SoP-PeL Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 trzeba było tak od razu....... Kup kolbę do AKSa u krakmana za 90zł A jak nie chcesz mieć kolby AKSa to kup body do AK47 i drewno - wpasuj i będzie pięknie:) Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 A ta za 90 zł to nie jest przypadkiem to stokowe gówno z pro uber zaczepami z shit chinskiego metalu co się szybko łamie? ( u mnie przy wymianie batki... :???: ) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 (edited) zabiłeś mi takiego klina.... jak udało Ci się złamać zawias kolby wyjmując baterie????? Tak tam zawias jest ze ZnAlu. Możesz też kupić koblę KA która jest ze stali i pp. zawias też jest ze stali ale kosztuje 230zł... W takim wypadku, jeśli nie zależy ci na AKS to kup body do AK47/74 i za 100zł kup zestaw drewna i na pewno fajnie na tym wyjdziesz. Zresztą napisz do mnie na PW to może coś pomogę. Edited January 14, 2009 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Gdzie Ci ta kolba walnęła. Może mam jakieś kawałki. Mam chyba jeszcze dwie od Ski Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Walnął mi pierścień mocujący od strony przycisku. (złamał się na 3 części). Z drugiej strony mam ułamane w miejscu łączenia się kolby z pierścieniem. Jakoś nie widzę możliwości dorobienia tego, mam "urazę" do kolby składanej typu AK-47/AKM i wole omijać to z daleka... Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 szukać Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 A ta za 90 zł to nie jest przypadkiem to stokowe gówno z pro uber zaczepami z shit chinskiego metalu co się szybko łamie? ( u mnie przy wymianie batki... :???: ) Zainwestuj w korpus i stałą kolbę. Da się zamontować korpus i kolbę od CM.022, ale ciężko to dostać. Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 cm.022? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Z tego? :mrgreen: http://www.gunfun.sklep.pl/product-pol-25-CM022-AK47.html Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 NAJLEPSZY KARABIN ELEKTRYCZNY ASGNA RYNKU :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
steryds Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 (edited) Moglibyście poradzić, jeżeli chciałbym zamontować składaną kolbę do mojego ak47s (cm042s). wcześniej miałem pomysł wziąć korpus oraz kolbę od AKS74 lecz dowiedziałem się że dana cześć nie bd pasować, proszę o propozycje. :-D Edited February 3, 2009 by steryds Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Ponieważ zapewne chciałeś wziąć części od BOYi, który to kopiuje G&G i włożyć do Cymy, która jest kopią TM. Choćbyś walił młotkiem to nic nie zrobisz, konstrukcyjnie są zupełnie inne. Swoją drogą- AKS47 już jest wyposażony w kolbę składaną i jeśli takowa Ci się złamała to nie kombinuj, tylko skrobnij ładne rysunki techniczne i kopnij się do najbliższego ślusarza. Jeśli nie będzie chciał się podjąć- idź do konkurencji :). Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Od kiedy G&G ma coś wspólnego z Boy? PS. Pomijając przedrostek nazwy RK-ileśtam :lol: Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Eeeee ktoś juz chyba pożenił czesci Boyki i Cymy ale to masa przerabiania. Quote Link to post Share on other sites
steryds Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Ok. Dzieki Cyku za info :-D Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Witam, używał ktoś komory hop up ProWina? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1096 Jaka najlepiej kupić gumkę do repliki 440 fps? Systeme czy Promyka? A może jeszcze jakas inna gumke? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Eeeee ktoś juz chyba pożenił czesci Boyki i Cymy ale to masa przerabiania. Owszem. W dwóch replikach. Ale nie polecam, bo sporo pracy, a efekt nie satysfakcjonujący - rozbieralność repliki znacznie utrudniona. Dlatego zrezygnowałem z nich i użyłem części w innych konfiguracjach. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Witam, używał ktoś komory hop up ProWina? [url=http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1096]http://www.asg.com.pl Zwykła komora. Ładnie wygląda bo robiona na CNC. W RPK-74 przy 420fps mam SRC a w AKMS przy 420fps Pro-Win. Różnicy nie widać. Przy stokowej z CA było prawie tak samo...Jest droższa. I tyle. Nie jest to jakaś magiczna komora. Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Czyli zostawić zwykła cymowska komorę? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Jak najbardziej, to bardzo dobre komory. Quote Link to post Share on other sites
pyra81 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Wiem że temat podobny był już poruszany ale linki nie działają i nie ma odpowiedzi. Chodzi mi o montaższyny do AK47 cm042s. Czy przy montażu bocznym kolba sie złoży? A jakie inne rozwiązanie żeby nie wiecić body? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Nie nie złoży się bez modyfikacji Można wypiłowywać ten fragment - ale to osłabi i tak już nie najmocniejszą kolbę cymy. Quote Link to post Share on other sites
pyra81 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 A nie ma innego montażu? Jakiś inny rodzaj? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 są, wystarczy się wysilić i poszukać... Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 jakie lepsze drewno sklejkowe czy jednolite??? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts