boleq Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 (edited) Witam, pragnę zacząć do tego, że mam AEG'a, dlatego proszę mi go nie proponować zamiast strzelby. Bardzo lubię strzelby, w filmach, grach po prostu ich mechanizm i feeling ze strzelania z nich, po prostu kocham je za to, czym są, dlatego moje pytanie brzmi: czy istnieje jakiś mocny shotgun do lasu albo części tuningowe? (zazwyczaj wnętrze w każdym shotgunie jest z tworzywa i wsadzanie samego springa to samobójstwo).Obecnie mam strzelbę CM.350 (kupiłem, bo shotgun) jednakże w lesie sprawdza się słabo, a w CQB bawię się z nim wręcz wyśmienicie, w lesie po prostu ma zasięg klamki... (może być wersja strzelająca jedną i trzema kulkami) Edited January 25, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 Może gazowe strzelby od TM? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 Strzelby to raczej ogólnie mają mały zasięg. Gazowe strzelby systemu TM też tyle co aeg nie wycisną. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 26, 2018 Report Share Posted January 26, 2018 Może sprężynowa strzelba systemu Maruzen? CA 870? Do tego i tuningowe części były, i lufę ma długą, i cylinder pojemny bardzo. Tylko jak z każdym egzotycznym wynalazkiem, to będzie droga przez mękę. Quote Link to post Share on other sites
boleq Posted January 26, 2018 Author Report Share Posted January 26, 2018 (edited) Może sprężynowa strzelba systemu Maruzen? CA 870? Do tego i tuningowe części były, i lufę ma długą, i cylinder pojemny bardzo. Tylko jak z każdym egzotycznym wynalazkiem, to będzie droga przez mękę. Interesująca opcja, właśnie czytam sobie o niej temat ale nigdzie nie moge jej znaleźć, wycofali sprzedaż? A może jest jakiś rebrand? EDIT: Znalazłem tylko takie coś, ale nie ma magazynka i może posiadać ślady długotrwałego magazynowania, co raczej mnie odrzuca LINK Edited January 26, 2018 by boleq Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 Maruzen za 280 zł!? Bierz zanim ja ją kupię. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 6, 2018 Report Share Posted February 6, 2018 Chińczycy też to kopiowali, kumpel ma SY w tym samym systemie... Sto lat temu były też tanie plastikowe 870tki (sam na takiej zaczynałem), ale tego raczej nie polecę: tłoki były słabe i o byle co urywały się zaczepy. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 6, 2018 Report Share Posted February 6, 2018 A klasyczny sztucer w czterotakcie by Ci nie podszedł? Wtedy masz dużo większe pole manewru. Też spring wymuszający bardziej zaawansowaną obsługę aniżeli samo naciskanie spustu i też ma swój klimat, choć oczywiście inny niż pompki. Quote Link to post Share on other sites
boleq Posted February 6, 2018 Author Report Share Posted February 6, 2018 (edited) Właśnie coraz bardziej sie nad tym zastanawiam, dużego zasiegu nie oczekuje, dla mnie sam feeling wazniejszy, (dla tych co mnie zamierzają zaraz zmieszać z błotem, że aby grac ze snajpa należy wydać 2k - gram dla zabawy i lubie rozmaite rodzaje replik, nawet cos co wyglada jak armata, a strzela jak szturmówka). Za taki "feeling" proponuję warna. Arend Edited February 6, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 6, 2018 Report Share Posted February 6, 2018 Grać można i ze snajperką z pudełka, tylko żeby gra miała sens (znaczy trafianie w sposób "snajperkowy") to trzeba zainwestować. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 6, 2018 Report Share Posted February 6, 2018 Chyba jedyna sensowna opcja to gazowa strzelba TM + butla z HPA. Ktoś ostatnio sprzedawał taki zestaw na komisie. Są też chińskie kopie tej konstrukcji, ale nie wiem jak to działa. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Grać można i ze snajperką z pudełka, tylko żeby gra miała sens (znaczy trafianie w sposób "snajperkowy") to trzeba zainwestować. Nie przesadzaj. Przecież nie mówimy tu o pełnoprawnej snajpie, a o zamienniku dla pompki. Więc specjalnie napisałem o sztucerze. Sam mam Wellowskiego MB, w którym zmieniłem 3 rzeczy: gumkę na Action Army, uszczelkę głowicy tłoka TM i sprężynę też TM (czyli słabsza). Na kulkach 0,2 dmucha ok 1J, natomiast na kulkach 0,3 (na których najlepiej strzela) daje ok 0,6J. A i tak strzela nieporównywalnie lepiej od pompy Cymy. Natomiast to, czy wystarczy to do podjęcia jakielkolwiek walki z AEGami, to już inna sprawa. Ale nie musisz kłaść wielkich funduszy, żeby zrobić "snajpę" lepiej strzelającą od pompki, a nadal zostaje furtka dalszego tunningu. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Herezje waść piszesz. Wraz z zwiększeniem wagi kulki zmniejszy się jej prędkość nie energia ( która w tym układzie jest wartością stałą) :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Endranii Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Możesz się zawsze rozglądnąć za kopią CA870 od A&K która miała te 420 fps i zasięg porównywalny z większością stockowych aegów, miałem okazję z tego postrzelać i strzelało się nawet przyjemnie ale jako że miałem to w łapkach tylko przez jedną rundę to o awaryjności czy innych bolączkach nic nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Albo pompka od G&P. Kolega z ekipy ma i chodzi wyśmienicie. Kwestia wymiany kilku części i zasięg jest sporo większy od przeciętnych AEG-ów. No i wygląda świetnie! Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Herezje waść piszesz. Wraz z zwiększeniem wagi kulki zmniejszy się jej prędkość nie energia ( która w tym układzie jest wartością stałą) :icon_mrgreen: Energia nie jest stała. O Joule Creepie słyszał? Tutaj jest on ujemny. 340fps na kulkach 0.2g, 220fps na kulkach 0.3g. Quote Link to post Share on other sites
boleq Posted February 8, 2018 Author Report Share Posted February 8, 2018 Możesz się zawsze rozglądnąć za kopią CA870 od A&K która miała te 420 fps i zasięg porównywalny z większością stockowych aegów, miałem okazję z tego postrzelać i strzelało się nawet przyjemnie ale jako że miałem to w łapkach tylko przez jedną rundę to o awaryjności czy innych bolączkach nic nie wiem. Gdyby tylko były w Polsce... :/ Quote Link to post Share on other sites
Ozzy Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 Są dostępne w taiwangunie. PJ to rebrand A&K. Tylko magów nie ma :( sam bym wtedy krótkiego obrzyna kupił. Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 Jest elektryk. Tokyo Marui AA-12 Shotgun. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 Tylko w AA12 TM zasięg taki nie bardzo. Lubię to strasznie, ale na las bym się bał brać, może nawet nie ze względu na zasięg, a gównie przez FPSy które pokona byle listek. Dzisiaj z suczką miałem problem z przebiciem się przez samosiejki :P Magi zostały w kamzie na cyckach, wziąłem bęben on kumpla i robiłem reko konkwistadorów w dżungli krojąc krzaki i wreszcie kogoś trafiając. Z AA to odpada :/ No i co jak co, nie ma to tego feelingu jak klasyczny shot :( Quote Link to post Share on other sites
boleq Posted February 20, 2018 Author Report Share Posted February 20, 2018 Tylko w AA12 TM zasięg taki nie bardzo. Lubię to strasznie, ale na las bym się bał brać, może nawet nie ze względu na zasięg, a gównie przez FPSy które pokona byle listek. Dzisiaj z suczką miałem problem z przebiciem się przez samosiejki :icon_razz: Magi zostały w kamzie na cyckach, wziąłem bęben on kumpla i robiłem reko konkwistadorów w dżungli krojąc krzaki i wreszcie kogoś trafiając. Z AA to odpada :/ No i co jak co, nie ma to tego feelingu jak klasyczny shot :( AA-12 nie daje tego poczucia shotguna, owszem, jest na shellsy i strzela kilkoma kulkami naraz, jednak nie ma tego charakterystycznego dla shotgunów ruchu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts