shadowman Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 i dobrze słyszałeś. Jeśli ktos regularnie strzela to tak. Czyli dobrze dobrze mi powiedziłeś. Bo to info głównie od ciebie mam :) Quote Link to post Share on other sites
Echo_2 Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Zastanawia mnie jeszcze ta luneta PSO-1 czy to nie jest taki przerost formy nad treścią troche? Czy nie lepiej (praktyczniej) kupić montarz do swd i na to jakąś lepszą optykę? Quote Link to post Share on other sites
DEDEk Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 A po co Ci lepsza optyka do asg?? chcesz kobie kupić 6-28x68?? 4x40 PSO-1 Styknie bez problemu Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 4x40? to takie jest? jest 6x42. Ku ścisłościo to PSO-1 to tylko i wylacznie 4x24 Quote Link to post Share on other sites
Echo_2 Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Chodzi mi o to że.. hmm jak to sie nazywa fachowo..,. światło? Chyb tak. A więc PSO-1 jest podobne do tej lunety od m16 kojarzycie? No wydaje mi się że ciężko jest nie zgubić celu parząc w taką lunetą, ale chciałbym usłyszeć wasze opinie.. :) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 A jakaż to jest "luneta od M16"? ;-) Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=953 pewnie o to chodzi Quote Link to post Share on other sites
DEDEk Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 barbie dzięki za poprawienie. Nie wiem z kąd wzieło mi się 40 :P Quote Link to post Share on other sites
xsnailx Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 przepraszam za "odgrzewanie" tematu ale mam 2 notorczywe problemy z replika do wyeliminowania i prosze o porade : 1. zacinanie sie magazynka - czasem nie da sie go wujac mimo ze jest pusty - czy pomaga podszlifowanie elementu trzymajacego mag, czy tez poczekac az mag sie "wyrobi"? 2. mam wlozoną spreżynę Guarder SP170, jednak jej naciaganie jest niezbyt wygodne (to znaczy nie ze marudze ale moglo by byc lepiej :)), jest to tez sprezyna od aega, ktore podobno nie podchodza (dlugosc sprezyny jest tasama co orginalu, srednica wewnetrzna tez). i tu pytanie do posiadaczy w/w repliki jakie dokladnie sprezynki posiadacie i czy faktycznie te od aegów sa "BE"? chodzi mi o uzyskanie latwiejszego przeladowania przy tych samyc parametrach , no powiedzmy :), wiem ze to latwe nie bedzie bo im lepsza sprezyna tym gorzej przeladowac :) Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Ad1. Zacinanie magazynka minie z wyrobieniem sie go. Jesli nie możesz wyjąc magazynka trzeba odciągnąć zamek i na odciągniętym wyjąć. Ad2. średnica zewnętrzna jest minimalnie większa, Mam taka sam sprężynkę i przyzwyczaiłem sie. Łatwiejszego naciągnięcia nie osiągniesz. Jeśli sprawia CI takie problemy to załóż sp150 lub sp160. Quote Link to post Share on other sites
xsnailx Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 barbie, dzieki za info, potestuje ze 150-ka :) Quote Link to post Share on other sites
Echo_2 Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Czy mógłby ktoś tak miły zrobić dla mnie i dla wszystkich zainteresowanych taki test zasięgu? Byłbym bardzo wdzięczny. Ciekawi mnie czy da się trafić "nie lobem" w osobnika z ~>80 m.. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Witam. No i pierwsza usterka. Karabin nie pobiera kulek. Najpierw myslałem, że to wina magazynka. Jednak nie. Po rozebraniu okazało sie, że ten tunel co podaje kulki z magazynka do komory, uległ skrzywieniu. To najprawdopodbnie wina sprężyny sp 170. Nie wiem co teraz zrobic. Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Wymienić głowicę tłoka lub spróbować ją na gorąco wyprostować? Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 jutro dam fotke to zobaczysz o co chodzi. A tak miedzy nami, widziales gdzies czesci zamienne do swd? Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Nigdzie, ale JEŚLI chodzi tu o głowicę to z dotoczeniem nie powinno być problemu... Dawaj te fotki to pomyślimy :D Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 juz zarzegnalem kryzys. Wyszła nowa usterka, gumka hop up do wymiany, poszarpana. Już nie ma dziury, jets tylko poszarpana. Czyli trzeba jeszcze twardszą. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 "juz zarzegnalem kryzys." Jak to uczyniłeś ? Naprawa domowymi sposobami ? :-P Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 (edited) Gumka HU jest taka sama jak w AEGach?? Edited June 18, 2008 by szymon91 Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 tak, tylko trzeb aja skrócić. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Mały problem.... na sp170 na chronografie pokazuje 490 fps? Co jest? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Może poprostu sprezyna sie ubiła i straciła na jakosci. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Tak szybko? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 A jaką masz sprezyne i jakiej firmy? Wiesz przy takiej mocy podzespoły szybko sie złuzywają. sprawdz czy gumka HU jest w porzadnu i nie hamuje kulki, popatrz za jakimś "ciałem obcym" w lufie i HU. Rozbierz>przesmaruj>skreć jak sie nalezy i wtedy napisz co ci chromo pokaze. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 To po czyszczeniu pokazał taki wynik. Sprezynka to Guarder sp170. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts