CerberBP Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 Bardzo możliwe, że to dysza. Upewniałeś się, że stara jest takiej samej długości co stock? Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 Nie pamiętam, mam taką: http://azteko.pl/shs-aluminiowa-uszczelniona-dysza-do-m4-p-914.html , a stockowa gdzieś mi przepadła. Prośba...Mógłby ktoś dla mnie zmierzyć stockową dysze? Będę wdzięczny :) Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 Zrób sposobem, włóż coś między komorę a szkielet, ok 1-2mm, jak zacznie podawać to musisz skrócić dyszę. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 (edited) Podłóż dużą podkładkę pomiędzy hu a szkielet jeżeli to to o masz winowajcę. Dzisiaj na strzelaniu przestrzelałem trochę magów wszystkie były midami i na G&G 0,25 Ares: wchodzi fajnie, wychodzi luźno nie klekocze mocno jak stock hicap, podaję bez problemu. Boyi: jak powyżej tylko klekocze trochę mocniej. P magi z azteko za 35zł NIE Beta Project: jak aresa Edited February 23, 2014 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Posprawdzam m.in. sposoby przez Was wymienione, dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
camilo3 Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Długość dyszy w mojej emce to 21,1 mm Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 camilo3, dzięki Ci bardzo. :) Dysza SHSa ma dł. 21,4mm, więc bardzo możliwe, że jest za długa do mojej emki, na dniach zamówię odpowiednią dyszę i dam znać jak z podawaniem kulasów. Quote Link to post Share on other sites
camilo3 Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 (edited) Myślę że te 0,2 - 0,25 mm bez problemu można skorygować papierem ściernym i powinno śmigać . Edited February 26, 2014 by camilo3 Quote Link to post Share on other sites
camilo3 Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Dysza SHS siedzi bardzo ładnie ( dopiero co wstawiona) , jedynie trzeba ją skrócić tak jak pisałem o te 0,25 mm i nie ma problemu z podawaniem. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Dzięki jeszcze raz za szybką odp. Na początek spróbuje pobawić się papierem ściernym. Być może dzięki Tobie zaoszczędzę resztki mojego zdrowia psychicznego :D. Dam znać po wszystkim, pozdro. Quote Link to post Share on other sites
camilo3 Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Polecam pilniczek , możesz szlifować od czoła nie wyciągając GB z body. Quote Link to post Share on other sites
grenade Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Witam, niedawno nabyłem takową replikę -> http://azteko.pl/spe...06-p-7743.html. Chciałbym troszeczkę ją stuningować, a mianowicie: - wymienić lufę stockową na precyzyjną, tutaj pojawia się pytanie, możliwe, że całkiem głupie, na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie zmierzyć długości lufy, ponieważ nie posiadam zestawu imbusów, a chciałbym złożyć dzisiaj zamówienie aby doszło max w piątek, bo jutro nie będę miał na to czasu. Załączę zdjęcia, nie jestem pewien czy to 229mm czy 290mm linki: - http://www.taiwangun...rc?from=listing - http://www.taiwangun...i-229mm-guarder No i zdjęcie z miarą krawiecką O_o: http://zapodaj.net/2628b3d6d8e46.jpg.html Kolejne pytanie, to czy mogę wymienić sprężynę na mocniejszą, jak się nie mylę to aktualnie mam M120, tak aby nie zniszczyło mi gearbox'a? Do tego chciałem wymienić gumkę hop-up. Co jeszcze mógłbym wymienić, bądź co muszę wymienić aby jak na razie te 3 podzespoły działały bez zarzutu? Dziękuję pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 W tej replice lufa ma ok 18cm. Dłuższa może wystawać z tłumika płomienia. Quote Link to post Share on other sites
crecik Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Moze przydata będzie informacja, że zwykła dysza jg do m4 (takie cuś najtańsze) nie do końca się uszczelnia na głowicy cylindra, ale musiałem na coś wymienić, bo oryginalna miała zadziory z plastiku w ok 1/2 długości i haczyła przy ruchu. Ogólnie z sp90 guardera i zestawem cichych głowic ultimate daje ok 325 fps (jak wiadomo ciche głowice trochę zaniżają osiagi, więc chyba jest ok). Podawanie przy rof ok 17k/s bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Jakiej firmy dyszę zamontowałeś? Po wymianie wszystkie kulki podaje? Pytam bo nie chce mi się bawić w piłowanie jej. Zamontowałem podwójnie uszczelnioną dyszę Core z tworzywa. Wg opisu sklepu ma 21,2 mm czyli o 0,1 mm dłuższa od stockowej ale problemów z podawaniem nie zanotowałem. Ogólnie z sp90 guardera i zestawem cichych głowic ultimate daje ok 325 fps Nie mam chrono ale chyba będę musiał zejść z m100 do m90 bo widzę po zasięgu, że chyba mam ponad 350 fps a nie taki był plan;) Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Moja eMka ostatnio dostała mosfet i wymianę kabli, wcześniej wspomniane podkładkowanie i uzupełnienie smarowania, dodatkowo przekonałem się do mocniejszej baterii. Niestety zapał na test w polu przygasił wiatr, deszcz i lepiej smakująca herbata w domowym zaciszu. Mimo wszystko szybka relacja działania na sucho. W przyszłości pomyślę o zmianie silnika na high speed, prawdopodobnie na wcześniej wspominany G&P M120 http://youtu.be/fcbwODjqJ5c Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Kolega kupił specne, zamontowana od razu sprezyna m120 (fabryczna) stock poza zmienionymi wtykami na deans - 424fps-418fps. Zmieniłem gumke na zielona G&G, wytarłem dyszę bo zaciapana była smarem - 450 fps :) Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Przeczytałem temat i nie znalazłem tutaj odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie, czy szkielet gearboxa Specny wytrzymałby bez problemu powiedzmy M140? Nie mówię tu o tuningu konkretnie specny do takiej mocy, po prostu na Gunfire pojawił się w korzystnej cenie sam szkielet Specny i zastanawiam się po prostu jak sprawowałby się przy przy M130-M140 i ile by pociągnął. Jeśli ktoś coś takiego próbował i ktoś coś wie to z góry dziękuję za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Wydaje mi się że sam szkielet długo na M140 nie da rady i m-block lub wzmocnienia z blach wskazane. M130 moooże jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
dybek Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 A ja mam pytanie co najlepiej zastosować żeby podnieść trochę fpsy? Silnik pociągnie jeszcze mocniejszą sprężyne? Jaką najlepiej? Quote Link to post Share on other sites
dybek Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Zadam pytanie inaczej. Co jeszcze muszę wymienić zmieniając sprężynę na 130 a może 135? Na razie włożoną mam tylko zieloną g&g, precke KM head i mosfet. Używam tylko singla, sporadycznie 3rd bursta. ...nie moge edytować sorry. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 dybek co to za repa? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 SpecnaArms... Quote Link to post Share on other sites
dybek Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 (edited) Konkretnie SA-B03 ale to chyba bez różnicy jaki to model. Edited March 18, 2014 by dybek Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 sorki he parę kart mam otwartych i nie popatrzałem na nazwę tematu :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts