QizmoPL Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Czesc, mam zamiar zbudowac od zera replike broni MSBS, interesuje mnie czy jest mozliwosc uzyskania odrzutu w AEG'u, zatrzymania zamka po ostanim strzale i zablokowanie mozliwosci strzelania na "sucho". Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Niby tak. I niby to robiono. Jest nawet AEG na łuski, ale to jeden przypadek. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 Nie zrobisz tej repliki. Gdybyś chciał, to wiedziałbyś, jak to wszystko ogarnąć. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 Ja mam zamiar zbudować prom kosmiczny. Quote Link to post Share on other sites
QizmoPL Posted October 30, 2016 Author Report Share Posted October 30, 2016 Mama pomysl zeby wsadzic do kilby naboj Co2 ktory mial by generowac odrzut, co do strzelania na sucho jest to dioda ir, ktora sprawdza czy w magzynku sa kulki Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 super. zbuduj prototyp i wróć tutaj :) Quote Link to post Share on other sites
QizmoPL Posted October 30, 2016 Author Report Share Posted October 30, 2016 Kopciks Czy mogl bys podeslac mi ten projekt Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 Nie masz kompletnie pojęcia za co się zabierasz... Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 (edited) Chyba, że ma jakieś 100 tys. $ (to chyba minimum bo to może być jeszcze droższe) i napisze do jakiego G&P albo Tokyo Marui, maj frends aj hew e lotowmany and aj łont MSBSreplika łiz rekoil efekt - du it for mi pliz. Prajz daz not meter. Za jakaś niewyobrażalną kasę pewnie by mu zrobili, w końcu to tylko replika istniejącej rzeczy, a dobry inżynier nie takie cuda wykręci na maszynie CNC albo drukarce 3D. Tylko po co? :icon_smile: Edited October 30, 2016 by GuloGulo Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 Masz link do repliki, projektu to ci nie wytrzasnę. :icon_biggrin: http://shop.ehobbyas...ml#.WBZiai3hAdU Quote Link to post Share on other sites
QizmoPL Posted October 31, 2016 Author Report Share Posted October 31, 2016 Dzieki za link, mam zamiar przeznaczyc okolo 10tys zlotych na replike, posiadam drukarke 3D i tokarke, ogolnie caly projekt mam zamiar zrobic w CAD, niechodzi mi zeby replika byla na luski zbyt duzo zamieszania Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 31, 2016 Report Share Posted October 31, 2016 Biorąc pod uwagę czas i koszty, to szybciej i taniej wyjdzie zrobić pozwolenie i czekać na ostry samopowtarzalny... Quote Link to post Share on other sites
QizmoPL Posted October 31, 2016 Author Report Share Posted October 31, 2016 Mam pozwolenie, ale nie wypada strzelac do ludzi Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted October 31, 2016 Report Share Posted October 31, 2016 Pozwolenie na co masz? Jak byś wiedział co to jest broń palna i jak działa i jeżeli zadałbyś sobie trochę trudu sprawdzając jak działa AEG (chociażby na YT) to byś nie pisał tutaj głupot. Tym bardziej jeżeli znasz się na projektowaniu w autocadzie to wiesz z czym się wiąże mechanika, automatyka itp. sprawy z nią związane. Jeżeli zadałbyś sobie trochę więcej trudu to wiedziałbyś, że na rynku są repliki, w których nie ma suchych strzałów, działa zaczep zamka (mowa o AEG) itd. I wiedziałbyś, że łatwiej będzie wziąć coś takiego już gotowego i dostosować do tego co chcesz stworzyć. Tutaj raczej mamy do czynienia z marzeniem niż z czymś realnym i do tego jeszcze wszystko chcesz mieć podane na tacy. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted October 31, 2016 Report Share Posted October 31, 2016 (edited) www.utmworldwide.com i można strzelać. Edited October 31, 2016 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 31, 2016 Report Share Posted October 31, 2016 A ja mam dla ciebie alternatywę. Po co pakować się w AEG'a z EBB. Łatwiej będzie może zrobić coś na GBB a i replika będzie realistyczniejsza. "Łucznik" z tego co pamiętam coś kminił przy MSBS w wersji "szkoleniowej/treningowej" czytaj ASG. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts