froxxxy Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Witam, dopiero zaczynam swoją przygodę z Airsoftem i mam pytanie odnosnie pierwszej repliki... Mam budżet ~400-500zł i widziałem ze w tych cenach polecane są CM.028 lub G36 JG0638 V2, a więc który z tych modeli wybrac lub czy znajde w tej cenie coś lepszego :icon_smile: <<<głównie chodzi mi o celnosc i wytrzymałość, poniewaz kiedys kupilem sb jakies chinskie G36 za 200zł ktoro rozpadlo sie po 2tygodniach>>> Pozdrawiam. :) Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Za ten tytuł zaraz się zacznie shitstorm ;-) Quote Link to post Share on other sites
froxxxy Posted March 16, 2017 Author Report Share Posted March 16, 2017 W sumie racja :icon_razz: mozna zedytować to jakoś :icon_biggrin: ? Poprawione. Proszę, zapoznaj się z tematami przypiętymi w tym dziale i regulaminem. Buniek Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Przeczytaj poradnik dla początkujących. Za tą kase, jeśli amsz taką możliwość, poszukaj używki blisko ciebie, tj; pojedziesz pomacasz, masz namiary na tego który ci sprzedał. CYmy serii/04x za tą kase dostaniesz, boyi rk-x to samo. Z nówek giety bierz, nie do zajechania. Jeszcze możesz adapter na amgi m4 dokupić i masz full zestaw. Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Jeśli chcesz wybierać spośród tych dwóch, to bierz G36. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 (edited) Do 500 PLN masz G36C z adapterem na magi STANAG: http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Z tego co widzę to jest to wersja bez regulacji fps, ale poskubałem trochę i się pogubiłem w oznaczeniach modeli JG. Zapytaj w sklepie czy to ta wersja, jeśli w ogóle zależy Ci na takiej funkcji. Używkę odradzam, chyba że od sprawdzonego człowieka i jak ma Ci ją kto serwisować w razie czego. Edited March 16, 2017 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
władek Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Do 500 masz rk-01 boyi za 50zł więcej masz jeszcze kilka replik serii rk- G36 od JG to też dobry wybór będzie gerbox v3 więc wybierz to co ci się bardziej zewnętrznie podoba. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Za tą kase, jeśli amsz taką możliwość, poszukaj używki blisko ciebie, tj; pojedziesz pomacasz, masz namiary na tego który ci sprzedał. Nie polecam zielonym używek. Pomaca, a i tak zbyt wielu wniosków nie wysunie. Lepiej kupić coś nowego w sklepie, mieć gwarancję i się nie przejmować :-) Jak Ci się nie spodoba to możesz zwrócić. W tym przedziale urwie się jakąś chińską używkę, często po januszowym tuningu i jak coś walnie to serwis za samo otwarcie GB krzyknie nawet do 100zł. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Jeśli chcesz stalowe body, a nie żadne tworzywo sztuczne to celuj w serię RK. Najbliżej tego budżetu jest RK-01. Quote Link to post Share on other sites
Przemas44 Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Od siebie mogę dodać, że na początku przygody z ASG miałem cm.028 - wziąłem z opcją montażu lufy precyzyjnej. Byłem z niej bardzo zadowolony. Osiągi przyzwoite ~ 40 m. Użytkowałem ją około 3 lata. Mogę ją polecić. Co do używek, to zgadzam się z przedmówcami, jak już brać to z kimś kto się na tym zna i najlepiej osobiście. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Od siebie mogę dodać, że na początku przygody z ASG miałem cm.028 - wziąłem z opcją montażu lufy precyzyjnej. Byłem z niej bardzo zadowolony. Osiągi przyzwoite ~ 40 m. Użytkowałem ją około 3 lata. Mogę ją polecić. Co do używek, to zgadzam się z przedmówcami, jak już brać to z kimś kto się na tym zna i najlepiej osobiście. Moje JG608 z wymienioną jedynie gumką HU niosło dalej. Później kupiłem CM045, które miało z 70 fps więcej od tej giety... i testów dokładnych nie robiłem, ale jestem pewny, że G36 strzelało celniej (a w G36 używałem gorszych kulek). Czy dalej to już trudno powiedzieć. @froxxxy TG ma w tej chwili promocję na RK-08 full steel za 540 PLN, rozważ to: http://www.taiwangun.com/elektryczne/rk-08s-boyi Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Cokolwiek, nawet polecanego byś nie kupił i tak za rok zmienisz. Jak nie na wyższą półkę, to na inną replikę - bo ta ci się znudzi. Bierz więc tą, która z podanych tutaj Ci się bardziej podoba. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts