Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór repliki

Recommended Posts

Witam, dopiero zaczynam swoją przygodę z Airsoftem i mam pytanie odnosnie pierwszej repliki...

Mam budżet ~400-500zł i widziałem ze w tych cenach polecane są CM.028 lub G36​ JG0638 V2, a więc który z tych modeli wybrac lub czy znajde w tej cenie coś lepszego :icon_smile:

<<<głównie chodzi mi o celnosc i wytrzymałość, poniewaz kiedys kupilem sb jakies chinskie G36 za 200zł ktoro rozpadlo sie po 2tygodniach>>>

Pozdrawiam. :)

Przeczytaj poradnik dla początkujących. Za tą kase, jeśli amsz taką możliwość, poszukaj używki blisko ciebie, tj; pojedziesz pomacasz, masz namiary na tego który ci sprzedał. CYmy serii/04x za tą kase dostaniesz, boyi rk-x to samo. Z nówek giety bierz, nie do zajechania. Jeszcze możesz adapter na amgi m4 dokupić i masz full zestaw.

Do 500 PLN masz G36C z adapterem na magi STANAG: http://www.taiwangun...&campaign-id=19

Z tego co widzę to jest to wersja bez regulacji fps, ale poskubałem trochę i się pogubiłem w oznaczeniach modeli JG. Zapytaj w sklepie czy to ta wersja, jeśli w ogóle zależy Ci na takiej funkcji.

Używkę odradzam, chyba że od sprawdzonego człowieka i jak ma Ci ją kto serwisować w razie czego.

Edited by kukunamuniu

Za tą kase, jeśli amsz taką możliwość, poszukaj używki blisko ciebie, tj; pojedziesz pomacasz, masz namiary na tego który ci sprzedał.

Nie polecam zielonym używek. Pomaca, a i tak zbyt wielu wniosków nie wysunie.

Lepiej kupić coś nowego w sklepie, mieć gwarancję i się nie przejmować :-) Jak Ci się nie spodoba to możesz zwrócić.

W tym przedziale urwie się jakąś chińską używkę, często po januszowym tuningu i jak coś walnie to serwis za samo otwarcie GB krzyknie nawet do 100zł.

Od siebie mogę dodać, że na początku przygody z ASG miałem cm.028 - wziąłem z opcją montażu lufy precyzyjnej. Byłem z niej bardzo zadowolony. Osiągi przyzwoite ~ 40 m. Użytkowałem ją około 3 lata. Mogę ją polecić. Co do używek, to zgadzam się z przedmówcami, jak już brać to z kimś kto się na tym zna i najlepiej osobiście.

Od siebie mogę dodać, że na początku przygody z ASG miałem cm.028 - wziąłem z opcją montażu lufy precyzyjnej. Byłem z niej bardzo zadowolony. Osiągi przyzwoite ~ 40 m. Użytkowałem ją około 3 lata. Mogę ją polecić. Co do używek, to zgadzam się z przedmówcami, jak już brać to z kimś kto się na tym zna i najlepiej osobiście.

Moje JG608 z wymienioną jedynie gumką HU niosło dalej. Później kupiłem CM045, które miało z 70 fps więcej od tej giety... i testów dokładnych nie robiłem, ale jestem pewny, że G36 strzelało celniej (a w G36 używałem gorszych kulek). Czy dalej to już trudno powiedzieć.

@froxxxy

TG ma w tej chwili promocję na RK-08 full steel za 540 PLN, rozważ to: http://www.taiwangun.com/elektryczne/rk-08s-boyi