wish Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. Szukam opinii na temat tej repliki http://gunfire.pl/product-pol-1152205321-Replika-gazowa-pistoletu-P08.html#tabs_58676 zastanawiam się nad kupnem jakiegoś boczniaka dla siebie. Jako, że z Colta 1911 od KWC jestem mega zadowolony pomyślałem o ich innym wyrobie. Gdzie jak nie tu dowiem się najlepiej o takim sprzęcie. Nie chodzi mi o mega zasięg, szybkostrzelność, to ma być do wykańczania przeciwnika na małą odległość lub broń ostatniej szansy. Na ostatnim Stalingradzie ze sprężynowego P38 ubiłem ze 3-4 osoby więc wiem, że można. Czekam na wasze rady lub propozycje innego modelu, może być sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Świetna replika, tylko poczekaj na lepszą cenę. Wydaje mi się, że na Kasserine miał ją Gregorius i był z niej bardzo zadowolony. Chyba spotkamy się na Festung Posen to myślę, że będziesz mógł ocenić sam organoleptycznie. Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 Mam ją i jestem bardzo zadowolony. Celna, dobrze spasowana, nic nie klekocze jak w P08 od WE. Pomimo mocnego bb działa nawet w zimie przy niskich temperaturach, wymaga jednak poprawek bezpiecznika i usunięcia napisów. Na Airsoft History Poland wrzucałem zdjęcia w porównaniu z WE :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
wish Posted February 14, 2017 Author Report Share Posted February 14, 2017 Ok dzięki za informacje. To popatrzę jak zmienia się cena na GF. A może poszukam w innych sklepach. Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 Pytanie do właścicieli: ma ten Luger jakieś bicia upodabniające go do oryginału jak np. w WE? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 (edited) Ma ale mniej bo tylko na kostce i dźwigni, tych które służą do rozbierania repliki. Oczywiście jest też oznaczenie na bezpieczniku. Edited February 16, 2017 by wania56 Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 To dość ubogo jak dla mnie ale ja jestem dziwny :P Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Zosooo Posted April 29, 2018 Report Share Posted April 29, 2018 Czy do lugera kwc będą pasowały magazynki na greengas od WE? ktoś coś? :) Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted April 29, 2018 Report Share Posted April 29, 2018 Czy do lugera kwc będą pasowały magazynki na greengas od WE? ktoś coś? :icon_smile: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Nie będą Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted April 29, 2018 Report Share Posted April 29, 2018 Wish, przeoczyłeś bo Mati miał lugera na Bizercie i nawet na respie strzelał sobie z nudów :-o Ja kupiłem tą replikę z miesiąc temu i jeszcze nie przestrzelam, zamierzam za tydzień w niedzielę. Z oglądu jedna rzecz tylko mi sie tylko niepodoba (oprócz braku oryginalnych bić) - zwolnić zamek możesz wyłącznie po wyjęciu maga :-/ (no ale może tak było w oryginale) Quote Link to post Share on other sites
wish Posted April 30, 2018 Author Report Share Posted April 30, 2018 @3kor, od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem tej repliki. Potwierdzam to co pisali przede mną. Dobrze spasowana, spoko zasięg, zimą nie testowałem. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted April 30, 2018 Report Share Posted April 30, 2018 @3kor, od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem tej repliki. Potwierdzam to co pisali przede mną. Dobrze spasowana, spoko zasięg, zimą nie testowałem. :-) :-) :-) nie zauważyłem że to odkop Quote Link to post Share on other sites
Michael Knochman Posted March 1, 2019 Report Share Posted March 1, 2019 Panowie możecie wyjaśnić mi takie zjawisko. Zakupiłem sobie ową replikę, owego producenta i przy wystrzeleniu dokładnie dwóch magazynków następuje zwolnienie blokady i cały gaz ucieka mi lufą (również w postaci ciekłej). Nie ucieka magazynkiem, uszczelka dobrze trzyma, tylko w trakcie wystrzału. Pierwszy raz mam doczynienia z kapsułkami Co2, być może to normalne, że po dwóch magach należy zmienić kapsułkę, ale ten uwalniający się gaz lufą - coś chyba nie teges. Dodam że testowałem to po za domem przy 10 stopniach i w domu przy 22 stopniach - dzieje się to samo. Przy reklamacji piszą, że za zjawisko tzw. "syfonu" (im niższa temperatura tym niższe ciśnienie gazu, aż do osiągnięcia temperatury w której gaz zaczyna sie skraplać) nie uznają tego za wadę, ale nie za bardzo wiem o co kaman. Jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić ? Quote Link to post Share on other sites
Meister Posted March 1, 2019 Report Share Posted March 1, 2019 Jak jest zbyt mało gazu w kapsule, to niepełny odrzut nie napina zbijaka zaworu, który dalej naciska na magazynek, uwalniając resztkę gazu. Jako że wszędzie są uszczelki to nie ma gdzie indziej uciec niż przez lufę. W sumie swojego Lugera nie testowałem pod kątem liczby magów na jednej kapsule, ale z tego co słyszałem 2 prawie 3 to normalka. Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted March 2, 2019 Report Share Posted March 2, 2019 (edited) Najlepiej odeślij replikę na gwarancję i niech się sami przekonają co się dzieje. Mój Luger strzela pięknie nawet w temperaturach około zera stopni i nic podobnego nigdy się nie działo. Jak kończyła się kapsuła to strzelał słabiej aż do momentu gdy zamek nie mógł wykonać pełnego ruchu i kres jego sił objawiał się lekkim syfonem. W niskiej temperaturze da się wystrzelić na jednej kapsule 2-3 magi. Jak jest cieplej to około 5. Gdyby gaz się kończył to zamek chodziłby bardziej niemrawo. Tu może nie gra coś z mechaniką, może coś się przycina i nie domyka zaworu? Edited March 2, 2019 by wania56 Quote Link to post Share on other sites
Michael Knochman Posted March 3, 2019 Report Share Posted March 3, 2019 (edited) No nic. Plan mam jeszcze go po obserwować za nim go będę reklamował, w kazdym razie dzięki za info Edited March 3, 2019 by Michael Knochman Quote Link to post Share on other sites
Grzechu-pl Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 Witam, nie ma ktoś przypadkiem niesprawnego albo jakieś części które chciałby się pozbyć ? Quote Link to post Share on other sites
Meister Posted May 22, 2019 Report Share Posted May 22, 2019 Lekki offtop Posiada ktoś może Lugera wiatrówkę od Umarexa? Zamierzam swojego KWC trochę uprawilnić i zastanawiam się czy brązowe okładziny z wiatrówki będą pasować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts