PrajsPL Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Gunfire ostatnio wprowadził Specnowe Giety, ponoć kolejna kopia Aresa. Ktoś coś słyszał o nich? Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 To nie jest kopia Aresa. To JEST Ares. Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 Bardziej jest to S&T które ponoć robiło dla aresa. Dopóki ktoś nie kupi to można tylko się domyślać. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 Też czekam na jakieś info. Cena jest wyjątkowo atrakcyjna. Jeśli buda będzie jak w S&T, to wezmę jedną sztukę na cekuba. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 A może to Boyi z logiem Specny? :P Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 Boyi nie posiada napisu po lewej stronie korpusu. Musiało by im się chcieć zmodyfikować formę aby dodać napis. Trudność polega na tym, że na formie są to napisy wypukłe a koszt wykonania nowej formy to spore koszty. I co jeszcze w miejscach gdzie w HK są napisy w specnie są chyba puste miejsca Quote Link to post Share on other sites
PrajsPL Posted January 1, 2018 Author Report Share Posted January 1, 2018 (edited) to chyba jednak s&t w tym specnowym polimerze Edited January 1, 2018 by PrajsPL Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted January 17, 2018 Report Share Posted January 17, 2018 Zastanawiam się nad g36 i akurat pojawiły się te Specny. Poczekam na jakieś pierwsze wrażenia, testy, recenzje. Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted January 17, 2018 Report Share Posted January 17, 2018 Z tego co miałem okazję wymacać na GFpoincie. Zewnętrznie porównałbym do ARESa. Bardzo dobrze spasowana. Luneta wg mnie lepsza niż w Aresie obraz ostry bez zakłóceń. Jedyny minus to trochę bezpłciowy selektor ale myślę że pogłębienie otworów na poszczególnych nastawach powinno znacząco poprawić jego kulturę pracy. Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Może w końcu pojawi się test specnowej serii G36 na wmasg.pl? Wciąż czekam. Z jednej strony kusi by brać w ciemno, z drugiej w perspektywie na horyzoncie legendarna Cyma003. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Bump bo się nic nie dzieje. Blacha zrobił reckę, ale flaków nie pokazał. Ktoś coś? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 (edited) https://shop.ehobbya...g36-series.html Na 99% szpecna to s&t, czyli dawny umarex. Pytanie tylko czy w wersji sport line, czy prawilnej. Edited February 23, 2018 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
rafkit Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 https://shop.ehobbya...g36-series.html Na 99% szpecna to s&t, czyli dawny umarex. Pytanie tylko czy w wersji sport line, czy prawilnej. Dokładnie tutaj na filmie rozbierają taką Gietę S&T i tłok jest identyczny jak pokazywali mi w GF, nie widziałem lufy tutaj jest charakterystyczna czerwona. Pytanie jak w takim razie jakość wypada w porównaniu do Boyi, Aresa czy CM003? Quote Link to post Share on other sites
Frater Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 Hej, Jakieś nowości w temacie Specnowej G36? Szukam dla siebie pierwszej repliki i to G36C jest mocnym topie. W perspektywie, podstawowa elektronika, podkręcenie FPSów + trochę dłuższa lufa. Opcja szybkiej wymiany sprężyny bardzo kusi (szybki downgrade do CQB). Quote Link to post Share on other sites
Quazar Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 Ktoś? Coś? Bo na chwilę obecną nie wiadomo czy warto Quote Link to post Share on other sites
Quazar Posted August 1, 2018 Report Share Posted August 1, 2018 Pisałem do Gunfire o jakieś szczegóły na temat tych giet. Odpowiedź: "Jest to nowość w naszej ofercie, wkrótce będziemy mogli odpowiedzieć na Pana pytania" Także, Gunfire na chwilę obecną sam nic nie wie na temat tych replik. Quote Link to post Share on other sites
Quazar Posted August 3, 2018 Report Share Posted August 3, 2018 To znowu ja, postanowiłem napisać maila do specny i uzyskana odpowiedź brzmi: "Replika nie jest wykonana w standardzie TM/CA" Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 31, 2018 Report Share Posted August 31, 2018 W dniu 3.08.2018 o 14:54, Quazar napisał: "Replika nie jest wykonana w standardzie TM/CA" Czyli pewnie Ares. Pewnie to nie na pewno. Ktoś ma zdjęcia GB i środka GB? Głównie mnie ciekawi czy jest to kopia Aresa czy inny twór. Czy można przykręcić komorę do GB i czy spust jest na mikrotyku, czy normalny. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted August 31, 2018 Report Share Posted August 31, 2018 Bardzo obszerna recenzjahttps://www.airsoft-milsim-news.com/review-specna-arms-sa-g10/ Quote Link to post Share on other sites
aramis Posted September 1, 2018 Report Share Posted September 1, 2018 @mikunda - wielkie dzięki :) Standard Aresa jak się patrzy :) Patrząc na fotki GB wydaje się jakbym patrzył na mój (mam bojca). Fajnie że jest zwalniacz sprężyny. Trochę słaby tłok (czyżby głowica niewentylowana?), połączenie głowica cylindra-dysza też do poprawy. Ale wygląda na to, że na początek niezła baza. IMO można w tych pieniądzach polecić. Quote Link to post Share on other sites
maksym0955 Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Może ktoś się wypowiedzieć na temat wersji sa-g12v? Czy ta wydłużana kolba się przydaje/nie lata jakoś na boki luźno jak to nieraz bywa? O tej mówię: https://gunfire.com/pl/products/replika-karabinka-sa-g12v-ebb-tan-1152220979.html#close Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 14, 2019 Report Share Posted March 14, 2019 Kolba lata. Można dać trochę izolki i będzie lepiej. Na upartego do takiej kolby można wsadzić baterię i puścić kable na tył. Quote Link to post Share on other sites
sopel44pl Posted November 10, 2019 Report Share Posted November 10, 2019 Pany mam pytanie czy komora hop up to standard JG bo wsadzam supershotera niby pasuje ale pluje 100fps Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 11, 2019 Report Share Posted November 11, 2019 JG jest w standardzie TM. Specna jest w standardzie Aresa, ale akurat komora jest taka sama. Ale, przy założeniu że wszystko dobrze wymieniłeś, trzeba też dobrać odpowiednią dyszę. Może i ten sam standard, ale wymiary mogą różnić się o 0,5-1mm i stąd ten wynik po zmianie. Quote Link to post Share on other sites
FifekFiflak Posted November 12, 2019 Report Share Posted November 12, 2019 Komora AirsoftProCZ przykrecana do gb nie pasuje do specny, prawda? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts