Bober00 Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Cześć, rozglądam się za pasem z comfortpadem i 2ma rzędami MOLLE, który mógłbym nosić w szlufkach spodni...Jest taka konstrukcja? Wymagałoby to przerw, które można by przepleść ze szlufkami... Normalnie noszę pas główny 50mm w spodniach, zamiast zwykłego paska do spodni, na to kabura, ładownica, kajdany, etc. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Zastosowanie ASG czy służba? Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 11, 2016 Author Report Share Posted October 11, 2016 (edited) Hmm, w sumie i to i to może być Edited October 11, 2016 by Bober00 Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Zerknij na pas produkcji Ronin. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Pas Low Pro od Red River powinien spełnić Twoje wymagania. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 16, 2016 Author Report Share Posted October 16, 2016 Zerknij na pas produkcji Ronin. o którym dokładnie mówisz? http://www.ronin.net.pl/pl/c/Pasy-do-spodni/58 tu znalazłem zwykłe pasy, a szukam czegoś z systemem MOLLE, o ile istnieje Pas Low Pro od Red River powinien spełnić Twoje wymagania. https://jarmix-militaria.pl/pasy-taktyczne/redriver-pas-cqb-cb rozumiem, że to ten sam o którym mówisz. dzięki za info, wygląda ciekawie Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted October 17, 2016 Report Share Posted October 17, 2016 To co wkleiłeś to pas CQB ale on nie spełnia Twoich założeń czyli nie jest połączony z pasem do spodni. Natomiast jest bardzo fajny, wygodny i pojemny. Mnie chodzi o to: jest to kopia/modyfikacja tego: https://cryeprecision.com/ProductDetail/mrbbb102lg0_modular-riggers-belt-mrb Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 17, 2016 Author Report Share Posted October 17, 2016 Nie mogłem go nigdzie znaleźć :/ Byłem pewien, że dałeś tamtego ze względu na to, że dobrze trzyma się bioder o co mi głównie chodzi. Nie lubię jak mi pas jeździ i szpej się przesuwa. Dzięki Punisher!! :) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted October 17, 2016 Report Share Posted October 17, 2016 Bober, ten ronin ;) http://www.ronintactics.com/store/c12/Belts.html Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted October 17, 2016 Report Share Posted October 17, 2016 Fajny ten pasek, ale powiedz, gdzie go w Polsce i za ile można kupić? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 17, 2016 Report Share Posted October 17, 2016 Z jedną taśmą molle robił mi bayonet pas, w przypadku ronina sugeruję zamówić kopię u bayoneta lub ściągać ale nie licz, że zapłacisz mniej jak 250zł za komplet pasów u bayoneta, Ronin to minimum i tak 500zł. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted October 17, 2016 Report Share Posted October 17, 2016 250 zł jest do przeżycia, 500 zł za pas to już gorzej. Pytanie tylko czy Bayonet podejmie się tego, a i jedna taśma MOLLE/PALS mi nie pasuje bo to nie jest to samo - już bardziej stabilnie wychodzi przełożyć ładownicę przez pas grubości 5 cm. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 17, 2016 Author Report Share Posted October 17, 2016 Bober, ten ronin :icon_wink: http://www.ronintact.../c12/Belts.html aaaa...ten ronin... :) słabo znam internety :/ dzięki!! Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 18, 2016 Report Share Posted October 18, 2016 Powiem tak, używam pasa bayonet a raczej dwóch jeden chyba półsztywny a drugi 3 liniowy już nie pamiętam dokładnie jak zamawiałem ale noszone razem i połączone rzepem. Pas zewnętrzny mniej więcej do połowy ma jeden wiersz taśmy 25 jest to najtańsza opcja osobiście dzisiaj pewnie bym zamówił od wewnętrznej strony tego pasa jeden wiersz ale nie 25 a 45-50mm z naszytym rzepem, plus do tego dedykowane ładownice molle z opcją pas50 lub 25 poprzez dodanie z ich tyłu dodatkowego wiersza taśmy 25mm. Jednak szczerze nie chciałbym znać ceny takiego zestawu. Aktualnie na pasie przenoszę: 1x ładownica na magazynek glocka od miwo (clips malice bo zwykła taśma jest za miękka) 1x ładownica shingle od miwo do maga gazowego od provina tutaj bez malice i jest dobrze 1x ładownica na granat dymny/tornado impact 1x wolna komórka scyzoryk składany w ładownicy z wykorzystaniem całkiem fajnej klamry 1x zrzut a po mojej prawej stronie glock w kaburze fobusa i nad tyłkiem butla 13ci hp z reduktorem mancrafta do tego samego glocka. Jest stabilnie i ok. Może bym kiedyś zmienił pojedynczą ładownicę na glocka na podwójną o ile będę bogaty. Pamiętajcie takie połączenie to pasy pod minimum, dla kogoś kto biega w kamizelce a nie zastąpienie dużych pasów z molle piankami itp. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted October 19, 2016 Report Share Posted October 19, 2016 (edited) Pas wewnętrzny pół-sztywny podszyty rzepem i zewnętrzny Thirdline z naszytym odcinkiem taśmy 25mm w standardzie molle. Siedzi wszystko sztywno wbrew pozorom jakie sprawa pojedyncza taśma. Ewentualnie - zawsze można kupić panel od DA :icon_wink: Natomiast co do pasa Ronina. Trzeba uderzyć do pawelca, bo je robił. Chociaż podobno dał sobie spokój z szyciem. Edited October 19, 2016 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 19, 2016 Report Share Posted October 19, 2016 A taki wynalazek widzieliście? :D http://www.miwomilitary.pl/?p=8.1665.PAS-%27GARDA%27-z-comfort-padem.F-26.MIWO-MILITARY Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted October 19, 2016 Report Share Posted October 19, 2016 Ciekawy, ale jakoś średnio przekonuje mnie taki sposób przenoszenia broni, a tym bardziej magazynków - jazda autem, siadanie, wstawanie itd. - w końcu ten nabój przyhaczy o coś i wypadnie, a o łapaniu syfu nie wspomnę już. Chociaż koncepcja dość ciekawa to jednak ten comfortpad nieco sprawia, że o "low profile" można zapomnieć. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 19, 2016 Report Share Posted October 19, 2016 Jest tam chyba wersja bez comfotpada. Podejrzewam, że to pas na strzelnicę - dlatego raczej nie przewiduje dzikich akrobacji ;) Aczkolwiek oglądając zdjęcia zastanawiam się, czy takie noszenie klamki jest po prostu bezpieczne dla użytkownika... Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted October 19, 2016 Report Share Posted October 19, 2016 Pas wewnętrzny pół-sztywny podszyty rzepem i zewnętrzny Thirdline z naszytym odcinkiem taśmy 25mm w standardzie molle. Siedzi wszystko sztywno wbrew pozorom jakie sprawa pojedyncza taśma. Ewentualnie - zawsze można kupić panel od DA :icon_wink: A jakby wszyć to molle od wewnątrz? Ładownice opierały by się o całą szerokość pasa a molle powstrzymywałyby od jeżdżenia w tył i przód. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts