Kompas_BP Posted October 4, 2016 Report Share Posted October 4, 2016 Link do profilu sprzedawcy http://wmasg.pl/pl/profil/show/126584 Sprawa wygląda tak. Zakupiłem u ww użytkownika lufę precyzyjną dnia 20.09.2016r Jako że jestem osobą podejrzliwą i nieufną (życie mnie tego nauczyło) poprosiłem o sfinalizowanie transakcji przez portal allegro. Użytkownik wystawił ofertę więc kupiłem (20.09.2016r) i do dzisiaj (04.10.2016r) paczki nie otrzymałem. Kilkukrotnie prosiłem o podanie nr nadania lecz się go nie doczekałem. Z dniem dzisiejszym założyłem również spór na portalu aukcyjnym. BROŃ BOŻE NIE OSĄDZAM TEGO UŻYTKOWNIKA I NIE MÓWIĘ ŻE JEST OSZUSTEM !!!! ALE DO CZASU ROZWIĄZANIA SPORU RADZIŁBYM SIĘ WSTRZYMAĆ OD DOKONYWANIA U NIEGO ZAKUPÓW. Pozdrawiam Kompas_BP Quote Link to post Share on other sites
naresss Posted October 4, 2016 Report Share Posted October 4, 2016 (edited) Witam, wspomniałem chyba, że lufa gdzieś pojechała sam nie wiem gdzie, w Sobotę miała być w Ostrołęce, co się okazało, to tam jej nie było.Niestety mam głupi zwyczaj wyrzucania wszystkich papierków, tak też zrobiłem, z potwierdzeniem, leży gdzieś ale nie wiem gdzie. Sprzedałem, ją myślę, że za symboliczną kwotę, ale żeby pokazać koledze, że absolutnie oszustem nie jestem.. Czekam na lufę, dzwoniłem do poczty i tak się umówiliśmy aby mi ją odrzucili. Szanownego kolegę proszę o nr konta abym mógł oddać pieniądze a lufę (jeżeli jej na poczcie nie pogięli wyślę za darmo) ZA PRZESYŁKĘ TEŻ ZAPŁACĘ. Niestety przez problemy ze zdrowiem muszę trochę odpuszczać inne sprawy, no ale myślę, że zdrowie jest ważniejsze niż lufa za 50 zł. Pozdrawiam Edited October 4, 2016 by naresss Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 (...)dzwoniłem do poczty i tak się umówiliśmy aby mi ją odrzucili. (...) Zapewne więc znasz numer przesyłki. Wrzuć go tutaj (w rejestrze zdarzeń nie ma danych osobowych) żeby można było uwiarygodnić twoje "zeznania". Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 Przy zawieraniu umowy kupna sprzedaży najważniejsza jest lufa za 50zł. Skoro poczta znalazła paczkę to mają jej numer nadania, wrzuć go tutaj, bo do tego czasu wypowiedź jest typowa dla osoby skorej do bliższego zapoznania się z KK. Quote Link to post Share on other sites
naresss Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 (edited) Kodeksem Karnym powiadasz heh? Paczka dziś do mnie wróciła więc nie widzę powodów abym uwiarygadniał to co mówię.. Czekam nadal na nr konta kolegi abym mógł zwrócić pieniądze, oczywiście za wysyłkę też oddam mimo, że nie ja zawiniłem. No i tak jak mówiłem ponownie nadam lufę. Edited October 5, 2016 by naresss Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 To dawaj numer tej paczki, cwaniaku. Sprawdzimy czy była rzeczywiście nadana. Co? Kartonik już wyrzuciłeś i nie możesz numerku z paczki odczytać? A może wysłałeś lufę przesyłką nierejestrowaną? Quote Link to post Share on other sites
naresss Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 (edited) Nie po prostu nie mam obowiązku i tym bardziej ochoty tego Ci podawać, bo tak mi się podoba wiesz... Napisałem wszystko bardzo jasno i czytelnie jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to rozumiem, a i nie zadawaj pytań aby zdanie później na nie odpowiadać :P. Kończę te wywody bo mam ważniejsze sprawy na głowie i czekam na odzew od kupującego. Edited October 5, 2016 by naresss Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Koleś co wali ściemę hahahaha xD Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Naresss wiesz, że wystawiasz sobie laurkę i zapewne nie raz trafi się ktoś, kto pod twoim ogłoszeniem da link do tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Raczej już nikt nic od niego nie kupi tutaj. Bo koleś ewidentnie próbował zapoznać się z KK. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted October 8, 2016 Report Share Posted October 8, 2016 @naresss Może napisałeś wszystko jasno, może, bo to też jest dyskusyjne. Lewis Carroll też dość jasno opisał przygody Alicji w krainie czarów. Co nie oznacza, że jest to prawdą. Również nic nie musisz. Ale nikt też nie musi Ci wierzyć. Ani w przyszłości kupić czegokolwiek od Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Kompas_BP Posted October 8, 2016 Author Report Share Posted October 8, 2016 (edited) Użytkownik Naresss wyraził chęć zwrotu pieniędzy. Dam znać jak rozwinie się sytuacja. Pieniążki dostałem z powrotem na konto. Dziękuję za interwencję [edit] Zamykam K2 Edited November 11, 2016 by szmerglu Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 22, 2016 Report Share Posted October 22, 2016 Otrzymałeś lufę? Bo zarzekał się, że ją nada ponownie. Quote Link to post Share on other sites
Kompas_BP Posted November 11, 2016 Author Report Share Posted November 11, 2016 Otrzymałeś lufę? Bo zarzekał się, że ją nada ponownie. lufy nie otrzymałem ale na szczęście zwrócił pieniądze Quote Link to post Share on other sites
ChvasciuPL Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Kolejne przygody z użytkownikiem naresss. Zakupiłem od niego a przynajmniej zapłaciłem za szybkoładowarkę do łusek rewolwerowych za śmieszne pieniądze natomiast dostałem tą taką lipną szybkoładowarkę w kształcie magazynka m4. Naresss gdy napisałem że dostałem lipe klepnął się w pierś i powiedział że jest za granicą i po powrocie nada paczkę. Zgodziłem się gdyż kwota oscylowała w granicach 15-20 zł. Nadszedł dzień w którym miał wrócić więc napisałem okazało się że sprawy się skomplikowały i wraca dopiero bodajże w połowie maja uznałem że nie jest to problem i cierpliwie czekałem gdy wybił dzień który miał rozwiać czarne chmury nad sprawą szybkoładowarki i uszczęśliwić mojego dana wessona napisałem do owego waszmościa który przybył do pięknej krainy mlekiem i miodem płynącej. Dzień po wysłaniu wiadomości dostałem odpowiedź że paczka zostanie nadana i przeprosiny że dopiero następnego dnia odpisuje ale podróż była męcząca. Ciężko się nie zgodzić czasem ludzi męczy wyjazd do supermarketu a co dopiero kilka albo kilkanaście godzin jazdy no ale wracając do sedna okazało się a przynajmniej taką info dostałem że paczka została nadana w formie listu ekonomicznego (nie monitorowana) co prawda troszkę lipa pomyślałem bo będzie ze 2 tyg szło albo i dłużej jak zgubią ha i w tym miejscu wypowiedziałem słowo klucz które stało się zaklęciem i spowodowało że tak się stało ufając że paczka została wgl wysłana. Niestety do dziś nie doszła Naresss pisał czy już jest bo jak nie to pojedzie na pocztę się kłucić. Sprawdzałem przez kilka dni czy nie ma awizo pytałem na poczcie i nic. Zmieniło się jedynie to że od dłuższej chwili nie dostałem od niego już odpowiedzi. Straciłem nadzieję że coś się w tej sprawie ruszy nie wiem kogo winić piszę to jedynie w formie przestrogi bo widocznie ten człowiek ma niebywałego pecha i jego paczki poczta uwielbia gubić. Quote Link to post Share on other sites
ChvasciuPL Posted November 13, 2017 Report Share Posted November 13, 2017 Nie wiem czy gość jeszcze się odzywa do kogoś ale do dziś nie dostałem paczki to tak pisze aktualizujac info Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 13, 2017 Report Share Posted November 13, 2017 Podjąłeś jakieś inne działania poza pisaniem do niego i założeniem wątku? Quote Link to post Share on other sites
-Jakub- Posted June 29, 2018 Report Share Posted June 29, 2018 Witam W ramach sprostowania sytuacji. Kupiłem od użytkownika: "naresss" replikę m4. Chwilę zajęło wysłanie, ale replika doszła, wszystko się zgadza i jest tak jak być powinno. Kolega ten zdaje się być uczciwy. Może nie miał szczęścia wcześniej ale teraz jest OK. Pozdrawiam Kuba Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts