Spirit Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 a wiesz może gdzie jeszcze moge kupić mp5a5 well'a oprócz taiwangun.com?? Na http://www.zbrojownia.com.pl/ są welle. Pozdrawiam Spirit Quote Link to post Share on other sites
forpio Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 sluchaj nie pisze tego zeby klamac taki mam magazynek, jutro specjalnie zrobie test i wystrzelam caly magazynek, moze ktos jeszcze napisze jak to u niego wyglada ? Quote Link to post Share on other sites
Goose Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 U mnie wygląda to tak , że albo wychodzi i do 100 kulek albo 3 i znowu trzeba podkręcać (a podkręcane jest cały czas "równo") Quote Link to post Share on other sites
Carnagge Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 U mnie wyglada to tak ze na single strzela moze z 40 razy, ale na auto to juz tylko z 20 lub nawet w ogole bo kulki nie leca... Quote Link to post Share on other sites
forpio Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 zrobileem test i na singlu wystrzelalem caly magazynek okolo 240 kulek a na auto okolo 180 dlaczego mam taki rezultat? kiedys grzebalem w magazynku bo sie zacinal i wyjelem z niego jedna z zebatek (tak jak ktos poradzil na wmasg) i wtedy rozebralem go calkowice lacznie ze sprezyna, skladajac go kilka razy (dosc nieumiejetnie) ulamalem koncowke mocujaca sprezyne i mam ja teraz krotsza magazynek wogole mi sie nie zacina nakrecam magazynek na maxa czyli az sprezyna nie zacznie przeskakiwac Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 forpio przywioze mojego hi-capa na nastepna strzelanke to ulamiesz mi odpowiedni kawalek? :) Quote Link to post Share on other sites
forpio Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 zobaczymy co da sie zrobic, nic nie moge obiecac :] Quote Link to post Share on other sites
HW_Lisu Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 Pierwsze primo - tak po wyjeciu tej zebatki smiga fest co prawda pluje po 20 kulek i trza podkręcać ale nie jest źle. Drugie primo - wywalcie hicapy i kupcie sobie mid-capy ;) Ja mam 2 midcapy po 90BB i zdecydowanie z tym się lepiej biega :) Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 No ja uzywam low-capow CA i mid-capa od MAGa... i mag niestety czasami sie troche na auto zacina :/ moze te G&P beda lepsze? Quote Link to post Share on other sites
awful Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 ja mam takie pytanko: Czy to normalne że po włozeniu FTK hurricanE M100 do tego wella dostaje tylko 300FPS? nie powinno być z 350? Wiem ze ilość fps nie jest zależna tylko od sprężyny ale także np od lufy' date=' która w tym well'u nie jest super, ale żeby aż taka różnica? pozdrawiam Rzufik[/quote'] tak jest to normalne. nie,nie powinno być 350 z paru powodów. po pierwsze: dysza w stocku jest srednio szczelna. po drugie- srednica wewn, lufy. po trzecie- komora i gumka hu tez nie jest za fajna. po czwarte- glowica tłoka ;] podsumowanie: wymień lufe na precke, wymieniajac lufe musisz wymienić komore hu, więc od razu gumkę na silikonowa. wymień głowice tłoka,głowice cylindra i dyszę na uszczelnioną. wymień cylinder na chromowany lub pokrewny- a będziesz miał na m100 340-350 fps na w mp5 ;) Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 no dobra... chyba sie nie rozumiemy mam zamontowany FTK hurricanE M100 ktory zawiera: - Łożyskowana prowadnica sprężyny - Sprężyna o niejednakowym skoku M100 - Łożyskowana głowica tłoka - Utwardzony, polerowany cylinder - Mosiężna głowica cylindra - Uszczelniona dysza czyli twoje "po pierwsze" "po czwarte" jest juz zalatwione do tego mam gumke hu silikonowa guardera, choc komore stockowa. wymieniajac lufe nie musze wymieniac komoru hu... to trzeba zrobic przy CYMIE gdyz ta ma swoje rozwiazania... wiec pozostaje mi zmienic lufe na precke i bedzie ok? Quote Link to post Share on other sites
Hypki Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 Awful, bez obrazy, ale straszne bzdury napisałeś... Jeśli zaś chodzi o rozwiązanie problemu brakujących fps’ów: Myślę, że preclufa nie będzie konieczna. Wiele nasłuchałem się o częściach HurricanE, np. podobno ich "uszczelniona" dysza jest gorsza od stockowej TM :). Podejrzewam, że tu właśnie jest pies pogrzebany. Wymień dysze z powrotem na Well'owska, może nie jest tak dobra jak TM, ale na pewno została stworzona tak by kulturalnie współpracowała z Well'owska komora. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
awful Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 bzdury wogóle czy w szczególe? rady bym zostać wyprowadzonym z błędu. mhm ..przyznaję się- przeczytałem po łepkach i przegapiłem,ze cały kit zamontowałeś. moja wina. gdzieś coś jest nieszczelne pewnie, nie mam danych o dyszy jak kolega wyżej,więc nie wiem... ale stockowa lufę wella bym wyeksmitował. Superrzuf : sorry winetou ale komore tez musisz zmienić. przerabiałem to w swojej starej r5. w końcu wymieniłem tyle częsci,ze z r5 zostały mi kable,grip i forgrip. reszta jest CA/SYSTEMA itd w body ics... komora stock wella NIE przyjmie lufy o standardowej średnicy zewnętrznej. próbowałem. skonczylo się zakupem komory ;). Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 no mam zamiar ta lufe wymienic... prawde mowiac nie ogladalem dobrze komory hu ale nikt w zadnym watku na forum wmasg.pl nie wposminal ze jest inny projekt komory... a w cymach napewno jest inny przy wymianie sie okaze... Quote Link to post Share on other sites
awful Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 zajrzyj na stronke krakmana, w ofertę - ma tam komorę CA, zobacz co stoi w jej opisie. mozesz tez wysłać do niego @ z zapytaniem ;). polecam- odpowiadają szybko i na temat ;] konieczność wymiany komory HU jest jedyną rzeczą która mnie powstrzymuje od wymiany lufy na stockową CA w mojej drugiej r5... pzdr Quote Link to post Share on other sites
mr-feta Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=249 czy wszedł by do tej repliki taki magazynek?? Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Niestety nie, aby magazynek pasował musisz zrobić upgreade za ok. 800zł. Pasować ,pasuje, choć czasem kulków nie podaje ponoć... Quote Link to post Share on other sites
kizior Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Wiatam. Mam 3 takie magazyki i narazie spisują się znakomicie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 no mi nie podawal kuleczek na auto... ale po pozadnym przesmarowaniu jest ok takie pytanie: mam well'a z ftk hurricanE M100, uzywam baterii 8.4v intellect 1800mAh. Duze jest niebezpieczenstwo rozwalenia gearboxa uzywajac baterii 9.6v? Quote Link to post Share on other sites
mr-feta Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 a jaki magazynek mam wrzucić żeby wszystki chodziło cacy? (oczywiście chodzi mi o długi mag bo krótki psuje wg mnie wizerunek tej broni) Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 ok co do bateri to asgshop.pl dzwonil do mnie i powiedzieli ze po prostu nie zmieszcze 9,6v do foregripa. mr-feta: ja uzywam mid-capow classic army (metalowe 50bbs), mid-capa mag'a (ok 90bbs plastik) oraz hi-capa classic army (metalowy 200bbs). Wszystkie dzialaja super Quote Link to post Share on other sites
Maks13 Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Witam o jakiej wadze stosować kulki do tego guna? Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 do stocka: 0,20g Quote Link to post Share on other sites
ufo Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 A czy ktoś próbował juz używać tych magazynków? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=293 ? Niby metal, tańsze niż CA ale jakiś noname więc cholera wie co to/ Quote Link to post Share on other sites
turntablized Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 Myślę że istnieje niezerowe prawdopodobieństwo że w sklepie będą wiedzieli co sprzedają ;) polecam użycie opcji Kontakt w której niewiedzieć czemu napisano : Szanowni Państwo, Nasz adres e-mail: sklep@taiwangun.com Pod ten adres prosimy zgłaszać wszelkie zapytania dotyczące zakupów w naszym sklepie i oferowanych przez nas towarów. Tel/fax +48 12 415 17 74 Adres: 31-227 Kraków ul.Vetulaniego 1 A Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts