Piekny923 Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Witam Chciał bym ostrzec użytkowników przed tym kolesiem , zostałem przez niego oszukany na 400 zł . Aukcja dotyczyła JPC od RR , ... wszystko pięknie , napisałem o wysłanie zdjęć , kolega ww wysłał.. Zdjęcia doszły , więc postanowiłem zakupić owy przedmiot ... wysłałem pieniądze na konto, ponieważ nie chciał wysłać pobraniem , .. człowiek uczy się na błędach... i czekałem na wysyłkę ... na próżno . Pewnego dnia trafiłem na to samo zdjęcie co mi wysłał ... okazało sie że ten pan kopiował stare aukcję w 100 % nawet ustawienia zdjęć były takie same (niestety domyśliłem się za późno ) użytkownik może atakować z 2 kont (albo więcej ). Jak na razie z tego co wiem 2 osoby zostały oszukane (ja i użytkownik KretCK). Pisałem do niego , ale kontakt się urwał , i słuch po nim zaginął . sprawa oczywiście trafi na Policję , trzeba ukarać takie osoby , mam nadzieję że już żadna osoba nie stanie się ,,zwierzyną polną " pozdrawiam :icon_wink: linki do konta złodzieja z Rzeszowa - http://wmasg.pl/pl/profil/show/204456 - http://wmasg.pl/pl/profil/show/204416 Link to post Share on other sites
KretCK Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 (edited) Ja dodam od siebie. http://forum.wmasg.pl/topic/142335-podejrzane-ogloszenia-w-komisie-zapoznaj-sie-z-pierwszym-postem/page__st__460#entry2134567 Obecnie gość sprzedaje kilka rzeczy. http://wmasg.pl/pl/consignment/show/786216 Edited June 25, 2017 by KretCK Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Zgłosiliście sprawę policji? Link to post Share on other sites
Piekny923 Posted June 25, 2017 Author Report Share Posted June 25, 2017 W poniedziałek ja idę zgłosić, a 2 kolega nie mam pojęcia. Link to post Share on other sites
Bysio91 Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Kase oddam do 1 lipca.Niezależnie czy pójdziecie na Policje. Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 BYSIO91 JAIHOŁ0 IP powiązane Link to post Share on other sites
Piekny923 Posted June 25, 2017 Author Report Share Posted June 25, 2017 W takim razie Bysio... Zastanawia mnie jedna spr... Po ch*j kradniesz skoro oddajesz kase??????? Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Bo dziecko się wystraszyło, że nie olejecie sprawy :) Niezależnie czy odda czy nie, a pewnie nie tylko próbuje kupić czas idźcie na policję. Link to post Share on other sites
sulferno Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Zupełnie przypomniała mi się sprawa pewnego Wojtka M. aka Krzyśia, przypadkiem także z Rzeszowa... Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
MavericFour Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Też miałem przykrość trawić na tego SPRZEDAWCE, co prawda pod nazwą BYSIO91, czekam na zwrot kasy albo udaję się na policję Link to post Share on other sites
sulferno Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Na nic nie czekać, zwrot kasy to tylko okoliczność łagodzaca. Jak się oszusta od razu nie naprostuje to potem nic się nie zdziała. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
delin0m Posted June 27, 2017 Report Share Posted June 27, 2017 Nie czekajcie na zwrot kasy. Od razu na policję, to dodatkowa motywacja dla oszusta, zeby oddał kasę. Link to post Share on other sites
KretCK Posted July 3, 2017 Report Share Posted July 3, 2017 Oddał komuś pieniądze? Ja nic nie dostałem. Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 Byłeś na policji? Link to post Share on other sites
KretCK Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 Tak, jeszcze muszę donieść kilka skanów. Link to post Share on other sites
Piekny923 Posted July 4, 2017 Author Report Share Posted July 4, 2017 Również nic nie dostałem, jeszcze do tego zero odzewu... Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 A coście się spodziewali? Serio wierzyć złodziejowi/oszustowi na słowo no serio pany ;) Reszta niech ruszy tyłek na komendy policji i zgłosi sprawę. Link to post Share on other sites
susel1 Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 Stary 270 zł mi wisisz za kamizelkę kruk miwo której nie wysłałeś i lepiej żeby kasa była w tym tygodniu. Link to post Share on other sites
Dantes Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 Ale ludzie naiwni ! Czego spodziewać się po czystym koncie ? Ostatnio chyba pojawił się pod nową odsłoną jako http://wmasg.pl/pl/profil/show/204845 można sprawdzić czy IP jest takie samo ? Link to post Share on other sites
-K2- Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 można sprawdzić czy IP jest takie samo ? Poszło do sprawdzenia, damy znać co i jak. Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 Ale ludzie naiwni ! Czego spodziewać się po czystym koncie ? Ostatnio chyba pojawił się pod nową odsłoną jako http://wmasg.pl/pl/profil/show/204845 można sprawdzić czy IP jest takie samo ? IP nie jest to samo, ale wszystkie znaki na niebie wskazują tą samą osobę - poszedł ban. Link to post Share on other sites
ChvasciuPL Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 IP nie jest to samo, ale wszystkie znaki na niebie wskazują tą samą osobę - poszedł ban. Super a ja wysłałem mu już kase... I co teraz typ napisał że jak coś to ma już kase ale nie może nawet odpisać bo konto zbanowane pozostało złożenie sprawy na policje? Może to wgl inna osoba i teraz nie mam z nią kontaku przez ten ban... No nic jak do poniedziałku nie dojdzie paczka to zgłaszam sprawę na policji Link to post Share on other sites
hamilkar Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Twoje dane ma, a jak nie ma adresu do wysyłki to zawsze może zwrócić przelew. Jak kupiłeś tą wydmuszkę m249 to zmartwię Cię, zdjęcia kradzione z ogłoszenia z 2014. Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Ludzie myślą że ich nie oszuka skoro oszukał już tyle osób - trochę smutne... Link to post Share on other sites
Piekny923 Posted July 6, 2017 Author Report Share Posted July 6, 2017 Nwm czy koleś jest na tyle głupi ... jeżeli okradł , tyle osób , to ma przesrane po całości .... a on dalej rżnie ludzi ... Link to post Share on other sites
Recommended Posts