miko-15 Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 witam ponownie sledze to forum od poczadku ale tego pytania jeszcze nie bylo: czy lepiej kupic mp5 wella, wlozyc w niego ok 120zl i miec ok 350fps czy pozbierac i kupic cos w przedziale 500-600zl np. http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=97 jak myslicie?????????bo mp5 w takim przedziale(500-600zl) nie widzialem Quote Link to post Share on other sites
rosomaczysko Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 To są zupełnie inne karabiny! Pytania typu "MP5 czy M4" są tak żenujące, że natychmiast powinny być kasowane (jak tylko moderator zobaczy)... Do cholery jasnej, nie widzisz że MP5 różni się od M4 czymś więcej niż mocą?! Zależy Ci tylko na tym by kogoś bardziej bolało, czy jak? POMYŚL I WYBIERZ! Quote Link to post Share on other sites
miko-15 Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 wcale nie chodzi mi o moc ani o model chodzi mi o to czy lepiej ulepszac tego wella czy kupic cos drozszego, moze ladniej wykonanego ale juz w nim nic nie grzebac [ Dodano: 13 Mar 2006 18:39 ] wcale nie chodzi mi o moc ani o model chodzi mi o to czy lepiej ulepszac tego wella czy kupic cos drozszego, moze ladniej wykonanego ale juz w nim nic nie grzebac moze sie wydawac ze drozszy jest lepszy, ale nie koniecznie dlatego sie pytam bo moze wykonaniem bedzie podobny a po upgrade bedzie mial porownywalna moc [ Dodano: 13 Mar 2006 18:42 ] jak kupie drozszego to wcale sie moze okazac ze niepotrzebnie zmarnowalem pieniadze bo moglem kupic wella i bylby taki sam Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 rosomaczysko weź sie zamknij bo piszesz od rzeczy... Kup coś droższego, jak dobrze poszukasz to po uzbieraniu 200 zł kupisz nawet jakies mp5 z lepszej firmy. Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 To są zupełnie inne karabiny! Pytania typu "MP5 czy M4" ........ powiadasz że mp5 to karabin , no popatrz co za ciekawostka no no :lol: są tak żenujące, że natychmiast powinny być kasowane (jak tylko moderator zobaczy)... Do cholery jasnej, nie widzisz że MP5 różni się od M4 czymś więcej niż mocą?! no niektóre odpowiedzi również miko-15 - dozbieraj trochę i popatrz w komis czasami sensowni użytkownicy sprzedają repliki które co prawda mają rok lub dwa ale raz są dopracowane i wiesz co kupujesz , żadko kiedy jest to stock no i nie płacisz kupy kasy jak za nówkę .......choć zapach kartonu CA jest wspaniały ;] Quote Link to post Share on other sites
Funky Bastard Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 Noooo... Zapach kartonu... I ja mam za ten "zapach kartonu" dawać 8 stów??? :ściana: Ale full metal to je ono pane Havranek... 8) Ale o temacie. M4 to M4 i nie można go porównywać z "empepiątką" (prawie! 2 razy dłuższa lufa i przede wszystkim to nie karabinek szturmowy tylko peem). Poza tym SRC to też fajna rzecza, ale nie ma MP5 :( , ani nawet AK :( ... WHY?!!!! Quote Link to post Share on other sites
miko-15 Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 czy ten well ma ladne body z recenzji Czopera to ma porownywalne z TM jezeli to prawda to czy ten karabin to nie jest prawdziwa okazja bo wlozyc w niego 150zl i ma sie ok 350fps do tego fadne body to juz w ogole jest wypas a koszt po upgrade ok 550zl [ Dodano: 15 Mar 2006 14:19 ] *ladne Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 spójrz na zdjęcia , to zobaczysz czy ładne. Faktycznie z porównania z modelem tm wychodzi że są bardzo podobne. Widziałem gdzieś zdjęcia gdzie położone obok siebie karabiny były w zasadzie trudne do rozpoznania. Ostatecznie TM wygląda troche lepiej i udało mi sie rozpoznać :) (po chwili oglądania) Quote Link to post Share on other sites
miko-15 Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 czy polecacie go z czystym sercem??czy ktos zaluje tego zakupu i gdyby mogl cofnac czas to wolalby dozbierac troche pieniedzy i kupic cos lepszego????? Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Na takie pytania to ci raczej nikt nie odpowie. Poleci ten komu sie nie popsuł, a z drugiej strony ten który popsuł go bo zaczął tuningować powie że są do niczego. Moim zdaniem jak nie masz zbyt wygórowanych wymagań względem sprzętu i jesteś w stanie biegać na stockowym karabinie z ewentualnie uszczelnionym mechanizmem to kupuj. Z drugiej strony jeśli jesteś maniakiem tuningu i chcesz żeby twoja replika "zamiatała" to przeczytaj sobie topic od początku i spójrz ilu ludzi się z tym nacięło. Wybór należy do ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Jak nie chcesz tuningować to bierz. Ja i kolega nie żałujemy. Gnat nie ma wad według mnie jeśli chodzi o stronę techniczną i wizualną, to nie ma sięczego doczepić (za tą cenę). Jedyne wady według mnie: brzydki magazynek, składana kolba, to że nie jest kałaszem :P. Quote Link to post Share on other sites
Funky Bastard Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 To trzeba było czekać na kałacha Cymy (tak jak ja)-koniec marca. Oj, będzie się działo. A mag faktycznie jest obleśny do sześcianu, ale co masz do kolby MP5? Przecież składana (a raczej wsuwana) to istna perełka, chociaż po wsunięciu troche zaczepia stopką... Nobody's perfect... Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Wole stałe. Co do kałacha: upiłem mp5 i nie żałuję, an ie chciałoby mi się3 miechów czekać. Quote Link to post Share on other sites
szafa Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 kupilem i naprawde nie zaluje. drugi raz gdybym mial wybierac - nie zmienilbym zdania. niezłe wykonanie, osiagi przyzwoite, wysuwana kolba to po prostu miodzik - nawet mi jeden koles proponowal wymiane na stała kolbe CA do mp5... a magzynek nie jest zły - efekt psuja tandetne atrapu nabojów (naboi?) które trzeba po prostu odkrecic - 30 sekund z srubokretem. A jego poręczność zaczynamy doceniać po 30 sekundach leżenia w trawie z kulkami świszczącymi nad głową - mag jest krotki i ma spora pojemnosc - za cos takiego TM każe sobie płacić 190 zł a tutaj masz to w standardzie... Quote Link to post Share on other sites
Koobson Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 Mogę powiedzieć to samo. Solidnie się go trzyma, ładnie wygląda. No i metalowy gearbox. Niestety, te 250 FPS daje sie we znaki.. Jak wyskoczyłem z tym na walce polowej to totalna porażka... W przyszłym tygodniu zapinam mu szyne guardera 100 + z 4 umocnienia gearboksa. NIestety, nie potrafię dopasować magazynków do tego cacka... Ktoś ma jakieś na 100% sprawdzone pasujące? (firma, model, świetnie jeśli link!) Pozdrawiam i dziękuje Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 Ja używam Stary Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 Masz linki do magów: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...&products_id=76 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=591 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...&products_id=80 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=189 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1191 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=215 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...&products_id=72 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=439 Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted March 18, 2006 Report Share Posted March 18, 2006 Posiadam i używam low-capów Stara i jednego hi-capa CA. Obydwa typy pasują bez żadnych problemów, a zacięcia praktycznie się nie zdarzają. Quote Link to post Share on other sites
mig Posted March 18, 2006 Report Share Posted March 18, 2006 http://yingyitoys.com/product_intro.php?type=06 Well przygotowuje R5E - MP5A4 TLF :twisted: Jak widać zmienili tylko foregrip i kolbę, więc technicznie prawdopodobnie to samo ;) Quote Link to post Share on other sites
Koobson Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 Pszepraszam raz jeszcze, chcę mieć 100% pewnośc, a google i szukajka nie pomogły. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi, czy dwa poniższe elementy które chcę kupić podejdą bez problemu pod mojego WELL-a? (przejśćiówka Przejściówka MP5K/PDW ażebym mógł zainstalować tłumik Oraz magazynek do CA i TM Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 Powtarzam zatem: mam taki magazynek i pasuje do Wella bez najmniejszego problemu :) Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 Ja z innej beczki. Stokowa bateria mnie nie lubi :( moge ładować Tą baterie stokowa ladowarka od wella? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 tak Quote Link to post Share on other sites
kastor Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 widziałem że juz ktos podobny temat poruszył, chciałbym zwiekszyć trwałość elementów wewnetrznych i czy przy wymianie takich elementów jak: prowadnica spręzyny, metalowa listwa dosyłacza, głowica tłoka no i moze precycyjna lufa mogę liczyć na zwiększenie zasięgu, naprawde nie chcę wstawiwać mocniejszej spreżyny ani wiekszej bateri. chcę by on słuzył tak samo długo jak stocki żeby osiagał okolo 300fps, wolę przeznaczyć więcej gotówki ale ma działać dłuzej. Quote Link to post Share on other sites
Funky Bastard Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 Prowadnica sprężyny...-prowadzi sprężynę :D - więc nic nie da Metalowa listwa (jest taka?)-dosyła kulki- patrz wyżej Głowica tłoka (wiercona/kierunkowa)-uszczelnia, ale w wellu jest "niekierunkowa"-zmienić! PrecLufa-daje celność, nie zasięg (ew. te 1, 2 metry, bo szczelniejsza)-jak masz za dużo kasy-zmień. Jednym słowem: lepiej kupić mocniejszą spręzynę (ok. 120, 130% i bedzie gut) :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts