Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5A5 Well

Recommended Posts

• Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

zrobileem test i na singlu wystrzelalem caly magazynek okolo 240 kulek a na auto okolo 180

dlaczego mam taki rezultat?

kiedys grzebalem w magazynku bo sie zacinal i wyjelem z niego jedna z zebatek (tak jak ktos poradzil na wmasg) i wtedy rozebralem go calkowice lacznie ze sprezyna, skladajac go kilka razy (dosc nieumiejetnie) ulamalem koncowke mocujaca sprezyne i mam ja teraz krotsza

magazynek wogole mi sie nie zacina

nakrecam magazynek na maxa czyli az sprezyna nie zacznie przeskakiwac

ja mam takie pytanko:

Czy to normalne że po włozeniu FTK hurricanE M100 do tego wella dostaje tylko 300FPS? nie powinno być z 350?

Wiem ze ilość fps nie jest zależna tylko od sprężyny ale także np od lufy' date=' która w tym well'u nie jest super, ale żeby aż taka różnica?

pozdrawiam

Rzufik[/quote']

tak jest to normalne.

nie,nie powinno być 350 z paru powodów.

po pierwsze: dysza w stocku jest srednio szczelna.

po drugie- srednica wewn, lufy.

po trzecie- komora i gumka hu tez nie jest za fajna.

po czwarte- glowica tłoka ;]

podsumowanie: wymień lufe na precke, wymieniajac lufe musisz wymienić komore hu, więc od razu gumkę na silikonowa. wymień głowice tłoka,głowice cylindra i dyszę na uszczelnioną. wymień cylinder na chromowany lub pokrewny- a będziesz miał na m100 340-350 fps na w mp5 ;)

no dobra... chyba sie nie rozumiemy

mam zamontowany FTK hurricanE M100 ktory zawiera:

- Łożyskowana prowadnica sprężyny

- Sprężyna o niejednakowym skoku M100

- Łożyskowana głowica tłoka

- Utwardzony, polerowany cylinder

- Mosiężna głowica cylindra

- Uszczelniona dysza

czyli twoje "po pierwsze" "po czwarte" jest juz zalatwione

do tego mam gumke hu silikonowa guardera, choc komore stockowa.

wymieniajac lufe nie musze wymieniac komoru hu... to trzeba zrobic przy CYMIE gdyz ta ma swoje rozwiazania...

wiec pozostaje mi zmienic lufe na precke i bedzie ok?

Awful, bez obrazy, ale straszne bzdury napisałeś...

Jeśli zaś chodzi o rozwiązanie problemu brakujących fps’ów: Myślę, że preclufa nie będzie konieczna. Wiele nasłuchałem się o częściach HurricanE, np. podobno ich "uszczelniona" dysza jest gorsza od stockowej TM :). Podejrzewam, że tu właśnie jest pies pogrzebany. Wymień dysze z powrotem na Well'owska, może nie jest tak dobra jak TM, ale na pewno została stworzona tak by kulturalnie współpracowała z Well'owska komora.

Pozdrawiam!

bzdury wogóle czy w szczególe? rady bym zostać wyprowadzonym z błędu.

mhm ..przyznaję się- przeczytałem po łepkach i przegapiłem,ze cały kit zamontowałeś. moja wina.

gdzieś coś jest nieszczelne pewnie, nie mam danych o dyszy jak kolega wyżej,więc nie wiem... ale stockowa lufę wella bym wyeksmitował.

Superrzuf : sorry winetou ale komore tez musisz zmienić. przerabiałem to w swojej starej r5. w końcu wymieniłem tyle częsci,ze z r5 zostały mi kable,grip i forgrip. reszta jest CA/SYSTEMA itd w body ics...

komora stock wella NIE przyjmie lufy o standardowej średnicy zewnętrznej. próbowałem. skonczylo się zakupem komory ;).

zajrzyj na stronke krakmana, w ofertę - ma tam komorę CA, zobacz co stoi w jej opisie.

mozesz tez wysłać do niego @ z zapytaniem ;). polecam- odpowiadają szybko i na temat ;]

konieczność wymiany komory HU jest jedyną rzeczą która mnie powstrzymuje od wymiany lufy na stockową CA w mojej drugiej r5...

pzdr

• 2 weeks later...

ok co do bateri to asgshop.pl dzwonil do mnie i powiedzieli ze po prostu nie zmieszcze 9,6v do foregripa.

mr-feta: ja uzywam mid-capow classic army (metalowe 50bbs), mid-capa mag'a (ok 90bbs plastik) oraz hi-capa classic army (metalowy 200bbs).

Wszystkie dzialaja super

Myślę że istnieje niezerowe prawdopodobieństwo że w sklepie będą wiedzieli co sprzedają ;) polecam użycie opcji Kontakt w której niewiedzieć czemu napisano :

Szanowni Państwo,

Nasz adres e-mail:

sklep@taiwangun.com

Pod ten adres prosimy zgłaszać wszelkie zapytania dotyczące zakupów w naszym sklepie i oferowanych przez nas towarów.

Tel/fax +48 12 415 17 74

Adres: 31-227 Kraków ul.Vetulaniego 1 A