Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pole komercyjne - okulary czy gogle?

Recommended Posts

Jeśli teren jest mały to chyba lepiej postawić na gogle. Nie każde okulary dobrze pasują do każdej twarzy. Powiem więcej: jeśli nastawiasz się na imprezy komercyjne to dorzuć jeszcze maski albo pójdź w stronę masek paintballowych, tylko z pełnym wizjerem a nie siatkowym.

Jaki typ terenu? Jakie limity FPS?

Mimo wszystko, jako właściciel terenu postawiłbym na gogle i hurtem kupował anti-foga. W poprawnie założonych goglach jest o wiele trudniej o jakieś przykre incydenty niż w okularach.

Opcja z maskami to chyba najlepszy pomysł.

Edited by Mixon

Jak na komercyjne to kupić nowe gogle w miarę nie najniższej półki i trzymać je z daleka od antifogów. Spieprzyłem se tak kiedys sprawę, miałem ESSy nówki (nie demobil czy coś) i nie parowały WCALE. Raz mi lekko zaczęły podchodzić mgłą która nawet sama znikała i postanowiłem posmarować antyfogiem. I to był największy błąd- chyba antifog w płynie zeżarł mi antifog fabryczny i teraz MUSZĘ smarować za każdym razem. Przerzuciłem się na okulary też ESSa i trzymam się instrukcji od nowości: czyszczę fabryczną (FABRYCZNĄ) szmatką i nie tykam ich żadną chemią ani np podkoszulkiem. Antifog działa jak działał.

Wniosek: jak kupujesz nowe gogle- trzymaj się zaleceń producenta. Przynajmniej w przypadku ESSów.

Weź pod uwagę:

-Odległości na jakich będzie się odbywało strzelanie.

-Moc replik

-Dozwolone tryby ognia i przeciętne zużycie amunicji

-Możliwość nadzorowania uczestników w trakcie gry

-Stopień odpowiedzialności przeciętnego klienta.

Edited by Karczu