia DMR max do 450fps, najlepiej jak by to było z rodziny G36,ewentualnie e-Mka Budżet ??? jak najniższy, bo będzie sporadycznie używana. Chodzi o goła replike, bez batki, lunety, magow i itp. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 M16, a z giet SL9 JG. Quote Link to post Share on other sites
bialystok82 Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 A nie lepszy byłby od Ares-a Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 Chciał jak najtańszy. Quote Link to post Share on other sites
bialystok82 Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 Tak, tylko żeby replika zaliczala się do pierwszej klasy, a nie do 2 czy 3 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 Akurat JG taniej stuningować niż Aresa. Ares ładniejszy, ale nie ma SLek, jak już to G36 z wbudowaną lunetą w wersji "bagieta". Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 (edited) No to trzeba było pisać. Nadal jednak nie podałeś budżetu, a to jest to bardzo istotna rzecz, jeżeli budujesz replikę, która może pochłonąć spore fundusze. Właśnie mam klienta, który twierdzi, że te 1300, które wydał (na san tuning of kors) do tej pory, to taka ok cena :icon_razz: Edited September 13, 2016 by EndeBeats Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 1300 na tjuning. Hehe. Jak połowa mojego GB. :x Dobry dzik skoro go portfel nie zabolał. :D A w temacie to podaj ilość groszy polskich które chcesz wydać, wtedy będziemy w stanie coś rozpisać. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Tłok, jego głowica, zębatki, stalowe łożyska 8mm double oil groove, stalowy przerywacz, zębatki 32:1, lufa, szkielet CNC, komora, gumka i to chyba na razie tyle :D Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Zęby 32? Co tam za zwijas siedzi? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 SP160 LCT. Quote Link to post Share on other sites
bialystok82 Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 Ile kasy??? Jak najmniej oczywiście !!! Obecnie mam aresa g36 ale chce go zostawić na CQB i szukam dobrej repliki na DMR. Tak się składa że nie może mieć więcej niż 450fps Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 450FPS i DMR to raczej się wyklucza. Ja w szturmie mam 445FPS i to tylko z uwagi na limity (do 450 auto). :P Jak najmniej czyli ile? Konkrety. Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 (edited) Tak jak powiedział kolega wyżej, 450 FPS i karabin wyborowy mija się z celem. Skoro ma to być DMRka, to znaczy, że chcesz strzelać ze sporej odległości, ergo kulka musi lecieć szybko, aby przeciwnik nie miał czasu na schowanie się za drzewem po usłyszeniu dźwięku silnika. Dźwięk w powietrzu rozchodzi się w prędkością ok. 300 m/s, więc moim zdaniem powinieneś celować przynajmniej w 155-160 m/s (ok. 525 FPS). Potrzebujesz również lufy precyzyjnej klasy prometheusa - skoro masz strzelać na single, musisz mieć świetne skupienie. Budowanie DMRki na półśrodkach to bardzo zła decyzja, ponieważ nie będzie to strzelać na tyle dobrze na singlu, aby móc to mianem DMRki określić. Rozwali cię byle gracz z lekko podkręconym szturmiakiem. Przemyśl jeszcze raz, czy na pewno chcesz się w to bawić. DMRki są o tyle śliskim tematem, że wszystko musi się w nich idealnie zgrać, aby strzelały "w punkt". Body nie może być grzechotką, ponieważ musi trzymać osiowość (a body pierwszej klasy swoje kosztuje). Części wew. muszą być wytrzymałe, aby uciągnąć springi pokroju SP140-SP150. Lufa nie może być tania, bo ze względu na używanie trybu semi musisz trafiać pierwszą, drugą lub trzecią kulką albo narażasz siebie i innych wokół siebie na ogień odwetowy nieprzyjaciela. To wszystko kosztuje, więc niestety twoje kryterium "jak najtaniej" nie może zostać spełnione, a ja osobiście chcę ochronić Ciebie przed brnięciem w półśrodki i wydawaniem kasy na projekt, który ostatecznie porzucisz ze względu na niezadowolenie z osiągów. Edited September 19, 2016 by ZłyDuch Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 No.. z tą słyszalnością dźwięku to pojechałeś. Po pierwsze spróbuj po jednym strzale zlokalizować strzelca powiedzmy z 40m. Podoba mi się twoje szybkie obliczenie w głowie FPS na podstawie prędkości dźwięku. Zapomniałeś o oporze aerodynamicznym kulki? Dlaczego strzelając np. z 600fps, kulka dolatuje do 100m nie po 0,5s ale po około 2? FPS mierzysz na wylocie lufy, gdzie w zaokrągleniu masz prędkość maksymalną, potem z każdą chwilą prędkość spada. Quote Link to post Share on other sites
bialystok82 Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 Tak Ojcowie, ale nie jestem w PL, tylko zza granicą. Tu jest trochę inaczej z fps, szturmiak, boczniak max 360 fps, snajperka samopowtarzalna max 450+ (10)fps, snajperka pojedyncza 500fps. I to jest sprawdzane na każdym ewencie, wiec wyżej ch... nie podskoczysz. A nawet jak dojdzie mi10m zasięgu to będzie bajka, teraz na aresie mam zwijasa M110 i 355-360 fps Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 A nie możesz sobie do tej g36 mocniejszej sprężynki włożyć, a resztę kasy wydać na lux preckę, silnik, lunetę itp? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 20, 2016 Report Share Posted September 20, 2016 A nie możesz sobie do tej g36 mocniejszej sprężynki włożyć, a resztę kasy wydać na lux preckę, silnik, lunetę itp? Quote Link to post Share on other sites
bialystok82 Posted September 20, 2016 Report Share Posted September 20, 2016 Nie, bo to jest szturmiak i tak ma zostać. Czy w 1600zl wyrobię się z replika i podkręcaniem jej do 450fps chodzi mi o SL9 Nie, bo to jest szturmiak i tak ma zostać. Czy w 1600zl wyrobię się z replika i podkręcaniem jej do 450fps chodzi mi o SL9 Znalazłem slek na allegro, hm.. warta jest 900zl. Ciekawe jak stan jej http://allegro.pl/asg-replika-snajperka-ares-g36-sl9-i6495156096.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts