falloutpl Posted August 15, 2017 Report Share Posted August 15, 2017 O to pacjent: https://www.dropbox.com/s/xe1gu7rvpu1qwik/IMG_20170815_114905.jpg?dl=0 Są jakieś szanse naprawy? Jakieś spawanko czy inne zabiegi? Na bank tak tego nie zostawię jak jest, więc rady w stylu "szczelaj dalej aż odleci" opadają. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 15, 2017 Report Share Posted August 15, 2017 Najpierw to Ty powiedz, jakeś tego dokonał. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 15, 2017 Report Share Posted August 15, 2017 Wiór jakby ktoś pilnikiem katował. Co było w środku że tak to przeorało? Teraz aluminium można spawać, ale na ile to coś da, to nie powiem bo się nie znam. Ja bym pisał do Retro Arms, tak się chwalili ze "niezniszczalne". Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted August 15, 2017 Author Report Share Posted August 15, 2017 (edited) Wióry są od dremela którym to delikatnie potraktowałem w akcie desperacji bo nie wierzyłem własnym oczom, myślałem że to jakaś nadlewka, rysa, ufo, albo coś, no bo przecież NIE PĘKNIĘCIE. Jak to dostrzegłem wyglądałem mniej więcej tak Zaszczyt dokonania niemożliwego i uszkodzenia tego gb nie przypadł mi, a poprzedniemu właścicielowi. Musiałem już to w takim stanie kupić, bo gb leżał w pudle i oczekiwał na moje natchnienie żeby to wszystko poskładać do kupy. A natchnienie odeszło z prędkością odpływającej wody w klozecie jak to zobaczyłem, a razem z tą wodą popłynęły moje marzenia o szybkim poskładaniu morderczego kulko-miotacza. Ale dzięki mojemu doświadczeniu w obcowaniu z airsoftowym barachłem powiem wam jak to zostało zepsute: legenda airsoftu BORE UP DEEP FIRE - tak, to on był tu zamontowany, wiedziałem w chwili zakupu ale myślę sobie paanie przecież to alu cnc niezniszczalne, na bank nic się przez to nie stało. Kompresji w gb nie było oraz ten śmieszny zderzak w głowicy cylindra był cały pokruszony. Edited August 15, 2017 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 15, 2017 Report Share Posted August 15, 2017 :D Kupiłeś niezniszczalny gb i go zniszczyłeś... oddawaj do producenta. Znacznie taniej im będzie wymienić gearbox niż byś napisał na kilku forach, że GB za takie pieniądze pęka. Więc ja bym pisał do retro. Pewnie uznają, że musiał mieć wadę, bo jeśli nie to strzelą marketingową wtopę jeśli powiedzą, że "sorry, nasz gb też czasem pęka". Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted August 16, 2017 Report Share Posted August 16, 2017 Powiększ pęknięcie: zrób bruzdę o profilu v wewnątrz, weź palnik i uzupełnij szczelinę alumweldem: w przyszłości jak pęknie to obok a alumweld wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted August 21, 2017 Author Report Share Posted August 21, 2017 (edited) Dzięki za rady, póki co powojuję z retroarmsem i puściłem reklamację z fotosami. Zobaczymy co powiedzą, najwyżej będę wojował alumweldem. Moja dusza cierpi w każdej chwili kiedy na to patrze, przez ten gearbox zacząłem pić :D Edited August 21, 2017 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted September 13, 2017 Author Report Share Posted September 13, 2017 Dzięki wszystkim za rady, sprawa skończyła się tak że w dniu dzisiejszym otrzymałem nowiutki, pachnący gb, prosto z fabryki Retro Arms. Po wypełnieniu formularza reklamacyjnego na ich stronce, dostałem bardzo szybko maila z kilkoma pytaniami co do przebiegu, używanej sprężyny i takich tam detali. W pewnym punkcie korespondencja ucichła, napisałem im maila z prośbą o ich stanowisko w sprawie tego uszkodzenia. W odpowiedzi otrzymałem info abym odesłał im gb w celu oceny. No dobra, zaryzykowałem bo wysyłka tania nie była. GB dojechał do nich w ubiegłą środę, tego dnia otrzymałem informację że wymienią mi go na nowy no i tak to dzisiaj do mnie dojechał. Tak czy siak, pjona dla retroarmsa! Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted November 22, 2017 Report Share Posted November 22, 2017 Mi pękł Split v2 na SP130 z sorbopadem. Prawda jest taka - źle poskładant gearbox, nie ważne na jakich częściach i tak padnie. Szkielety CNC nieśmiertelne nie są. Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Odkopię temat. Wallop - wysłali Ci też nowy? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Tak, otrzymałem górną, nową część szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Dzięki za info :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts