Foton Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 To będzie pewnie jakościowo to co Koer :) Da się z tego strzelać :) Pamiętaj, że do tego montaż i luneta jeszcze ;) Bez tego raczej nie postrzelasz (maks 50 m i to czasem uda się trafić ;)) Link to post Share on other sites
PrOdEuX Posted November 8, 2016 Author Report Share Posted November 8, 2016 To się załatwi. A dałoby radę wstawić tam m120 lub ew. M125? Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 (edited) Ktoś może mnie oświecić kto jest producentem tego? Wygląda mi to na A&K, a jeżeli tak jest, to wstawisz tam dowolną sprężynę w standardzie AEG. EDIT: Nie było mnie na forum jakoś dwa lata, więc się nie orientuję dokładnie, ale kliknąłem w ten temat przez chwytliwy tytuł, i widzę, że chyba nic się nie zmieniło. Nadal młodzi napaleni na snajperzenie nie potrafią pojąć istoty bycia snajperem w ASG. Nadal szukanie odpowiedzi w starszych tematach przerasta. Ehhh... Edited November 8, 2016 by matheoo41 Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 Ktoś może mnie oświecić kto jest producentem tego? Wygląda mi to na A&K, a jeżeli tak jest, to wstawisz tam dowolną sprężynę w standardzie AEG. To to samo co gunfire sprzedaje. Po prostu gunfire ma swoją markę GFC czy co innego i maruje te ACM jako swoje (a to dokładnie to samo) bo miałem te SWD. Różnice są niewielkie i opisane w tematach o A&K i tym wynalazku. M120 wstawisz... jak chcesz... Link to post Share on other sites
Foton Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 (edited) GFC, ACM, A&K, Koer - to samo :icon_wink: Sprężyna pasuje od aeg, a wymiana banalnie prosta (2 śrubki imbusem odkręcasz i zdejmujesz prowadnicę sprężyny i już na wierzchu). Tutaj masz filmik (swds to praktycznie to samo co swd tyle, że ma składaną kolbę): Edited November 9, 2016 by Foton Link to post Share on other sites
PrOdEuX Posted November 9, 2016 Author Report Share Posted November 9, 2016 (edited) Wiesz matheo, na początku radzili kupić aega. I kupiłem. Ale jak wiadomo nie da się żyć z jedną repliką. Potrzebowałem długiej repliki, a więc dlaczego nie może to być swd? M120 chcę wstawić, bo mi tyle wystarcza. Dam przykład. Mój kolega kupił l96 od ares/asg 360fps z serii proline za ok. 2000zł i okazało się, że strzela ona celnie i daleko na 70m. To po co tuning? Edited November 9, 2016 by PrOdEuX Link to post Share on other sites
Foton Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 (edited) m120 z aeg na pewno wstawisz bo pasują, więc bez problemu - ja chińską zmienię na m170 guardera, ale najpierw ją pomęczę aż się ubije :icon_biggrin: No wiesz - 70 m zasięgu jak na rasową snajperkę to słabo, bo zmodzony aeg ma te 60-70 m zasięgu (ja w rk02 w stocku mam jakieś 53 m na kulkach 0,25, bo mierzyłem i ma to 360-370 fps na 0,2g bo chronowałem na 2 chrono, żeby sprawdzić). Jak Ci to wystarczy to ok i faktycznie tuning tego jest bez sensu (może z wyjątkiem gumki i lufy bo to warto włożyć). Bez montażu i lunetki na 50 m nie postrzelasz zbytnio (nie widać mniejszego celu bo muszka zasłania) i tutaj ten wydatek także jest podstawą zabawy - zwłaszcza jak chcesz nieco dalej strzelać czyli 50-60 m powiedzmy. Na więcej bez mocniejszej sprężyny bym nie liczył, a jak nie potrzeba Ci to taka pseudosnajperka wystarczy. Piszę pseudosnajperka, bo w normalnych warunkach dla typowego snajpera to nie jest snajperka i to nie jest karabinem wyborowym, bo nie ma takich osiągów, a jedynie wygląda jak snajperka swd :icon_biggrin: Chyba temat wyczerpany :icon_biggrin: To ogarnij usztywnienie i stabilizację lufy w replice (jest info w temacie o swd a&k) i będzie git. Problemów z naciąganiem raczej nie będzie, więc rączki nie potrzebujesz i nic się tam nie urwie, bo nie ma się tam co popsuć (o ile dobrze to złożysz po wymianie gumki, lufy i usztywnianiu). P.s. no nie wiem czy 360 fps daje taki zasięg i celność i to w stocku. Po Tokio Marui to może bym się i tego spodziewał ale to nie ta klasa cenowa pewnie :icon_wink: Edited November 9, 2016 by Foton Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 Mój kolega kupił l96 od ares/asg 360fps z serii proline za ok. 2000zł i okazało się, że strzela ona celnie i daleko na 70m. To po co tuning? Dla własnego dobra poczytaj trochę na forum. Polecam temat: "Mierzone zasięgi karabinów wyborowych". Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 (edited) 70m wyciągnąć się da. Mam podwórko tej długości. Ale celność na tym dystansie żadna... serią jeszcze można strzelić. ..kolega bajeruje. Acm to nie a&k. Jest kilka różnic. . Edited November 9, 2016 by mikadorus Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 Dla własnego dobra poczytaj trochę na forum. Polecam temat: "Mierzone zasięgi karabinów wyborowych". +1 Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts