awful Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 witam zakpiłem własnie i mam kilka pytani prowadnica-20zł (43zł nowa) sprężyna(stockCA)-10zł ile ona ma 90 m/s ? i czy jest duoz lepsza silniejsza od stokowej wella ? cylinder z głowicą-10zł głowice tłoka zolta kierunkowa z CA 10 zł na oko o ile polepszy mi sie zasięg celnosć prosiłbym o odpowiedz ludzi którzy posiadją wella po tunigu ma moze ktos linka do opisu jak rozebrac gearboxa v2 > bo taki tu jest chyba Parę fps więcej będzie(głównie dzięki spręzynie), ale nie wiem jak z kompatybilnością dyszy- głowica ca- dysza well. Co do ostatniego- opcja szukaj a nie na łatwiznę. no i jezeli tego nigdy nie robiłes to upewnij się,ze w Twoim otoczeniu jest ktos kto robił bo pewnie będzie potrzebny ;). Quote Link to post Share on other sites
luk4as Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 czy silnik w mp5 wella mozna otworzyc? i złozyć bez wiekszych problemów? bo cos mi sie w nim przycieło i czy bedzie silnik bedzie pasował silnik SM4-1 SUPER - 100 src. http://www.allegro.pl/item199345356__silni...5_m16_src_.html Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 (edited) Teoria jest taka, że można otworzyć... Tylko trzeba "zerżnąć" te zęby, które są zaklepane do śr0dka (albo chociaż jeden z nich) przy plastikowym deklu. Co do tego czy się przyciął to sprawdź kable i zębatki, ja wymieniłem silnik na CA HighTorque zanim się połapałem , że to wina kabli, przy okazji dla pewności wrzuciłem zębatki CA standard i co? GB nawet nie drgnął, a okazało się, że dałem o 2 podkładki za dużo (przy dwudziestym rozkręcaniu z próbą dojścai "ocokaman", moze sie juz w głowie mieszać)... Więc to nie musi być koniecznie wina silnika. Co do tego silnika: standardowy długi , będzie pasować. Do tego kolega awful gdzieś tam mi pisał, że silniki SRC to jedyne pasujące bez problemu do Well`i. Edited May 27, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
luk4as Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 dziekuj bardzo zjaecchałem silnik wpadła mi tam srubka a potem podbiołem do 12 voltów i poszedł dymek - czyli głupota nie poli ale kosztuje zastanwaiwma sie co teraz zrobic gdzie to najlepije wysałc zeby to poskładali ew musze dokupic silnik ma moze ktos na sprzedaż? Quote Link to post Share on other sites
tutu89 Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Mam pytanie.Czy jakies tłumiki pasuja do MP5A5 wella?? bo nie chciał bym zmarnowac pieniedzy na coś co nie bedzie mi potrzebne :wink: Quote Link to post Share on other sites
luk4as Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 co to jest gdy pistolet strzeli mi raz czy dwa razy i przestaje ? bron jest po tunigu prowadnica-ca stock(stockCA sprężyna(stockCA) cylinder z głowicą-(stockCA głowice ta zolta kierunkowa z (stockCA - naładowac baterie do pełna ? - wsadzic standardową spreżyne ? Quote Link to post Share on other sites
grzesiu1 Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Czy to prawda, że nowe egzemplarze tej mp5-tki na zbrojowni mają więcej fps. Tak z ciekawości mam berettę 92FS z seri HPA od cyber guna. Ten well jest mocniejszy niż mój gun. Ile ma on zasięgu skutecznego? Bereta tak z 25-30. Quote Link to post Share on other sites
grzesiu1 Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 (edited) Gdzie można kupić tą mp5. Chcę kupić dopiero za rok. Czy na zbrojowni robią przegląd zerowy? Na taiwangunie nie widziałem. Wie cie co, jak tak patrzę to myślę, że lepiej kupić mp5 a3 TM spring. Osiągi ma podobne, jak myślicie? Edited June 24, 2007 by grzesiu1 Quote Link to post Share on other sites
ed_hunter Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Mam MP5A3(spring) od TMa, niedługo kupię MP5A4 TLF Wella i zobaczę jak wyjdzie w porównaniu ze stockowym TM. Opiszę jak wychodzą obie bronie w porównaniu jak dostanę Wella w łapki :P Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Mam MP5A3(spring) od TMa, niedługo kupię MP5A4 TLF Wella i zobaczę jak wyjdzie w porównaniu ze stockowym TM. Opiszę jak wychodzą obie bronie w porównaniu jak dostanę Wella w łapki :P Niewiem czy da sie porównac spręzyne z elektrykiem... :-F Ale widziałem tego TM i powiem ze zasieg taki sam praktycznie :-F Quote Link to post Share on other sites
ed_hunter Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Chodzi o zasięg, prędkość początkową itd. a nie jak się sprawdza w boju :P wiadomo, że spring który ma mniej/tyle samo fps co AEG nie ma z nim szans.. Quote Link to post Share on other sites
vincenzo Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Wybaczcie mi za odświerzanie starego kotleta, ale zamierzam nabyć MP5 TLF Wella i chcę dać mu na wlocie Sprężynke Mad Onion M100. Zatstanawiam sie czy Gearbox to wytrzyma, a może wytrzyma coś mocniejszego? M110? M120? Prosiłbym o rade co jeszcze dokupić żeby Gearbox sie nierozleciał ; P Pozdrawiam, Vince Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Wybaczcie mi za odświerzanie starego kotleta, ale zamierzam nabyć MP5 TLF Wella i chcę dać mu na wlocie Sprężynke Mad Onion M100. Zatstanawiam sie czy Gearbox to wytrzyma, a może wytrzyma coś mocniejszego? M110? M120? Prosiłbym o rade co jeszcze dokupić żeby Gearbox sie nierozleciał ; P Pozdrawiam, Vince Po co Ci M100 lepiej kup precke i hopa napewno to wytrzyma :-F i bedziesz miał przyrost celnosci i mocy... bez obciążania gearboxa... podejrzewam ze zmieścisz sie w 200zł za te "kosmetyke" Quote Link to post Share on other sites
tutu89 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 (edited) Mam MP5A5 z wymieniona sprężyną co dało około 330 fps ( Sam nie wiem jaka to bo znajomy mi wymieniał a kontakt z nim mi sie urwał) Czy bebechy to wytrzymają, może wymienić coś jeszcze ?? Co mógł bym jeszcze wymienić żeby poprawić osiągi za nieduże pieniądze, a żeby sie szybko nie popsuło :D Mile widziana pomoc ;] Pozdro Edited July 22, 2007 by tutu89 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Koniecznie prowadnice sprężyny. Najlepiej na mosieżną, wzmocnioną, np CA bądź Systemy. Quote Link to post Share on other sites
tutu89 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Hmm ok.A Gumkę Hu, zębatki ?? Bo oprócz sprężyny mam jeszcze nową baterie 9.6V 1400 mah czy to wpłynie jakoś na zużycie części ?? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Taki, że nie zauważysz tego. Gumke zmień jakbyś chciał precke wstawić, ewentualnie jak ze stockową masz w zime problemy. Quote Link to post Share on other sites
tutu89 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 właśnie myślałem nad wymiana na precke.Ale problemu jakiego typu ?? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Że nie będzie Ci kulek podkręcać. Normalne gumki mają tendencje do marznięcia przy niski temperaturach. Jak wymienisz na sylikonową to tego unikniesz. Quote Link to post Share on other sites
tutu89 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 No niby jeszcze nie miałem takich problemów,ale jeżeli jest taka możliwość to wole wymienić. Mam jeszcze jeden problem.Czasami zdarza mi sie że replika przestanie strzelać ( baterie pełne,bezpiecznik cały) Odkręcę pokrywę silnika, załorze ja z powrotem i strzela dalej. Co może być przyczyna tego ?? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 (edited) Dołóż/odejmij jedną podkladkę od silnika. Powinno pomóc. Kable też się mogą luzować. Upewnij się że je dobrze zakładasz. Edited July 22, 2007 by AnR Quote Link to post Share on other sites
tutu89 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 (edited) No właśnie miałem tylko jedna podkładkę :P Dobrze w jakim sensie ?? Że wchodzi idealnie pod pokrywe ?? Edited July 22, 2007 by tutu89 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Że je mocno dociskasz tak, żeby nie nie zsuwały z silnika. Quote Link to post Share on other sites
tutu89 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 (edited) Ojjj soory małe niedopatrzenie w tym co napisałeś.No kable niby były dobrze wsadzone bo sprawdzałęm. Sprawdze jeszcze z tymi podkladkami a jak nic nie da to przy wymianie lufy i gumku hu dam do specshopu na przeglad. Edited July 22, 2007 by tutu89 Quote Link to post Share on other sites
KrzysiekplX Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 witam. Mam problem. po pierwszym ładowaniu baterii podłaczeniu jej silnik w ogóle nie daje oznak życia. Broń dostałem dziś ładowarka była na 8.4v a bateria na 7.2. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts