Foleey Posted August 10, 2017 Report Share Posted August 10, 2017 (edited) Witam, szukam dla siebie klasycznego colta 1911 najlepiej na greengas, wiem że na ten temat było już kilka wątków ale niektóre są już nieaktualne. Chciałbym, żeby wypowiedziały się osoby posiadające te repliki, bądź mające z nimi jakąkolwiek styczność. Zacznę od tego co wiem: Colt 1911 KJW- już miałem zamawiać, ale z tego co czytałem to ciężko z niego wystrzelić pełnego maga bez konieczności doładowania go gg Colt 1911 WE- awaryjny Colt 1911 army- średnie spasowanie, kiepskie magi Jakiego colta polecacie w budżecie ~500zł? Najlepiej, żeby w cenie był dodatkowy mag. Edited August 10, 2017 by Foleey Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 10, 2017 Report Share Posted August 10, 2017 Każdy 1911 na green gas będzie miał problem z wystrzelenia pełnego maga przy szybkim strzelaniu. Po prostu magazynek jest mały i mało gazu do niego wchodzi. Army było dobre kiedy były jeszcze dostępne z pełnymi oznaczeniami. Może warto zwrócić uwagę na KJW ale w wersji CO2? Quote Link to post Share on other sites
Foleey Posted August 10, 2017 Author Report Share Posted August 10, 2017 Każdy 1911 na green gas będzie miał problem z wystrzelenia pełnego maga przy szybkim strzelaniu. Po prostu magazynek jest mały i mało gazu do niego wchodzi. Army było dobre kiedy były jeszcze dostępne z pełnymi oznaczeniami. Może warto zwrócić uwagę na KJW ale w wersji CO2? Mega mi się nie podoba ten wystający magazynek :/ Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted August 10, 2017 Report Share Posted August 10, 2017 (edited) Bell? Nowsze generacje są ponoć dobrze spasowane i ładne jak na ten przedział cenowy. http://www.khmountain.com/airsoft/product_info.php?cPath=37_44&products_id=4616 Edited August 10, 2017 by 14100715 Quote Link to post Share on other sites
Foleey Posted August 10, 2017 Author Report Share Posted August 10, 2017 Bell? Nowsze generacje są ponoć dobrze spasowane i ładne jak na ten przedział cenowy. http://www.khmountai...roducts_id=4616 Ciekawa opcja, ale jak stoi z gazożernością? Też mało opinii widzę na jego temat, miałeś może okazję go używać? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Zawsze można kupić Colta na CO2 od KWC ;) Quote Link to post Share on other sites
Foleey Posted August 11, 2017 Author Report Share Posted August 11, 2017 Zawsze można kupić Colta na CO2 od KWC :icon_wink: Chyba dozbieram trochę i tak zrobię :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Trzeba szukać promocji to i do 500 zł się znajdzie. np: https://www.militaria.pl/cybergun/pistolet_asg_gbb_cybergun_colt_1911_metal_180512_p20822.xml Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 KJW na propanie wystrzela 2 magi bez żadnego problemu. W razie awarii masz sporo części zamiennych i możliwość strzelania na CO2 w okresie "chłodnym". Nie wiem czy warto pakować się w KWC, które z tego co pamiętam nie jest kompatybilne z systemem TM. Jeśli chcesz ładnej budy to brałbym KWC... ale KJW ma olbrzymią przewagę jaką daje duży rynek części zamiennych. Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Niby KWC ma ładną budę? Nie żartujmy :D. No i problem: chyba zero części do tego, wszystko nietypowe i niedostępne (przynajmniej tak było jeszcze niedawno, jak się rozglądałem). Od gumek, przez lufy po części czysto mechaniczne (tj nie do tunningu ale po prostu zamienne). Z zalet: KWC ma spoko nawet BB i na tym zalety się kończą... Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 (edited) Porównuję do bud w tym przedziale cenowym ;-). Bez przesady, army wygląda dużo gorzej - nadal mam koszmary. KJW wg mnie trochę słabiej wypada jeśli chodzi o ten "look".. chociaż może mam świra na punkcie lekkiego odcienia szarości. Edited August 11, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 A który Colt jest ładniejszy według Ciebie od KWC? Części w polskich sklepach jak na lekarstwo, ale są prawie w każdym chińskim czy amerykańskim. Można nawet bezpośrednio u producenta zamówić części, nawet pierdółki za kilka dolarów i o dziwo przychodzą. Quote Link to post Share on other sites
rayden Posted August 27, 2017 Report Share Posted August 27, 2017 cześć! jestem tu nowy i przyznam że jeszcze nie przekopałem się przez czeluści forum. Możecie wskazać mi tajne miejsca gdzie można kupić części zapasowe do modeli KWC? znalazłem trochę w USA ale wysyłka ze stanów to koszmar. pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 27, 2017 Report Share Posted August 27, 2017 Tu masz instrukcję: http://www.kwc.com.tw/images/MANUAL/KCB-76.pdf Tu masz stronę producenta: http://www.kwc.com.tw/ Najpierw poszukaj przez googla czy nie ma interesującej Cię części w chińskich sklepach, jak nie to pisz to producenta. Możesz też dzwonić / pisać to serwisów polskich sklepów. Często mają części, które nie są widoczne w sklepie internetowym. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts