redek547 Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 Czołem, gunfire ostatnio wprowadził do oferty preclufy od Poseidona https://gunfire.pl/product-pol-1152215554-Lufa-precyzyjna-Air-Cushion-363mm-PA-004.html Ma ktoś lub testował? Ryzykować czy kupić Promyka? Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 Hmmm... Coś na zasadzie podobieństwa między Prometheus i Poseidon?... Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 (edited) Niee, żadna podróba. Poseidon ma już kilka lat i te lufy są dawno przetestowane. Opinie są raczej podobne - poprawa zasięgu (wg mnie bzdura, często podnoszony argument, że wymieniono również gumę HU, co ma wpływ na osiągi) - średnia celność (w porównaniu do produktów prometheusa, EdGi). No, ale nikt przecież nie oczekuje, że w tej cenie dostanie promyka, z gumą, dystanserem i naszywką ;D. Cena jaką chce gunfire jest średnia. Lufa powinna kosztować ok. 200zł, wtedy byłaby alternatywą dla tanich precek pokroju systemy, guardera, madbulla (dodają gumę i dystanser w cenie lufy, co dla niektórych może być atrakcyjne... dla innych to zbędny gadżet i trochę zawyża cenę zestawu). Jedno jest pewne - prometheus 6,03mm jest lepszy ;-). Jak budżet ciśnie, a potrzebujesz lufy, gumki i dystansera... oraz lansonaszywki to jest to jakaś opcja. Chociaż z doświadczenia prometheusa tej długości kupisz w komisie za 150-200zł (w idealnym stanie), a guma G&G/systema też droga nie jest. Wyjdzie podobnie cenowo... i lepiej. Edited June 2, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 3, 2017 Report Share Posted June 3, 2017 Lepiej? Miałeś te lufy czy "czytałeś" tylko? Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted June 3, 2017 Report Share Posted June 3, 2017 Gdzie jest test tych luf, chętnie bym o tym poczytał ?? Moim zdaniem bez zakupu i przetestowaniu idziemy w kierunku spekulacji. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 3, 2017 Report Share Posted June 3, 2017 (edited) Lepiej? Miałeś te lufy czy "czytałeś" tylko? Jasne, że nie miałem - przecież to napisałem. Nie lubię kupować czegoś co mi "skopie" osiągi. Przed zakupem swojej lufy czytałem za to wątki na airsoftsniperforum. Jest/był tam temat o poseidonie i średnie noty od tamtejszych snajperów. To mi wystarczy. Skoro gorsza niż promyk/EdGi/PDI to znaczy, że się nie nadaje. Przynajmniej nie w cenie zbliżającej się do promyka, czy km-heada. Dobre produkty same się bronią. Jakby to była jakaś nowość to jeszcze rozumiem spekulacje, ale to produkt dostępny co najmniej od 2 lat... jak nie więcej. Nie trzeba kupować mp5k galaxy, by wiedzieć, że jej pierwowzór z TM jest lepszy (nawet w starusieńkiej wersji). Edited June 3, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 11, 2017 Report Share Posted June 11, 2017 AnR, to Twój tekst? http://airsoft.pl/lufy-asg-poseidon/ Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 Odświeżam temat. Ma sens mocowanie tej lufy w replice KMu o mocy 500 fps? Aktualnie mam wsadzoną lufę stock oraz flathop, Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Według mnie nie. Lepiej madbull steelbull. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Dla mnie nadal bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted October 26, 2018 Report Share Posted October 26, 2018 (edited) Mam M4 katana i problem lufy:Posejdon bo o 50% tańszy czy action army 6,01 ? Poradżcie.. Posejdon w promocji Edited October 26, 2018 by dziadekmarek1 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 26, 2018 Report Share Posted October 26, 2018 Do katany posejdon. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted October 26, 2018 Report Share Posted October 26, 2018 podziękował Quote Link to post Share on other sites
pszem Posted October 3, 2019 Report Share Posted October 3, 2019 Kupiłem ostatnio poseidona i po obejrzeniu lufy nawet jej nie włożyłem. Jej wykonanie jest dosyć "ostre", to znaczy, jej krawędzie są całkiem ostre. Martwi mnie natomiast coś innego, w prześwit lufy wchodzą kawałki metalu odgięte od niektórych krawędzi obrabianych w procesie tworzenia. Do tego stopnia, że kulka zatrzymuje się w oknie hop up. Wieczorem mogę pokazać zdjęcia. Pytania są takie. Oddać, czy próbować szlifować? Miał już ktoś takie doświadczenie? Quote Link to post Share on other sites
fint Posted October 3, 2019 Report Share Posted October 3, 2019 Oddaj ten syf i kup normalną lufę. ZCI, Steelbull bądź nieco drożej Lambda 6,01. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts