nowicjusz101 Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 (edited) Hej, pożyczyłem od kolegi AK i nie wiem gdzie podłączyć ładowarkę. Jestem totalnie niedoświadczony w tym temacie, głupio mi go pytać o takie banały, ale nie chcę też zepsuć mu repliki bo sam ją niedawno kupił i z tego co mi wiadomo tania nie była. Czy ten kabelek na zdjęciu to jest to czego szukam? Proszę o poważne odpowiedzi, z góry dzięki. Edited February 22, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Yyy, a jaki wtyk ma akumulator? Quote Link to post Share on other sites
nowicjusz101 Posted February 22, 2018 Author Report Share Posted February 22, 2018 Yyy, a jaki wtyk ma akumulator?Musiałbym go poszukać, ale ten kabel to do czego służy? To może być to? Quote Link to post Share on other sites
nowicjusz101 Posted February 22, 2018 Author Report Share Posted February 22, 2018 (edited) Musiałbym go poszukać, ale ten kabel to do czego służy? To może być to?Udało mi się to jest to. Edited February 22, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 (edited) Ten kabel służy do podłączenia AKUMULATORA do repliki. Ładujesz akumulator nie replikę. Akumulator wygląda w przybliżeniu tak: (może różnić się wymiarami i kształtem) lub tak: wtyczka powinna być taka jak w górnym akumulatorze i to ją musisz podpiąć do ładowarki mikroprocesorowej służącej do ładowania odpowiedniego typu akumulatorów NiMH lub LiPo. Edited February 22, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 głupio mi go pytać o takie banały Leżę i nie wstaje. :teeth: i to ją musisz podpiąć do ładowarki mikroprocesorowej służącej do ładowania odpowiedniego typu akumulatorów NiMH lub LiPo. Raczej wtyk serwisowy musi podpiąc do ładowarki którą posiada, a T-Deans'a jedynie do repliki. Nie w tym samym czasie - tak dla jasności dodam. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Leżę i nie wstaje. :teeth: Nie ma co się z chłopaka śmiać. Zachował się b. dobrze - zamiast zjebać komuś sprzęt zapytał. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Nie ma co się z chłopaka śmiać. Zachował się b. dobrze - zamiast zjebać komuś sprzęt zapytał. Nie no, że pyta to dobrze, ale tłumaczenie, że głupio się pytać kolegi o taki banał i zakładanie tematu na forum jest śmieszne. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 A czemu śmieszne, zapytał bo nie wie. Nowicjusz tylko uważaj bo podpięcie pod tą końcówkę ładowarki ( nie baterii czy akumulatora) może rzeczoną ładowarkę uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Raczej wtyk serwisowy musi podpiąc do ładowarki którą posiada, a T-Deans'a jedynie do repliki. Nie w tym samym czasie - tak dla jasności dodam. Chyba tylko tanie automaty ładują wyłącznie przez wtyk serwisowy. Przy ładowarkach, których używałem wymagała podpięcia obu kabli przy balansowaniu i tylko głównego bez. Inna sprawa, skąd założenie, że ma lipo? Ja sugerowałem tylko mozliwe kształty akumulatora. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Ktoś podłącza do AEGa co innego niż LiPo przez T-Deans? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 No, ja tak podpinam każdy typ aku ;P Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Ja też, w niewysilonych replikach często zostawiam fabryczne wtyki. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Ktoś podłącza do AEGa co innego niż LiPo przez T-Deans? Zaskoczę Cię. Są nimhy które działają, czemu więc ich nie używać na deansie? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 No dobra, macie mnie. :D Ale to i tak raczej rzadkość, także zakładam dalej, że ma na stanie lipo. ;) Marku, ale fabryczny wtyk to w większości mała Tamiya, czyż nie ? Tu Deans wskazuje raczej na wymianę okablowania. Proszę mnie poprawiać jeśli się mylę. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Wtyk dean wskazuje na to że ktoś wymienił wtyk, nie koniecznie całe okablowanie. Mam wszystkie baterie pod dean, więc jak mi wpadnie jakaś replika z innymi wtykami i nie planuje robić z nią dużo więcej to wymieniam same wtyki. Nawet w bateriach nimh wymieniam wtyki, po co ma się bateria marnować, a nóż się przyda kedyś. Quote Link to post Share on other sites
Jasper200 Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 Hej, pożyczyłem od kolegi AK i nie wiem gdzie podłączyć ładowarkę. Jestem totalnie niedoświadczony w tym temacie, głupio mi go pytać o takie banały, ale nie chcę też zepsuć mu repliki bo sam ją niedawno kupił i z tego co mi wiadomo tania nie była. Czy ten kabelek na zdjęciu to jest to czego szukam? Proszę o poważne odpowiedzi, z góry dzięki. Do tej końcówki podłączasz akumulator. Musisz znależć akumulator i końcówkę od niego będzie miała formę gniazda, a nie wtyku Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts